CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 7127|Reply: 32

kisah seram di maktab perguruan perempuan melayu melaka (jom share)

[Copy link]

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 15-6-2012 02:27 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by exclusive_vvip at 15-6-2012 14:30

Salaam sume...i dh search topik ni, tapi so far x jumpa la pulak ada  org buka...time kat maktab aritu, member i ada citer yg dia dgr dari cikgu2 senior keluaran maktab perempuan melayu ni...katanya diorg ada citer kejadian2 seram kat hostel yang asalnya hospital tu...tapi dia takmau citer kat i sebab time tu kitorg stay kat hostel lagi...hari last kat sana, i lupa nak tanya dia...tapi i teringin sangat2 nak tau...sesapa ada citer menarik, jom la share...(momod, kalu nak merge ngan UPSI nyer thread pon ok gak)...minta maaf takde citer utk dikongsi...tapi i harap ada sesapa yg tau, sudilah citer kat sini yer...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 15-6-2012 03:45 PM |All posts
mesti banyak cite kan kt situ...aku dulu skola mozac.. ada la gak bbrp cite seram.. tp nak kna ingat2 balik..lupa dah..lama dah tinggal skola
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 15-6-2012 03:55 PM |All posts
Reply 2# ninjago

ok np...leh jer share sini..nanti maybe i leh tukar topik jadi kisah seram di IPT dan sekolah di melaka...i pun nanti jumpa my fren tu nak try korek2...harap2 x lupa nk tanya...
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 16-6-2012 08:09 PM |All posts
oo,yg pelajar dikatakan bnuh diri tu eh? dia bukan bunuh diri kan,dia tekanan kan
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 16-6-2012 08:11 PM |All posts
Salaam sume...i dh search topik ni, tapi so far x jumpa la pulak ada  org buka...time kat maktab ari ...
exclusive_vvip Post at 15-6-2012 14:27



   tajuk da seram...x kn x d crita lg?
kure-kure ku lari....gagah berani !!
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 16-6-2012 09:45 PM |All posts
Ai dolu skola kt STPM (Skola tinggi perempuan melaka)..btl2 depan maktab tuh..slalu gak la ade kejadian histeria..area2 ctu memang angker cket..
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 16-6-2012 09:52 PM |All posts
sume tmpt blaja mst ade je org nk bunuh diri
aku suke shopping
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 16-6-2012 10:51 PM |All posts
oo,yg pelajar dikatakan bnuh diri tu eh? dia bukan bunuh diri kan,dia tekanan kan
adikfatin Post at 16-6-2012 20:09

Bukan dear..itu di UPSI
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 16-6-2012 10:54 PM |All posts
Reply 5# donut_1752
Citer xde gi...tu yg tanya kot2 ada yg tau..i x jmpa gi member yg tau citer2 angker kat maktab ni..nak call cam x best je..X feel nti..
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 16-6-2012 11:03 PM |All posts
yeee baek...
tp siyes..tajok ni mmg seram n menarik
kure-kure ku lari....gagah berani !!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-6-2012 01:14 AM |All posts
la mana citer nyer nih
nk kene solex jap ni kang he3
"saLam"(^^)
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 17-6-2012 05:23 AM |All posts
Post Last Edit by jaytr at 17-6-2012 05:27

maktab perempuan melayu melaka duria daun tu ke??
adik aku belajar situ dulu...
ramai gak kawan2 dia kena... adik aku pon hampir kena..tapi mayb tubuh dia kuat..so x histeria la..tapi bendatu duk bertenggek kat kaki...so kaki jd berat n lenguh2...balik kg.(kelate) berubat ...alhamdulillah... dah kne sepak dah benda yg bertenggek tu....

kata ustaz tu, tapak situ la yg tempat jepun kasi kapala potong..body2 mangsa yg kne penggal kepala tu tanam kat situ..jepun buat liang besar untuk tanam...

lepas je dgr ustaz tu bg tau mcm tu..aku teringat cerita sargen hasan... ada dialog askar jepun  yg gemuk tu (lakonan Omar Rojik)... dia kata  "ini orang kampung..mau pigi maraka kapara potong!!"-  (orang2 kg ni akan dibawa ke melaka, pancung kepala)
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 17-6-2012 08:00 AM |All posts
betul ke citer orang kena potong kepala tu.
jadi nape di biarkan mayat dia tak dituntut
dan di sempurnakan? orang dulu tu orang
asli kah
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-6-2012 12:16 PM |All posts
betul ke citer orang kena potong kepala tu.
jadi nape di biarkan mayat dia tak dituntut
dan di sem ...
shanshero Post at 16-6-2012 16:00


zaman perang dulu shanshero...mangsa2 kezaliman askar Jepun pun bukan dtg dari satu tempat dan satu bangsa saja (tapi kebanyakkannya bangsa Cina kan) ....ada siapa ke yang berani nak tuntut mayat2 tu dari askar2 Jepun? Silap2 nasib tak baik, kena pancung sekali...kalau nasib baik, kena penampor Jepun aje
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-6-2012 03:36 PM |All posts
mesti banyak cite kan kt situ...aku dulu skola mozac.. ada la gak bbrp cite seram.. tp nak kna ingat ...
ninjago Post at 15-6-2012 15:45



    SEKOLAH ATAS BUKIT...walaupon rumah aku dekat je kat area situ..tapi tak penah masuk skolah tu..nak gak tengok dalam tu macam mana..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 17-6-2012 07:35 PM |All posts
Reply 14# nhuser


    ni kira kes orang hilang zaman
jepun la. yang hilang tak tau g mane eh.
tu padal la dia keluar menghantui kaan
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-6-2012 08:37 PM |All posts
maktab perempuan melayu melaka duria daun tu ke??
adik aku belajar situ dulu...
ramai gak kawan2 d ...
jaytr Post at 17-6-2012 05:23


yup..durian daun..boleh jadi la psl askar jepun tu...tak silap, masa perang dunia ke -2, maktab ni ditutup...mungkin la jepun guna time tu...bayangkan maktab ni ditubuhkan tahun 1935..asalnya bangunan hospital melaka...hospital beb, mungkinla angker sikit kan...kira2 dah lebih 70 tahun la usia bangunan yg penah jd hospital tu...actually, i student part time...time cuti sekolah je masuk sana...tu yg xtau psl kisah2 angker..i berani buka topik ni pun sebab dah abis study baru ni...kalu x, takdernyer i berani nak buka...hehe...
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-6-2012 10:23 PM |All posts
Reply 16# shanshero


    Betul tu...byk aje sbp dan maktab2 lama kat malaysia yg berhantu... Ada tu hantu jepun siap berkawad dlm dorm
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 18-6-2012 08:34 AM |All posts
SEKOLAH ATAS BUKIT...walaupon rumah aku dekat je kat area situ..tapi tak penah masuk skola ...
larikesurga Post at 17-6-2012 15:36


skola tu cantik.. ada taman lagi kat atas tu.. view kat atas pun best, tapi yg xbest blakang tu banyak monyet ye la hutan kan.. tapi kat atas tu jugakla ada macam2 cerita. aku ingat tak ingat la.. tp yg paling significant skali sepanjang aku skola situ kan, pasal kes ada org tinggal kt dlm bumbung aspuri, dia nie menuntut ilmu kat bukit blakang tu, pastu dia cam test2 ilmu kat budak2 pmpuan situ.. kira dia nie cam bole jadi halimunan, pastu nak anak dara utk kuatkan ilmu.. so ada la kes yg dia cuba nak masuk dorm budak perempuan, yg nie mmg seram.. ramai gakla, especially kalau yg duduk kat paras atas, mmg bnyk kejadian dorg terjaga tgh2 malam, dengar ada org cuba nak buka pintu dorm.. tu sebab la, kalau kat aspuri, warden dah siapkan ngan palang besi utk kunci pintu (selain dari selak cam biasa) dari dalam.. kalau kat aspura takde pun.. kalau ikut cerita turun temurun, dulu pernah ada kes senior ktrg kena ngan org tu.. dia dapat masuk bilik, pastu masa tu, 1 aspuri tu macam kena pukau.. akak tu kena seret dari katil (dorm dia kat level atas skali, aspuri ktrg tu 3 tingkat), seret turun bawah and kena rogol kat ampaian.. masa lalu kat dorm2 tu, dia ada ketuk2 pintu, jerit2 semua tapi takde sorg pun yang dengar..bygkan.. pastu dah subuh, budak2 bangun mandi, ternampak akak tu pengsan kat ampaian.. seriau ok, kalau terfikir2 org tu boleh buat macam tu.. and then, ktrg penah cite2 ngan cikgu, cikgu macam nak tak nak je nak mengiyakan cerita tu.. yg penting cikgu just cakap, akak tu terus berhenti skola, so bila cikgu dah ckp camtu, ktrg pun assume cerita tu mmg betul la.. And aku ingat lagi, ada satu masa tu, kitorang 1 aspuri, terjaga kul 6.30, serentak!! memang pelik gila la masa tu.. org baru berpusu2 nak g toilet.. kan biasanya sebelum subuh akan ada orang yg dah bangun nak solat jemaah kan, tp hari tu mmg takde... semua org bangun kul 6.30! so banyak la spekulasi time tu..semua org kena pukau! tapi takde la pulak ada report pasal roomate hilang ke apa.. mmg pelik!
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 18-6-2012 08:57 AM |All posts
Reply 19# ninjago


    whoaaa serem gak tu beb..banyak gak citer pasal skolah ko ni erk? seb bek aku tak skolah situ (mmg la sebab result tak bagus..hahaha)...aku tak tau lak kat belakang tu hutan...ada erk org menuntut2 ilmu tak bape nak putih nih kat blkg tuh..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 18-6-2012 09:10 AM |All posts
Reply  ninjago


    whoaaa serem gak tu beb..banyak gak citer pasal skolah ko ni erk? seb bek a ...
larikesurga Post at 18-6-2012 08:57


agakla, time aku menaip nie pun meremang2 bulu roma kat opis nie ha.. kt blakang tu memang hutan, even sekeliling skola tu pun hutan.. budak2 laki yg slalu fly g bli rokok, roti canai dsb slalu la kena kacau.. Sbb utk fly, dorg kena meredah/merentas hutan utk turun bawah, pastu nnt akan tembus kat muzaffar heights.. haa dorg bnyk rules kalau nak fly tu.. dorg kena jalan dlm 1 barisan, pegang bahu.. xleh bising (of course la kan..kang kantoi) lebih specific, xleh gelak2.. yg paling banyak kes, dorg sesat tak jumpa jalan pergi / balik (pdhal jalan tu sbnrnye senang je sbb dah ada org mark kan), pastu kes nampak2 tu biasa.. pastu org blakang rasa cam ada org lain follow skali kat blkg.. dgr cik pon ngilai pun slalu.. mmg best kalau dgr cite dorg, tp dorg mmg gegila nya tak pernah serik kalau dah gian sgt nak rokok tu kan.. xkesahla, yg penting ktrg pun dapat tumpang skaki order roti canai, ns goreng paprik.. hahahahaa
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 18-6-2012 10:15 AM |All posts
Reply 21# ninjago


    suam2 kuku tengkok aku baca...seb bek tun mutahir takde asrama...hahaha
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 18-6-2012 10:51 AM |All posts
teringat citer masa belajar kat IPT dulu. Ada la juga sikit2, tapi bukan pengalaman sendiri. Cerita dari kawan2 satu blok. Maklumla, kamila perantis IPT tu. Mmg fresh2 lagi la semua, takde siapa lagi guna.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 30-12-2012 01:48 PM |All posts
assalamualaikum semua ....sy org baru kat sini tp dh setahun dok baca cerita seram dan misteri di sini....TT izinkan saya berkongsi cerita pasal Maktab perempuan melayu melaka nih.....kak ngah saya belajar disini tahun....1994-1997 klu xsilap.....setiap kali dia balik dia mesti cerita pasal misteri di maktab tu.......katanya ada 1 public phone dekat dgn asrama ada 1 malam tu sorang adik junior nih nk pegi bergayut ngan balak dia dalam kul 11 macmtu klu xsilap la cita nih pun dh lama....

bila dia samapi ja kat situ...dah ada sorag minah ni dok bergayut kat situ...pas setengah jam dok tunggu xhabis2...adik junior nih dah mula menyampah dan start kata kat minah tu...."kak dah lama nih...cukup2 la tu..saya pun nk call BF saya gak...." minah tu selamber jer jawab...kejap la dik akak xhabis lagi nih...tanpa menjenguk kleuar dari public phone tuh...kan public phone ada ruang bercakap macam tertutup skit.....

so adik junior nih memang x nampak muka kakak tuh.....pas setengah jam kemudian si adik junior nih dah xtahan...dia siap cakap "akak sudah2 la tu bg orang lain plak......" tiba2 kakak tu jawab "ok2 akak dah siap nih..kejap ye..." yang adik junior nih dgn selambernya pegi ke public phone tu cepat2 xsempat si kakak nih nk kluar lagi dari public phone tu...sekali dia dah melopong.......si kakak tuh just ada badan je kepala xder....yg seremnyer tuh..kepala kakak tu ada kat atas public phone tuh....dok tersenyum sambil tangan dia yang menghalakan telefon tu ke kepala dia.....adik junior nih dah pengsan....time org nk pegi sembahyang subuh baru org jumpa dia pengsan kat tepi public phone tu.....

bila dia dh sedar dia pun citer kat kwn2 dia apa yg terjadi....so ada kakak2 senior nih bgtau....sebab tuh diaorg selalu pesan kat budak2 junior jgn pegi pakai public phone kat asrama ...klu nk pakai jugak gunak public phone kat depan........so minah nih dah taubat nak pegi kat situ lagi...tp aku masih ingat kakak aku cakap minah tu still study kat situ sampai habis.......
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 30-12-2012 05:10 PM From mobile phone |All posts
Aiyooo..seram rupanya tpt2 blaja kt melaka nih.... Seb baik.msa menyeludup msuk bilik kwn aku kt maktab tu x aky x kne sakat... Tp mmg seram suasana nya...
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 20-9-2014 07:57 PM , Processed in 0.397115 second(s), 31 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top