Venustraphobia - fobia perempuan cantik - Wanita & Lelaki (old) - CARI Infonet Article - Powered by Discuz!

CARI Infonet

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest

Venustraphobia - fobia perempuan cantik

23-11-2012 04:40 PM|Author: lavendernovella|Views: 6558| Comments: 38

Summary: Venustraphobia; what a beautiful word, it so perfectly describes the fear that many men have toward women they consider beauti ...

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Venustraphobia : The Fear of beautiful women
http://venustraphobia.com/
Venustraphobia; what a beautiful word, it so perfectly describes the fear that many men have toward women they consider beautiful. This fear can have an enormous effect on a man’s ability to approach women, much more to secure a woman who he is truly and completely physically attracted to. Venustraphobia often has powerful physical effects on men, many times neutralizing their ability to hunt as they are designed to do. Most men will admit to encountering that one woman at some point in their lives that immediately instilled fear in them because of being struck by the beauty of that woman. Even so so-called players, men of high status and other categories of men that women flock to, have encountered such a woman. A woman capable of penetrating what they thought was a rock hard defence like a hot knife through butter. It seems men are programmed to be vulnerable to the beauty of a woman. No matter how tough the man is there is atleast one woman out there capable of penetrating that tough exterior. Women really are the more powerful sex whether they are aware of it or not. They posses an power rooted in their ability to subtly manipulate their subjects and have them catering to their every whim and fancy like mindless robots. The caligynephobic noob is their easiest conquest. We as men all suffer from caligynephobia (venustraphobia) to some degree but most men can be indifferent to most beautiful women who may not necessarily strike a particular chord. The truly venustraphobic man has a fear of most beautiful women and can be easily manipulated by some of these women especially those with not so noble intentions.

walaupon lelaki mmg suka perempuan yang cantik2, tapi ade jer yang kena penyakit ni....... tgk perempuan cantik jer, mcam nak pitam , berpeluh2 , nak pengsan pon ada..... ada ker yang nak mengaku?


View Comment Views: 6558   Comments: 38 Click To Reply

Share to:

Previous : bahaya budak laki skarang

Next       : MENGAPA WANITA PILIH ORANG ASING?

Related

Comment

Latest Comments

Quote kakiputaralam 23-11-2012 08:17 AM
Laki muka buruk n selalu kene rejek ..tu yg kena penyakit nie
Quote asher 23-11-2012 12:12 PM
x sangka penyakit mcm nie pon hada..
Quote mrbotak 23-11-2012 02:51 PM
fobia boboi naik klau nampak perempuan cantik termasuk kah??
Quote Blue_Flare 23-11-2012 06:06 PM
aku x da interest kt pmpn tpi aq bkn gay , macam mana plak ?
lebih suka menyendiri
Quote KAULAT 23-11-2012 07:59 PM
penyakit alaf baru...
Quote babydevil 25-11-2012 12:02 AM
elok la 2...leh dijadikan senjata untuk balas dendam bagi mana2 pompuan yg ada terniat nak balas ngan ex dia if dia ditinggalkan ats sebab2 yg x boleh diterima... (p/s: ak x cam 2 yerk...)
Quote IRZeeBuk 25-11-2012 10:07 PM
Blue_Flare posted on 23-11-2012 06:06 PM
aku x da interest kt pmpn tpi aq bkn gay , macam mana plak ?
lebih suka menyendiri

sbb ko perempuan
Quote MissNigga 25-11-2012 11:09 PM
Blue_Flare posted on 23-11-2012 06:06 PM
aku x da interest kt pmpn tpi aq bkn gay , macam mana plak ?
lebih suka menyendiri

Asex ... .....

Quote Blue_Flare 25-11-2012 11:28 PM
aku bukan pmpnlah , aq laki meh . Asex tu apa?
Quote lavendernovella 26-11-2012 01:17 AM
Blue_Flare posted on 23-11-2012 06:06 PM
aku x da interest kt pmpn tpi aq bkn gay , macam mana plak ?
lebih suka menyendiri

belom lagi terasa suka kt perempuan....  lah tu .. not yet darling, the time will come if only you believe and confident in yourself

tapi ko bukan gay... alhamdulillah...
Quote Blue_Flare 26-11-2012 02:04 AM
lavendernovella posted on 26-11-2012 01:17 AM
belom lagi terasa suka kt perempuan....  lah tu .. not yet darling, the time will come if only you ...

aq rasa aq terkena pnyakit ni , rasa berpeluh2 dan rasa nak lari daripada diorang pun ada huhuhu...tapi tak de lah sampai rasa nak pitam tuh...
Quote lavendernovella 26-11-2012 02:25 AM
Blue_Flare posted on 26-11-2012 02:04 AM
aq rasa aq terkena pnyakit ni  , rasa berpeluh2 dan rasa nak lari daripada diorang pun ada huhuh ...

tak per, saya doakan yang bagus2 tuk awak yer dear.... masa stadi dulu2 ada jer lelaki cam ko ni... fulamak dah lah hensem .. maklumlah berdarah mixed sikit... tapi buat donno jer ngan perempuan, sedangkan lelaki2 yang boleh tahan lah ruper.. giler playboy... boya pon baik heheh

as perempuan2 kat situ, we all aper lagi .. kaco2 dia.. still cam tu gak ... buat donno.. sampai lah kitaorg give up ... kacao dia pon bukan sebb aper sebb dia ni pendiam, ... sajer2 bukan nak ngorat pon..dia ni ngan lelaki pon x berapa campur.. gitu2 jer, ala2 misteri jer dia tu , bila duduk diam2 dalam kelas even kat bangku foyer, ala2 macam posing utk majalah dan filem hehe.. just imagine...

siasat punyer siasatannnnnn.... dia ni pemalu yang sangat sangatlah terlebih sudah... sib baik bukan gay... .. macam mana we all tahu dia bukan gay.. adelah heheheh CSI.. dia ni pon anak tunggal, parent asik outstation.. so boleh dikatakan lah berdasarkan cara dia dibesarkan tak berapa bercampur gaul, sekolah pon private homeschool, bosan giler ,,,,,,

aper citer lah budak tu skg...?

4 you dear
- campur2 dan kawan2lah dgn perempuan, tak kira tua muda, miskin kaya, cerdik tak cerdik, bukan sebb nak ngorat, just be friendly...
- jgn terserong sudah sebb mcm kes u ni , syaitan tu suka jer nak melebarkan sayap ideanyer yang serong tu , paham?
- be confidentlah.. org hensem cam u tak kan lah tak der org yg nak kan ?
Quote PostBanhammer 26-11-2012 03:23 AM
Blue_Flare posted on 23-11-2012 06:06 PM
aku x da interest kt pmpn tpi aq bkn gay , macam mana plak ?
lebih suka menyendiri

Tak bernafsu? Atau mungkin kau mude sgt lagi kot?
Quote Blue_Flare 26-11-2012 07:26 AM
lavendernovella posted on 26-11-2012 02:25 AM
tak per, saya doakan yang bagus2 tuk awak yer dear.... masa stadi dulu2 ada jer lelaki cam ko ni.. ...

erk , macam aku je dalam sekolah huhuhu...
Quote Blue_Flare 26-11-2012 07:29 AM
PostBanhammer posted on 26-11-2012 03:23 AM
Tak bernafsu? Atau mungkin kau mude sgt lagi kot?

baru umur 16 ...
Quote sasuke-kun 26-11-2012 11:44 AM
Ade jgak penyakit cmni ek. Mcm2 jenis phobia aku dengar...yg paling slalu dengar claustrophobia - phobia kt tmp sempit .
Quote PostBanhammer 26-11-2012 12:39 PM
Blue_Flare posted on 26-11-2012 07:29 AM
baru umur 16 ...

Normal la tu rasenye. Tengok umur kau dah 20 keatas nanti. Mase tu mungkin dah gatal nak cari awek.
Quote Blue_Flare 27-11-2012 02:45 AM
PostBanhammer posted on 26-11-2012 12:39 PM
Normal la tu rasenye. Tengok umur kau dah 20 keatas nanti. Mase tu mungkin dah gatal nak cari awek ...

normal ko cakap , ada sekali member aku kenakan aku kata awek mana tah suka kat aku menggigil2 aku jawabnya huhuhu
Quote Blue_Flare 27-11-2012 02:49 AM
dalam facebook x pe la , paling kuat aku chatting dengan sepupu perempuan aku je

All Comments(38)

For more features and services, register now to become a member of CARI!

Archiver|Mobile|CARI Infonet

GMT+8, 12-2-2016 11:33 AM , Processed in 0.136474 second(s), 19 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top