CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return Post new threads
Show: 22265|Reply: 53

pori-pori besar? jom kecilkan serta haluskan kulit wajah

[Copy link]

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-6-2012 03:41 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by CintaPink at 29-6-2012 09:37

Salam sejahtera..

pori2 besar?? alolo cian dia..

meh iols ajar macam mane nak kecikkan pori2 dengan cara yang mudah dan murah.

guna baking soda je. baking soda ni banyak kegunaannye selain dari buat kek, boleh jugak guna untuk kecikkan pori2..

caranya, amek setengah sudu baking soda, campur air sikit..then gaul sebati..

lepas tu gosok kat muka mcm skrub dalam 2 minit. then bilas. lepas tu cuci muka ngan pencuci muka uols. lepas tu sapu muka ngan ais kiub atau toner.

selain dari mengecilkan pori, baking soda ni juga membuang sel kulit mati serta menghaluskan kulit. buat 2 kali seminggu.

selamat mencuba. dah buat jangan lupa bagi review ye.
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-6-2012 03:44 PM |All posts
nie dh try sendiri ke?
>>>>BBC 274<<<<
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-6-2012 03:46 PM |All posts
nie dh try sendiri ke?
me_xy82 Post at 28-6-2012 15:44



    belum..iols cari tips kat internet. hari ni iols nak try..
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-6-2012 04:24 PM |All posts
1 senduk??
biar betul beb
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-6-2012 04:31 PM |All posts
1 senduk??
biar betul beb
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 28-6-2012 04:37 PM |All posts
Salam sejahtera..

pori2 besar?? alolo cian dia..

meh iols ajar macam mane nak kecikkan pori2 d ...
CintaPink Post at 28-6-2012 15:41



    btul k nih?baya baru g nk wt facial td..beauty tue ckp muke baya de pori2 terbuka..tp petua awk 2 btOl k?
http://mysunshinelydia.blogspot.com/
Reply

Props Report

Defender

Diehard Anti Hip Hop

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 28-6-2012 04:45 PM |All posts
pengalaman aku lah kan, kalau pori pori besar memang dah tak boleh buat apa apa dah kecuali redha saja even mcm mcm produk dah aku dah cuba.

ada orang cakap laser boleh hilangkan pori pori besar, tapi aku belum sampai tahap nak buat laser. takut muka aku melecur dan tak boleh kena panas, once dah buat laser, dgr cite effect lain pulak dekat kulit muka. dulu mmg plan nak buat laser tapi bila dgr je pasal benda tue terus takut lah. muka aset mahal kot.

setiap kali lepas cuci muka, mmg aku wajib pakai toner nak tutup pori pori. tapi pori pori muka aku duk besar macam tue jugak lah.

kesimpulannya, redha je.
never give up
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-6-2012 04:48 PM |All posts
1 senduk??
biar betul beb
bluberi Post at 28-6-2012 16:31



    dlm tips yg iols bace tuh dia tulis 2 senduk..bila iols pikir2 mcm byk sgt so iols tulis 1 senduk..haha
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-6-2012 04:49 PM |All posts
btul k nih?baya baru g nk wt facial td..beauty tue ckp muke baya de pori2 terbuka..tp petu ...
baya424 Post at 28-6-2012 16:37



    bukan petua sy..sy bace kat tenet..

boleh check it out kat sini

http://id.88db.com/Salon-Klinik-Kecantikan/Forum-Kecantikan/ad-685523/
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-6-2012 04:51 PM |All posts
pengalaman aku lah kan, kalau pori pori besar memang dah tak boleh buat apa apa dah kecuali redha sa ...
aina_shaira Post at 28-6-2012 16:45



    try la buat yg ni.. mane tau menjadi kan..
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-6-2012 04:52 PM |All posts
mber iols td pun bru je ckp psl bnde ni..die g bli baking soda nk scrub blakang bdn die yg bjerawat n haluskan kulit..xtau la btl ke x..die pun bru nk terai tgk kat intenet gak..
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-6-2012 05:00 PM |All posts
balik ni kene geledah dapur kt rumah cari baking soda ni..saki baki wat kuih raya tahun lepas..klu lum expired leh buat mcm TT ckp ni..
love is a battlefield..everyone fights..no one surrenders..
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-6-2012 05:02 PM |All posts
mber iols td pun bru je ckp psl bnde ni..die g bli baking soda nk scrub blakang bdn die yg bjerawat  ...
wawamoms Post at 28-6-2012 16:52



    selain tu baking soda juga boleh putihkan gigi.

boleh google utk maklumat lebih lanjut
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-6-2012 05:04 PM |All posts
balik ni kene geledah dapur kt rumah cari baking soda ni..saki baki wat kuih raya tahun lepas..klu l ...
myakayina Post at 28-6-2012 17:00



    tu buat tu kasi review ye. iols pon baru nak wat..haha
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-6-2012 05:06 PM |All posts
Reply 14# CintaPink


    yelah..jgn abis menggerutu muka aku lepas ni sudah la yer.. aku cari TT dulu..
love is a battlefield..everyone fights..no one surrenders..
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-6-2012 05:08 PM |All posts
Reply  CintaPink


    yelah..jgn abis menggerutu muka aku lepas ni sudah la yer.. aku cari TT d ...
myakayina Post at 28-6-2012 17:06



    wawawa..takutnye.. iols pon tanye pakcik google..jangan slhkan iols.haha
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 28-6-2012 05:42 PM |All posts
tu buat tu kasi review ye. iols pon baru nak wat..haha
CintaPink Post at 28-6-2012 17:04



    kalau berkesan sila lah share testi tt kat sini
suka duka tangis dan tawa tergores bagai lukisan~
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 28-6-2012 06:38 PM |All posts
nie dh try sendiri ke?
me_xy82 Post at 28-6-2012 15:44


TT suruh orang try dulu....pastu bagi review...
Ada satu thread lagi guna baking soda gak untuk putihkan gigi....
Mari Beli buku....Beli SATU dpt SATU
stormreaders.net/jazaa gallery
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-6-2012 07:47 PM |All posts
setengah sudu je pun ok, agak agak la....
dah buat dan masih buat........ pori pori tu tak tau la tapi yang pasti muka jadi bersih dan licin, mase first buat dulu, ai buat 3 hari berturut2.... mak aih pedih muke kat area idung, la ni buat seminggu 2 @ 3 kali je......buat cam scrub je tapi jangan gosok kuat kuat
Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un (إِن&#
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 28-6-2012 10:45 PM |All posts
aku pulak pakai visionnaire lancome memang best xsampai 2 bulan boleh nampak la kesan pengecikan pori2 aku (berjaya mengecilkan ye bukan terus langsung xde open pores nih..)
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 29-6-2012 01:05 AM |All posts
ada satu lagi cara, guna panadol.
tapi bukan panadol biasa tu..kena carik yg pure paracetamol

pernah try wat...tapi lupa lak hasil dia caner
coz dah lama dulu

ni baru teringat balik tgk cni

tapi kan

aku kan

pores yg ada ni..susah tol
coz dia cam ada bulu2 roma sket..guna blackhead remover strip tu kdg2 leh tercabut bulu

aiyayaya bila la muka nak halus cam telur

la ni dok rajin tempek collagen dust kat muka
berlikat2 berkilat muka time mengering huhuhu

kita tgk pas 2 minggu ok x
ambil2 try guna baking/paracetamol tu


chaiyok
2001 til now..rasa macam makin boring plak cari..sighh
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-6-2012 09:24 AM |All posts
setengah sudu je pun ok, agak agak la....
dah buat dan masih buat........ pori pori tu tak tau la t ...
ihtisyam Post at 28-6-2012 19:47



    owh.. thanks for the review.
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-6-2012 09:26 AM |All posts
TT suruh orang try dulu....pastu bagi review...
Ada satu thread lagi guna baking soda gak unt ...
jazaa Post at 28-6-2012 18:38



    taw xpe... iols tgh usha kegunaan baking soda kekdahnye..haha
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-6-2012 09:26 AM |All posts
ada satu lagi cara, guna panadol.
tapi bukan panadol biasa tu..kena carik yg pure paracetamol

p ...
VirginLady Post at 29-6-2012 01:05



    thanks for the info
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 29-6-2012 09:33 AM |All posts
Salam sejahtera..

pori2 besar?? alolo cian dia..

meh iols ajar macam mane nak kecikkan pori2 d ...
CintaPink Post at 28-6-2012 15:41

petua yg cheap and save. nk coba la... tqsm CP
KAWAN-KAWAN XMO LAWAN
Reply

Props Report

123Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 20-9-2014 05:56 PM , Processed in 0.294354 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top