CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 13559|Reply: 4

Senarai kelas mengaji Al-Quran di Johor Bahru

[Copy link]

Rank: 4

Post on 21-7-2010 06:47 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam,
Boleh tak sesiapa kat sini senaraikan kelas-kelas belajar mengaji utk orang dewasa dan kanak-kanak sama ada kat rumah pengajar ataupun ada kelas sendiri.Lokasi bandar Johor bahru

terima kasih
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 22-7-2010 02:45 PM |All posts
takde ke yg tahu?
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 22-7-2010 03:56 PM |All posts
try ler tanya guru2 yg mengajar kat Sekolah Agama area JB tu...maybe dorang ada contact
don't try to fix me..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 23-7-2010 12:08 PM |All posts
kat masjid jamek bandar baru uda ada kelas mengaji utk dewasa dan jugak kanak2, pada hari isnin-jumaat.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 1-10-2012 10:20 PM |All posts
Assalamualaikum w.b.t

Bleh refer link nih: Genius Home Tuition

Servis GHT terdapat di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.
Boleh belajar secara individu/group/keluarga di rumah sendiri.




Kami Genius Home Tuition (GHT) menawarkan khidmat mengajar Al-Quran, Fardhu Ain dan Bahasa Arab di rumah anda.

Barisan ustaz dan ustazah kami terdiri daripada lulusan Universiti Timur Tengah dan Tempatan serta berpengalaman sebagai guru di sekolah menengah dan rendah, mengajar di pusat tuisyen dan sebagai guru hafazan Quran di pusat-pusat tahfiz.

*****Terbuka kepada kanak-kanak dan dewasa*****

Hubungi/SMS : Ustaz Hafiz (019-2955586)
Email: geniushometuitionmy@yahoo.com

Dari Aisyah R.A : Nabi saw bersabda, Orang yang ahli (mahir) dalam Al-Quran akan bersama dengan para malaikat yang mulia lagi benar. Orang yang terbata-bata (merangkak-rangkak) dalam membaca Al-Quran dan dia bersusah payah mempelajarinya, untuknya pahala dua kali lipat. [Hadis 1454]




Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 26-11-2014 05:43 PM , Processed in 0.697238 second(s), 21 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top