CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: sophie_paris

BEUTSKIN ESSENCE-RAHSIA KULIT BERSERI ADIRA

   Close [Copy link]

Post on 18-10-2012 01:41 AM |All posts
cyra posted on 17-10-2012 04:55 PM
mak aiii.. boleh pulak dpt kesimpulan takyah letak kandungan spesifik ...

it's ok laa. ...

tak habis2 merapu ke..bila masa saya buat kesimpulan, ...tolong tunjukkan atau dah termalu nak cover sendiri lah...bawa contoh peel freash bagai, kat kotak peel freash pun analsis nutrient baga yg spesifik pada produki.....so no harm what kita nak tahu kandungan yg spesifik produk yg kinna jual...so dengan kamu persoalkan apa yg saya tanya pada kinna...so now kamu tulis seperti atas??? i guess lah ko yg termalu sendiri...bercanggah....

yup apa yg saya cari boleh dapat jika produk ini ada info dan kajian...senang je kalau produk tu ada ngan seller, pergi kat pembungkusan produk situ ada details tak...semudah abc
:)smile
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 18-10-2012 08:34 AM |All posts
go_go posted on 18-10-2012 01:41 AM
tak habis2 merapu ke..bila masa saya buat kesimpulan, ...tolong tunjukkan atau dah termalu nak cov ...

lol... sorry.. looking the way you response earlier... i can see this will lead to a pointless argument... believe whatever you want to believe... gua tak lalu nak layan dah... adios.. peace no war
kelambu moden: http://www.homstuf.com
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 18-10-2012 03:25 PM |All posts
uols tau x... ingat ngn makan produk yg putih n gebu ni leh kew dlm mase sebulan... tgok la contoh terdekat..kak ziana tu... berpuluh tahun jadi artis... x putih melepak pun .... cume cerah n kulit bersih jew.... kalu x da lame nurul + ajai tu putih gebu uols.... !
name tucen aku ...ND .... !!!
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 18-10-2012 04:26 PM |All posts
ade tak sape2 yg consume BE nih tapi xberi kesan apa2..
mayb xrasi dgn kulit ke..
sbb my fren mkn BE ni dah 4 bulan tapi xde kesan positif pun..
tu yg nak tanye pendapat dan review geng2 kat sini..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 18-10-2012 04:42 PM |All posts
ai dok follow isma af punye instagram
ramai fan dok tanye dia mkn Be ke
tapi si isma tu dok dolak dalik
xnak admit dia amik BE
katanye nanti dia wat announcement dia mkn ape..
dia xnak reveal skrg..
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 18-10-2012 10:37 PM |All posts
bru je berminat nk cosume BE.. rupanye byk propa jgk.. kansel la nk mkn bnda tuh..
http://izztouchdeco.blogspot.c
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 18-10-2012 11:41 PM |All posts
schababe posted on 18-10-2012 04:42 PM
ai dok follow isma af punye instagram
ramai fan dok tanye dia mkn Be ke
tapi si isma tu dok dolak  ...

ko biar betik beb! abistu yg belambak iklan kt seller tunjuk bbm dia kata mkn BE tu, tipah tertipu ler nih???
tidakkkkkkkkkkkkkkkkkk

200 ko!  byr mahal ingat leh dpt result segera melepak melepuk
aku tak kira! sbb mahal, aku nk result segera!
kalau tak, baik aku pkai safi ke rania ke gituhhhh
wahai pemakan BE sekalian!!
jomla kita pkai pkai fair n lovely jerlahhh pasni kesan lmbt pun kena la dgn harganya 5 hengget jekkk
ni 200 nk sama tarap dgn 5 henggetnya produk ke aiyoooo

** utk kesekian kalinya kukatakan.. aku tak caya adira mkn mendalah nih jeeeeeeee
aku mkn ni bkn sbb nk dpt boobs mengkal, kulit lembut dan kulit setakat cerah biasa je spt testimoni aku sblm nih.
aku nk putihhhhhhhhh mcm adira.. tp tipu belakaaaaaa
mari kita boikot wehhhh abeh duit aku


Reply

Props Report

Defender

Diehard Anti Hip Hop

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 19-10-2012 08:15 AM |All posts
biksu posted on 18-10-2012 11:41 PM
ko biar betik beb! abistu yg belambak iklan kt seller tunjuk bbm dia kata mkn BE tu, tipah tertipu ...

dari kau terlalu taksud sgt beli barang utk cantik,baik ko guna duit utk
tu beli barang mcm handbag ke barang kemas ke apa ke.

nasihat aku pd wanita yg baca dan pd aku sekali, klu korang kulit
cantik sekali pun, mmg ramai yg akan memuji,kagum dan
terpesona dgn diri korang tapi klu perangai korang tak semenggah
pun kecantikan korang bukan ada orang hairan sgt pun.
contohlah, dekat office adalah rakan2 pejabat yg perasan akan
perubahan pd badan ko ke muka korang ke bertambah
licin putih ke apa ke, tp perangai korang tak berapa elok
in person, korang ingat mereka di office akan hairan selama lama
nya ke? mereka kagum dan puji sekali dua je, lepas tue dah
tak kisah dah.

kalau perangai korang bagus, dari segi akhlak yang baik seperti
ckp lemah lembut, perangai korang yg baik itu akan diingati
utk selama lama nya even korang cantik pun tp perangai korang
tak semenggah sgt, korang igt mereka akan suka korang sbb
korang cantik ke?

tp klu orang tak cantik, gemuk dan hitam tp berperangai
baik, orang akan tetap suka orang tue jugakkan. berbeza
dgn wanita kulit cantik tp perangai hazab.

utk aku plak, biarlah cantik tue seiring dgn budi pekerti yg baik,
jgn busuk hati dan tak mendengki. tapi kita sbg perempuan ni
mmg nak cantik utk kepuasan diri sendiri kan,
so tepuk dada, tanya selera, mana pilihan anda.
dah duit pun duit korang kan...
never give up
Reply

Props Report

Post on 19-10-2012 08:30 AM |All posts
cyra posted on 18-10-2012 08:34 AM
lol... sorry.. looking the way you response earlier... i can see this will lead to a pointless arg ...
  1. ol... sorry.. looking the way you response earlier... i can see this will lead to a pointless argument... believe whatever you want to believe... gua tak lalu nak layan dah... adios.. peace no war
Copy
siapa yg mula lead pointless argument...merapu nak ambik contoh yg bukan2 peel freash lah, ginseng lah......ada aku tanya pasal tu....kalau bg contoh pun pastikan ia logik lol, faham dulu soalan aku, dan selidik dulu sebelum ko cakap..mula-mula  ko kata forumer tu tak promote produk dia, kan aku dah quote yg dia jual produk ni....so selidik dulu......

:)smile
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 19-10-2012 10:06 AM |All posts
iyo nok..
ai tgk kat insta si isma tu
jap ai pironda2 situ..
jumpa karang ai tepek la..
mayb dia mkn Be nih
tp xtaw nape skrg dia xmo admit dah
mayb sheol kena warning ke apa kot..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 19-10-2012 10:22 AM |All posts
biksu posted on 18-10-2012 11:41 PM
ko biar betik beb! abistu yg belambak iklan kt seller tunjuk bbm dia kata mkn BE tu, tipah tertipu ...

artis2 semue tuh..kulit cantik2 n gebu..bukan makan BE jew... banyak lagi suplement tambahan lain lagi,.... x cukup ngn tu.. semingu sekali suntik lagi.....! setakat makan BE , KB..... xde maknenyer putih mlepak , gebu..! aritu iols g stokis brg kcantikan ni.. kulit kakak tu gebu btul... iols tanye die.. "kak bole kew saye makan BE lebih dos..." yewla sebab nak cepat gebu kan.. uols tau kakak tu cakap ape.. " Dik akak ni.. 1 ari 10 jenis pils akak telan... BE.. vitamic c.. e..gluta ..collagen.. macam2 lagi... belum bab minum  lagi....!" so moral of the story.... kalu setakat nak makan BE jew.... kene la sabar ckit..... setahun baru nampak perubahan ketara kot...! kalu banyak duit.. suntik la vit c..gluta ...coll.... plus makan BE....
name tucen aku ...ND .... !!!
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 19-10-2012 10:24 AM |All posts
eezah797 posted on 16-10-2012 04:52 PM
salam.., i pembaca kat thread nie.. dan teringin gak try this produk.. plan nak amik only 2 biji seh ...

meh tolong jawabkan, ini daripada En Azrin SNE dia bg tau masa i tanya dia, katanya waktu paling sesuai sblm mkn, then sejam lepas amik klu boleh jgn makn pape dlu, kasik hadam Be dan sne kapsul td, pastu nk mkn apa pun makan la. Boleh amik serentak sne kapsul (2biji) dan BE (2biji) sebelah pg then mlm pun sama jgk BE(2biji) SNE kapsul (2biji)sblm mkn jgk means sblm dinner diikuti dgn jarakkan mknnan lain sekejap baru mkn dinner.

Untuk baget ble je amik satu kapsul each instead of 2 kapsul tadi.

Sesape nk BE i ada lg 14 kotak, ari tu br restok, selamat dh terima
hiasanggun.com
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 19-10-2012 10:32 AM |All posts
ni di antara comment2 kat insta isma tu..

c_dah Dh brapa lm kak @ismaaf7 mkn BS..cantik skin   3d
cahayamataku20 @ismaaf7 cantiknyer nak pergi mana   3d
mieaien8589 SubahanALLAH chanteQ sungguh ciptaanNYA..   3d
kaykiut Cantik nye kulit @ismaaf7   3d
tapi no reply from isma

nortiyaris80 Salam kak @ismaaf7 apa nama app camera yg akak guna utk magic skin tue yer? Sy cri dlm market x jmpe pon..   4d
mieaien8589 SubahanALLAH chanteQny ciptaanMU...   4d
ismaaf7 @nortiyaris80 xguna magic skin pun :-)   4d
nortiyaris80 Akak @ismaaf7 guna produk beautskin bpe lama yerk?   4
Nih pun no reply from isma

ismaaf7 @imadean   6d
imadean Yeahhh @ismaaf7   6d
mieaien8589 Nk like byk2 tp xbole, so aien komen ja... isma lbh comey dr meow at dpn uh... suka sgt tgk muka isma...   6d
w4n1e84 kak @ismaaf7 dh mkn brapa lama beuskin..dh lawa la kulit..   6d
nih pun sama hokeh no reply..

penah try x? Kulit ada prbhn x? Nak jgak try makan tp msh ragu2 lg    1w
nurulhafika @ismaaf7 ...nk tnye lh   1w
nurulhafika .btl ke sis mkn produk B.E...sis mkn bpe lme ye utk nmpk kesan..pd kulit sis?.   1w
ismaaf7 @nurulhafika @omglalalolita @as_elvieadam Hehehe nk tau produk ape tunggu ya nanti dah confirm kak isma bagitau k   1w
ctpurple nk tau jgk...nape lum cnfrm lg kak...   1w
shahrina_shah @amalaahmad apa BE n SNE tu..awak dh cuba ek..   1w
finally si isma tu reply..sheols tanak lg reveal produk apa sheol mkn..
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 19-10-2012 10:35 AM |All posts
biksu posted on 18-10-2012 11:41 PM
ko biar betik beb! abistu yg belambak iklan kt seller tunjuk bbm dia kata mkn BE tu, tipah tertipu ...

aku br teringat baca statement ko nih,
ari tu kak ida kat sne ada bgtau aku ms dok briesf ttg produk nih,ada la dia mention nama adira jgk.
Katanya ada jgk org yg komplain kat dia amik BE tp xputih melepak cam Adira pun, kakak tu kata sbb cara pengambilan yg salah.
1st mmula amik BE kena detox dlu dgn SNE kapsul, then dah amik sekotak sne kapsul baru go on dgn BE. Time tu terpulanglah nk amik SNE kapsul jgk sekali dgn BE atau tak. Kalau nk teruskan dgn BE semata2 pun boleh lepas tu.
Katanya Adira dlu amik sne kapsul, BE then Excel Tea. Yang Excel Tea nih aku rs xnak pun xpe tp sekotak SNE kapsul kena amik dlu.
Adira tu dh amik 1thn+ produk nih dan dia still maintain SNE kapsul bersama BE. Duit byk ble la
Boleh je kita xbyk duit nih nk ikut amik BE 2biji sehari dan SNE Kapsul selang2,ahak2 aci je
Last edited by hiasanggun on 19-10-2012 10:37 AM

hiasanggun.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 19-10-2012 02:49 PM |All posts
Jac nak share kat sini, dan ini adalah berdasarkan pengalaman Jac jer. Jac dah cuba beutskin ni, tapi bukan melalui seller kat forum ni. Jac ambik direct dari SNE, sebab ada kawan Jac yang recommendkan. Dipendekkan citer, kulit Jac, taklah bermasalah sangat, tapi kering terutama di tangan dan kaki. Sebelum Beutskin ni, Jac ambik Imeden, adelah.. setahun dua, tapi tak rasa beza aper pun. Masa Jac ambik beutskin ni, aderlah sorang agen SNE ni bagitau, kalau nak berkesan, kena ambik 3-4 bijik setiap kali, 2 kali sehari. Jac tak ikut, sebab kat description tulis, 2 bijik, dua kali sehari jer. Satu lagik, pantangnya..tak boleh makan carrot putih selepas ambik beutskin, ini adalah pantang/petua untuk semua supplement yang diperbuat dari herba cina. Lepas 2 minggu, tak rasa aper pun, tahap skin moisture.. adalah improved sedikit, so Jac continue.. sebab biasanya, supp ni, kena ambik paling kurang 3 bulan, untuk tengok effect. Sekarang ni, dah masuk kotak kelima, dan apa yang Jac boleh rumuskan kat sini, beutskin.. membantu sedikit sahaja for me. Jac tak kan continue selepas kota kelima. Sebabnya, effectnya tak lah nampak sangat tapi harga nya mahal. RM200 sekotak, untuk 60 biji. Makan 4 biji sehari. Maksudnya, sekotak only last 15 hari. Kalau sebulan, kena 2 kotak (RM400). Kalau tiga bulan (RM1200) dan setahun (RM4800). Rasanya, ambik vitamin c jab lagi baik.   
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 19-10-2012 03:26 PM |All posts
Jac-inta posted on 19-10-2012 02:49 PM
Jac nak share kat sini, dan ini adalah berdasarkan pengalaman Jac jer. Jac dah cuba beutskin ni, tap ...

same ler ngn iols.... i da 1 month makan BE + Vitamin c 1000mg plus + berry col drink ... tapi x gebu pun... xde sape pun tegur ckap i da putih... muke still berjerawat... tensionnnn..... duit da hbis banyak....! iols ni memang jenis kuat minum air masak... 1 day mimum 3 liter... teh .. kopi... milo.. air gas.. memang i da lame xpenah usik....!  tapi memangla kulit jadi lembut ..xla selembut sutera..xkering cam dulu.... tapi suami jew la yg tau..sebab die yg pegang.... rasenyer ... mgkin pas hbis semue nih... nak rehatla makan bende ni semue.... cam letih jew... nak makan2 ubat ni... kesan x sangat.....
name tucen aku ...ND .... !!!
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 19-10-2012 04:20 PM |All posts

Ada x sape2 nak beli BE? i ada extra 1 box...do PM me if interested. TQ
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 19-10-2012 10:58 PM |All posts
bungalisa posted on 19-10-2012 03:26 PM
same ler ngn iols.... i da 1 month makan BE + Vitamin c 1000mg plus + berry col drink ... tapi x g ...

Huhuu ada satu u tertinggal, SNE Kapsul tu produk wajib amik sebelum cuba mna2 produk SNE atleast sekotak. Boleh amik serentak dgn Beutskin atau habiskan dlu sekotak SNE then beutskin, time tu nk stop SNE kapsul dah xpe. Harga mmg mahal xdpt dinafikan
hiasanggun.com
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 19-10-2012 11:03 PM |All posts
schababe posted on 19-10-2012 10:32 AM
ni di antara comment2 kat insta isma tu..

c_dah Dh brapa lm kak @ismaaf7 mkn BS..cantik skin   3d ...

Ehmm haku rasa aku tahu kenapa responnya begini:
1) Dia artis, so dgn keadaan perubahan nya yg ketara semakin cantik, byk kompeni kosmetik akan amik dia jd DUTA.
So klau dia declare awal2 dia pakai apa secara terus terusan sah2 la org dah xpercaya lg walau duta produk apa pun dia jadi lepas tu. Sbb dia dh declare so better tutup mulut sj kan.



2) Cukup la dgn pengakuan xrasmi nya yg dah tersasul bgtau tu


hiasanggun.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 21-10-2012 01:33 AM |All posts
aina_shaira posted on 19-10-2012 08:15 AM
dari kau terlalu taksud sgt beli barang utk cantik,baik ko guna duit utk
tu beli barang mcm handb ...

Like like like!

Setakat ni ada la yg tegur kulit nampak cerah sikit & glowing. Tapi kulit asal memamg dah takde problem. At the same time pakai satu set skincare yg best + makan vco. So xboleh nak cakap yg BE 100% menyumbang ke arah glowing tu . Setakat ni,maybe still continue dgn BE. Sebab xboleh jab vit c coz jenis urat yg halus&susah jumpa. Memang azab sangat every time nak ambik darah. Try pil gluta pun xjalan mana.tambah2 plak peminat kopi tegar. Sengsara hidup xminum kopi masa makan pil gluta dulu
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 21-10-2012 01:33 AM |All posts
TT dah tak masuk forum ni ke? Lama sungguh xjenguk forum ni
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 21-10-2012 11:51 AM |All posts
aina_shaira posted on 19-10-2012 08:15 AM
dari kau terlalu taksud sgt beli barang utk cantik,baik ko guna duit utk
tu beli barang mcm handb ...

LIKE 100,000 X
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 21-10-2012 12:23 PM |All posts
betul tu, wajah yang cantik perlu seiring dengan perangai yang cantik
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 22-10-2012 02:45 PM |All posts
Salam..sori mencelah..sy ada sekotak be dan sekotak sne..sy dah order sebulan tp br2 ni ade stok..tp br2 ni jugak just sblm dpt stok sy positif pregnant pulak tp xsampai hati nak cancel order sbb dah buat full payment..even sne blh mkn waktu pregnant tp sy nak avoid ambik supplement lain selain yg di prescribe doctor..so sy nak let go jek. siapa berminat pm sy k
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 22-10-2012 05:25 PM |All posts
hiasanggun posted on 19-10-2012 10:58 PM
Huhuu ada satu u tertinggal, SNE Kapsul tu produk wajib amik sebelum cuba mna2 produk SNE atleast  ...

statement yg sungguh tak patut... kalau dah produk wajib, adakah bila ada org nak beli BE tu, seller akan tanya dulu dah amik SNE capsule belum? atau dihighlight kat product BE -->  hanya patut diambil selepas dah ambil SNE capsule? kesian tau pengguna... dah spend ratus2... bila tanya naper takda result... uols boleh ckp.. haa... ada benda tertinggal.... sbb tak amik sekian2... sungguh tak patut

kelambu moden: http://www.homstuf.com
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 31-7-2014 11:19 AM , Processed in 0.292298 second(s), 30 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top