CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 2490|Reply: 15

Telekung budak (Handmade)

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 21-12-2012 10:54 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Telekung budak
--------------

Telekung budak. Jahitan tangan,
Jahitan yg kemas,
Mudah dipakai (tak perlu anak tudung), selesa,
tebal tapi tak panas, dan tak jarang.
jenis kain jersi
pasti comel.



sesuai utk anak dari umur 6 tahun hingga 8 tahun.


RM 45.00
(Dah campur dengan kos pos semenanjung)

Tempahan boleh hubungi no. 012-5648649 Zubir.

Cara tempahan
-------------

sms tempahan anda ke no. 012-5648649 Zubir

Bank in ke akaun Maybank: 157410002339
Nama: saadon zubir b. jamhari


Last edited by adikacu on 21-12-2012 10:55 AM

teratak5.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-12-2012 01:08 AM |All posts


Telekung budak
--------------

Telekung budak. Jahitan tangan, Mudah dipakai, selesa,
tebal tapi tak panas, dan tak jarang.
jensi kain jersi
pasti comel.

sesuai utk anak dari umur 6 tahun hingga 8 tahun.


RM 45.00
(Dah campur dengan kos pos semenanjung)


Tempahan boleh hubungi no. 012-5648649 Zubir.

Cara tempahan
-------------

sms tempahan anda ke no. 012-5648649 Zubir

Bank in ke akaun Maybank: 157410002339
Nama: saadon zubir b. jamhari

Stok terhad.
teratak5.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-12-2012 10:52 PM |All posts


Telekung Budak
---------------


  • Telekung jahitan tangan,
  • Jahitan yg kemas.
  • Menggunakan kain jersi @ JC.
  • Mudah dipakai (Tak perlu anak tudung)
  • Kain tebal.
  • Kain lembut dan tak panas.
  • Tak jarang.
  • Sungguh selesa.

Ukuran
----------


Dari dagu ke bawah 20 inci.
Kain dari pinggang  ke bawah 36 inci.

sesuai utk anak dari umur 6 tahun hingga 8 tahun.


RM 45.00
(Dah campur dengan kos pos semenanjung)


Tempahan boleh hubungi no. 012-5648649 Zubir.

Cara tempahan
-------------

sms tempahan anda ke no. 012-5648649 Zubir

Bank in ke akaun Maybank: 157410002339
Nama: saadon zubir b. jamhari


Stok terhad. Last edited by adikacu on 23-12-2012 10:58 PM

teratak5.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 24-12-2012 03:21 PM |All posts
Pelanggan Online pertama. Tracking Pos Laju.
23/12/2012 EM173002212MY Wan (Putrajaya)
teratak5.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 26-12-2012 01:04 PM |All posts
Jual offline cukup laku. dah lebih 20 helai terjual.
teratak5.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 31-12-2012 12:01 PM |All posts
Selamat Tahun Baru..
2013

teratak5.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-1-2013 12:17 AM |All posts
Malam tahun baru.. 2013
teratak5.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-1-2013 11:32 PM |All posts
jemput singgah beli telekung utk anak2 anda..
teratak5.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-1-2013 09:36 AM |All posts
BUMP utk pagi yg indah di awal tahun baru 2013.
teratak5.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 3-1-2013 03:57 PM |All posts
Selamat petang semua...
Jom singgah kedai telekung kami.
teratak5.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 9-1-2013 09:11 AM |All posts
Ini cerita saya copy daripada facebook artis terkenal, Wardina Saffiya. Berkenaan pengalaman beliau mengajar anak solat sejak dari umur 6-7 tahun sebagai panduan buat kita.


Dear Mama, Ummi, Mum, Ibu, Bonda#

I have to share this with you# because i feel so happy and i feel that all my penat lelah paid off#I started to make my Amna to solat 5 times a day when she was 7, on her 7th birthday#we had a talk#(check note lama) tapi preparation since 6 la#

tapi dari kecik memang selalu ikut2 la kami solat#.she hasnt missed her solat since. Walaupun lambat, tetap solat. I made sure of that 每 because the key is SOLAT ni kalau tak tanam dari kecik memang LIAT nanti#.But it is very important to keep this in mind:-

1) kalau kita bagi dia tinggal WALAUPUN sekali nanti we are sending the wrong signal 每 kena make sure 每 every waktu without fail, walaupun penat, ataupun lambat


2) l Selalu kalau boleh solat together..mula2 memang kena solat together#.kalau tak ada rumah make sure an adult in the house pastikan anak kita solat. (hari tu Amna pergi her reading class, i asked her teacher to take her to the surau) -lepas solat time tu lah peluk cium, senyum 每 i always kiss her at the head and say ※Barakallahufiha§ Ya Allah make my Amna a good Muslim Ya Allah#.make her never miss her solat Ya Allah#..kuat2 bagi dia dengar#.

ps:- kalau kena amik cuti ambillah 每 bukan waktu exam je amik cuti 每 buatlah STEP ini, yakni melangkah ke alam 7 thaun dan tidak meninggalkan solat A BIG Thing! ※mama amik cuti hari ni sebab nak pastikan yang adik solat 5 waktu sehari!§


3) Selalu cerita how IMPORATANT it is to solat..how Allah is watching us# how we are good Muslims when we solat, how Allah loves us, Solat tu, untuk kita, bukan untuk Allah#..TAPI selalu jugak cerita yang akan ada orang TAK solat#acknowledge the fact that sometimes we feel lazy to solat#.itu semua kerja SETAN! Fight them off#.! I tell Amna that even some grown ups tak solat! I tell Amna that#.we have to be strong.. we have to tell ourselves we will NEVER miss our solat#..


4) Awal2 subuh ni memang tak bangunkan, tapi as soon as dia bangun pagi, ill ask her to solat straight away.(yes memang leceh..but we have to, and we have to do it with LOVE diselang seli dgn strictness)


5) kalau dia tinggal 每 DENGAN sengaja, i take the rotan and hit her on her tapak tangan slowly, just as a reminder. After that i hug her and tell her i love her, and i just want her to remember 每 and guess what?? memang dia ingat!!! (3 kali baru, i think not bad, sampai satu hari dia terlambat solat, sebab keluar dan memang tak ingat, dia yang suruh rotan) But i tell her kalauTERLUPA atau TERTIDUR its ok#but kena solat terus bila bangun.

Macam ni ceritanya, i told Amna, kalau Ummi ambik Amna dari sekolah lambat, Amna solat dulu Asar kat sekolah#.tadi memang datang lambat#i was loking for her..and guess what????

She was actually praying her Asar prayers#sorang je kat dalam surau tu#.i wanted to pengsan and cry#she did all by herself#. i pun told her how happy and how proud i was of her#i tanya dia kenapa? dia kata ※Amna ingat apa Ummi cakap§#..cair nya hatiku ini.

Apa lagi, Ummi ni peluk cium dia#.and called nenek at Australia#now im sharing with all of you!!! Because i want us to raise generation of good Muslims that are disciplined, smart, intelligent -that remembers Allah because the world so BADLY needs good QUALITY Muslims like this!!!

And the foundation is 每 to start them off right 每 solat at SEVEN! Yes just as how Rasulullah asked us!I love you all!!! Good night#.. But the key to all this IS Mak Ayah KENA dan WAJIB solat dulu#anak ketam tak boleh diajar berjalan terus#fahamkan?
teratak5.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 15-1-2013 04:26 PM |All posts
bump utk hari ini...
teratak5.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 17-1-2013 02:18 PM |All posts
BUMP utk hari khamis..
teratak5.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 19-2-2013 07:05 PM |All posts
adikacu posted on 23-12-2012 10:52 PM
Telekung Budak
---------------

Ade FB tak?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 20-2-2013 11:12 AM |All posts
hanna_pearl posted on 19-2-2013 07:05 PM
Ade FB tak?

belum ada lagi... huhuhu..
teratak5.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 6-11-2014 03:14 PM |All posts
BUMP utk hari ini..
teratak5.blogspot.com
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 21-12-2014 05:29 AM , Processed in 0.173131 second(s), 18 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top