CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
CARI Malay Forums Main Hot Topic View content

Mulai Januari 2013, posmen kerja 5 hari seminggu

6-12-2012 10:56 AM|Author: R2D2|Views: 6219| Comments: 92

Summary: KUALA LUMPUR 5 Dis. - Kira-kira 16,000 kakitangan Pos Malaysia Berhad akan bekerja lima hari seminggu bermula Januari tahun depan.Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yat ...

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

KUALA LUMPUR 5 Dis. - Kira-kira 16,000 kakitangan Pos Malaysia Berhad akan bekerja lima hari seminggu bermula Januari tahun depan.
Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, bagaimanapun bagi kakitangan Pos Malaysia di Sabah dan Sarawak, mereka akan memulakan kerja lima hari seminggu itu bermula Februari tahun depan.
Menurutnya, kakitangan Pos Malaysia yang bertugas di kompleks beli-belah pada hari Sabtu dan Ahad tetap akan menjalankan tugas seperti biasa, tetapi mereka layak mendapat bayaran elaun tambah masa.






View Comment Views: 6219   Comments: 92 Click To Reply

Share to:

Previous : Tarikh Pelancaran iPhone 5 di Malaysia Telah Diumumkan

Next       : Aziz M. Osman dan 89 Org Lagi Dakwa Ditipu Pemaju Rumah

Comment

Latest Comments

Quote asher 6-12-2012 10:14 AM
untun la posmen..bleh rilek..
Quote abgboroi 6-12-2012 10:15 AM
surat dah kurang...x perlu laa bagi tekanan sangat pada pos men...lain laa zaman dulu surat cinta pun pos men hantar ehe...
Quote khdn 6-12-2012 10:16 AM
Ye la maybe perubahan yg syed albukhari nak buat...
Quote wanthird 6-12-2012 10:17 AM
abes la lagi lambat la surat nak sampai ke destinasi,sekarang pon pos surat 1 minggu baru sampai
Quote Betara_Indera 6-12-2012 10:18 AM
posmen aje kan... perkhidmatan pejabat pos dalam shopping complex on mcm biase?...
Quote auntieagony 6-12-2012 10:22 AM
Salam.

Auntie rasa ok lah tu jika posmen kerja 5 hari seminggu - sama seperti kebanyakan pekerja kerajaan yg lain.

Kalau surat sampai hari Sabtu pun, bukan boleh buat apa pun, kena tunggu hari Isnin gak.

Harap2 bila telah diberi kemudahan ini, dptlah mereka merihatkan diri dan meningkatkan prestasi. Jgn ler ada surat2 jiran yg asyik terbabas jer sampai kat rumah auntie lagi... Amin...
Quote dino 6-12-2012 10:23 AM
abgboroi posted on 6-12-2012 10:15 AM
surat dah kurang...x perlu laa bagi tekanan sangat pada pos men...lain laa zaman dulu surat cinta pu ...

klau dulu dpt la surat cinta siap ade bedak kan....
Quote khdn 6-12-2012 10:32 AM
Betara_Indera posted on 6-12-2012 10:18 AM
posmen aje kan... perkhidmatan pejabat pos dalam shopping complex on mcm biase?...

rase semua staff Pos Malaysia...yg kat soping komplek tu..kan dalam paper tu ckp..cam biase tp kene bawah OT
Quote azlinahmad 6-12-2012 10:33 AM
untung la posmen ni..
Quote novlin 6-12-2012 10:33 AM
dino posted on 6-12-2012 10:23 AM
klau dulu dpt la surat cinta siap ade bedak kan....

kita penah dpt surat berbedak ni time skolah dulu... kakak pengkid yg bagi...
Quote novlin 6-12-2012 10:40 AM
tp mmg respek la abg postman yg anta surat ari sabtu... senyum je... tak ada pn mencuka muka...
Quote card_reader 6-12-2012 10:45 AM
ok la tu, boleh abe2 posmen nie berehat2 kat rumah sabtu ahad.....
Quote STONER 6-12-2012 10:48 AM

posto2.. teringat plak kat ajis
Quote epal10 6-12-2012 10:55 AM
kepada pelanggan online ku..tak dapatlah nak pos barang hari sabtu ye..
Quote ell768 6-12-2012 10:58 AM
ok laa tu..boleh laa relax...
Quote dino 6-12-2012 11:02 AM
novlin posted on 6-12-2012 10:33 AM
kita penah dpt surat berbedak ni time skolah dulu... kakak pengkid yg bagi...

smile b4 open....
Quote none88 6-12-2012 11:04 AM
sabtu ahad cuti meh??
untunglaaaaaaaaaa.....huhuhu
Quote bolat-bolat 6-12-2012 11:08 AM
Bolehlah berehat bersama keluarga....perkembangan teknologi menyebabkan bilangan surat berkurang...mungkin...sekarang ni orang jemput kenduri kahwin pun pakai facebook...huhuhuhu...maklumat dengan satu click...
Quote novlin 6-12-2012 11:10 AM
dino posted on 6-12-2012 11:02 AM
smile b4 open....

... pastu cara lipatan surat tu..mak aiiiiiii... mcm2 pesen...berbelit2

kalau x berbedak... guna kertas yg ada bau wangi tu...semerbak je bila buka...

All Comments(92)

For more features and services, register now to become a member of CARI!

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 20-9-2014 11:55 AM , Processed in 0.267027 second(s), 19 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top