CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return Post new threads
Show: 29462|Reply: 74

Awas Jika Bermimpi Dukung Budak Atau Jumpa Budak

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 27-8-2012 01:40 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

assalamualaikum...ari tu aku dgr dlm 1 ceramah ustaz dlm radio, ustaz ni mahir dgn perubatan islam dan yg berkaitan dgn jin ni..ustaz tu kata kalau kita bermimpi jumpa budak kecik ke, dukung budak ke, tu petanda kita ada saka samada diwarisi atau dihantar org...kne pi checkup la klu slalu mimpi gitu...sekadar berkongsi....mohon pendapat klu ada...wallahualam bissawab....

aneh dan misteri : http://takmungkinbenar.com Last edited by Santeira on 13-9-2012 08:43 PM

Bukan sasterawan neg
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 27-8-2012 02:10 PM |All posts
tak semestinya la, selalunya mainan tidur je......

http://hantukiller.blogspot.com/
019-7516287
http://darulhantu.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-8-2012 02:30 PM |All posts
kaya laaa pak ustaz. hehehe semua mimpi budak kecik trus claim saka ekekeke....

tu yg bleh pakai kereta besor2 tuh. hahaha
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 27-8-2012 06:08 PM |All posts
aku byk kali jugak mimpi budak. dokong budak... jaga budak... jumpa budak...
~fat burner~
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 27-8-2012 06:09 PM |All posts
abah aku pun kata mcm tu. biasanya mimpi budak tu ada kena-mengena dgn saka
~fat burner~
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 27-8-2012 06:24 PM |All posts
Kekadang jika pasangan tersangat kepinginkan anak pun boleh bawa ke mimpi malah mengigau terus..
http://addictivedoubt.wordpress.com/
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 27-8-2012 09:31 PM |All posts
ye ke??? baru pagi tadi aku mimpi bergurau2 ngn budak kecik.. comel bukan main... ntah.. aku percaya Islam dan Allah.. tu iman aku... aku percaya gak benda2 ghaib.. tp mimpi2 ni aku dah ilang kepercayaan la.. ostad ni sedap dia je la cakap.. ye.. aku juga dah ilang kepercayaan pada ostad2 zaman skang ni.. sme perasan dia ckp betol...tk kire yg loghat utara mahupun terengganu.. ni aku nk share..satu website yg aku dulunya aku selalu refer untuk tafsir mimpi.. dulu la.. skang aku mimpi2 ni aku anggap takde bende je..

http://tafsirmimpi.org/bayi.html
http://tafsirmimpi.org/anak.html

keh keh keh... kelmarin aku mimpi.. berselisih ngn sorang awek snior.. peh.. pinggang bergetah..jujur aku rindu ngn die... hihihih
http://airfilter80.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 27-8-2012 09:33 PM |All posts
gammbir33 posted on 27-8-2012 02:30 PM
kaya laaa pak ustaz. hehehe semua mimpi budak kecik trus claim saka ekekeke....

tu yg bleh pakai  ...

gua respek lu bro... statement mantap dan logik...tk sangka ada gak yg sama mentaliti ngn aku kat thread nih.. heh... ramai dah jumpe pengamal perubatan cam ostad2 ni.. wanita hari ini tukang promot ..cis.. keh keh keh...
http://airfilter80.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 27-8-2012 09:51 PM |All posts
Satu malam ni..den mimpi tgh dukung baby boy..putih n comel sgt..den tgh duduk smbil pegang baby tu..dtg seorg lelaki..tnya "comelnya..anak sapa ni?" kemudian den pon dgn pantas menjawab "anak saya la ni"

Padahal baru kawin time tu..den takde anak lg,tp mmg tgh menunggu la

Tak lama lepas mimpi tu..den preggy..

So mimpi tu petanda den nk dpt baby boy jugak la kot..hehehehe
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-8-2012 10:17 PM |All posts
ni azim anak pak teh ke?

Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 27-8-2012 10:28 PM |All posts
salam..

ianya khurafat dan tahyul.

sekian.


donno wat to say
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 28-8-2012 12:25 AM |All posts
mesti ada spesikasi mimpi budak
yang macamana diangggap saka.
contohnya baru ni aku tertidur kat
sebuah bilik kosong. then aku mimpi
ada sorang permpuan tiba datang sambil
pimpin tangan dua orang budak. dia marah
sebab aku tidur kat bilik dia. itu pun saka
juga ke?
jawap TT
THE MONSTER ARE DEAD
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 28-8-2012 01:13 AM |All posts
aku pernah mimpi budak kecik comel, wife akuu dukung, kemudian aku pulak dukung sampai hari nie aku ingt..xtaulah masa tue wife aku nk anak sgt atau aku rasa nk ada baby ke apa kan..
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-8-2012 01:45 AM |All posts
klu mimpi basah..len crita la plak kan
Bukan sasterawan neg
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-8-2012 09:01 AM |All posts
selalunya bila ada gangguan dpd saka yg tak diwarisi secara sedar atau rasmi, ustaz2 ni akan akan tanya kat pesakit, apa tanda2 awal. most of them akan cakap mimpi dukung/jumpa budak. so dpd sinilah dpt kesimpulan mcm tu

anyway, aritu aku mimpi dukung tiz zaqyah. tak taulah saka besar mana yg aku nak dapat
stopthelies.my
muststopthis.blogspot
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-8-2012 09:09 AM |All posts
pernah dengar kalau mimpi budak ni jin...tak semestinya saka..tapi jin datang nak ngaco kita...sebelum tido bacalah apa2 yg patut....paling malas pun, zikir dalam hati sampai lelap....
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 28-8-2012 09:37 AM |All posts
pakwetizzaqyah posted on 27-8-2012 09:31 PM
ye ke??? baru pagi tadi aku mimpi bergurau2 ngn budak kecik.. comel bukan main... ntah.. aku percaya ...

seme awek ko nk rindu...dapat lom tentu...
~dalam ati ada taman....wink..wink~
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 28-8-2012 09:48 AM |All posts
Jangan percaya sangat dgn mimpi2 camtu, ustaz zaman sekarang ni kebanyakannya ustaz komersial, belum tentu apa yg depa cakap tu betul...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-8-2012 11:07 AM |All posts
hantukiller posted on 27-8-2012 02:10 PM
tak semestinya la, selalunya mainan tidur je......

mcmna plak klu mimpi melihat slh seorg dri kuarga kte melahirkan baby,pastu dia mati,dia cuba serahkan baby tu pda kte tp kte xnk..boleh plak kte ckp kte xnk baby ni, kte dah ada ank kecik pdhal kte mana ada anak kecik...

Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-8-2012 11:42 AM |All posts
ade gak bace, mimpi2 baby ni sebab nak lekas kawin
http://pay4shares.com/?share=3
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 28-8-2012 11:46 AM |All posts
mimpi ni macam2 boleh ditafsirkan.. cam saye ni bangun tido tak ingat dah mimpi ape.. kadang2 aje ingat tapi takdelah sampai nak mikir pasal mimpi tu sangat...
weols have nightmare... but we have to go through nightmare to live for better tomorrow ...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 28-8-2012 01:24 PM |All posts
fifie_olin posted on 28-8-2012 09:37 AM
seme awek ko nk rindu...dapat lom tentu...

mgg tk dapat pun.. tau je.. tk yah la kondem2.. eleh
http://airfilter80.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-8-2012 09:06 PM |All posts
gua nak bagitau lu dulu laa..\

pape pun, kalau bab mimpi ni, adalah lebih baik lu rasa dan tafsirkan diri sendiri..

tiada sapa yg lebih berhak menterjemahkan mimpi seseorang melainkan Allah, Nabi, para sahabat dan Ibn Sirin( namun semuanya dah jumpa Tuhan). dan diri sendiri..


Kalau si A tu mimpi dipatuk ular, maknanya di alam realiti TIDAK semestinya sama dgn si B mimpi dipatuk ular..

Mimpi ni adalah alamat terus daripada Allah...

kalau lu nak tafsir mimpi ni,
ia seumpama lu carik sebatang jarum peniti kat bilik lu sendiri yg gelap gelita..
Lu tau jarum tu ada, tapi lu tak dapat carik coz bilik lu gelap..
Lu tau mimpi tu jadik kenyataan adalah sebagaimana lu terasa sakitnya jari lu tercucuk jarum yg lu carik dalam bilik gelap tersebut.

So, kalau lu nak tafsirkan mimpi ni adalah urusan personal antara hamba dgn Tuhannya..

p/s: tidak salah bertanya pada ulama, namun lebih baik buat tafsiran sendiri..
p/s2: kebarangkalian ketepatan mimpi adalah 33.3%
I'm just an anarchist
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 29-8-2012 09:25 AM |All posts
Tak semua org bersaka tu mimpi budak, tapi memang ada segelintir yang mula2 saka nak turun padanya mengalami mimpi budak atau baby ni.
mimpi budak berkaitan saka biasanya berulang2 lebih 3 kali, atau berturut2 hari.
mimpi pulak biasanya ada orang yang datang serah budak atau menyusukan budak atau berlari2 keliling atau peluk dari belakang, pinggang,bahu, kaki, tangan atau kepala taknak lepas2

Biasanya kalau dia terjaga dari tidur mesti akan rasa ditindih atau terjaga seperti ade orang yang sentap atau terjaga dalam keadaan berdebar dan rasa seolah2 diperhatikan.

Bukan bleh pakai sauk semua mimpi budak tu tanda saka
mimpi budak atau baby alamat nak dapat anak pun bleh jadi..

wallahualam

Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-8-2012 10:36 AM |All posts
rdzaccess posted on 27-8-2012 06:24 PM
Kekadang jika pasangan tersangat kepinginkan anak pun boleh bawa ke mimpi malah mengigau terus..

saya laaa..selalu mimpi camtu
last mimpi camtu, last week..mimpi ada kawan lama nk bagi baby dia pd saya
encik suami kata saya bercakap dlm tido

Reply

Props Report

123Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 30-7-2014 03:00 PM , Processed in 0.352927 second(s), 37 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top