CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Aduan & Pendapat
Expand/Collapse Add favorites |Subscribe

Aduan & Pendapat Today: 0|Threads: 3148

TERMA DAN PERATURAN BOD ADUAN DAN PENDAPAT

Kepada semua forumer budiman, anda adalah dengan ini tertakluk kepada syarat2 serta peraturan yang ditetapkan oleh pihak Pengurusan CARI iaitu seperti yang tertera dibawah., MODERATOR mempunyai kuasa mengikut budi bicara samada untuk mengusir, memadam, mengunci serta memindahkan topik yang berbentuk seperti yang tertera dibawah. .

1. setiap forumer diberi kebebasan menjalankan aktiviti berforum selagi ianya tidak menyentuh perkara2 yang berunsur sensitiviti forumer2 lain. .

2. Tiada sebarang unsur kelucahan didalam posting .

2. Forumer dilarang sama sekali membuka thread /topik berunsur pengiklanan dalam apa jua bentuk produk serta item. Sebarang topik yang mempunyai unsur2 sedemikian rupa akan diberi amaran dan tindakan memindahkan topik berkenaan di BOARD bersesuaian akan dilakukan.

3. Sebarang topik baru yang dibuka hendaklah menepati ciri2 BOARD ini. Topik yang tidak berkaitan akan diambil tindakan oleh MODERATOR samada memindah atau  memadam atau mengunci topik tersebut.

4. Jika berlaku sebarang kesulitan , sila rujuk kepada MODERATOR BOARD ini untuk tindakan selanjutnya.

5. Sebagai tambahan kepada peraturan sedia ada, forumer juga perlu memastikan bahawa tiada sebarang bentuk posting yang melibatkan perjara2 berikut :-


1. Disrespect/ Insult/ Rude
2. Hostile/ Vulgar Languages
3. Multiple Posting/ Same Thread
4. Name Calling/ Personal Attack
5. Problematic Avatar/ Signature
6. Provocation/ Sarcasm/ Racist
7. Any Political Issue


6. Forumer juga diingatkan agar tidak melakukan sebarang bentuk provokasi yang boleh menggangu gugat keharmonian BOARD ini. Tindakan berbentuk :, Amaran akan dikenakan dan mengakibatkan forumer terbabit bakal dikenakan hukuman seperti postbanhammer dan sebagainya,

7.  Setiap posting forumer adalah TANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA dari forumer terbabit. Pihak Pengurusan CARI ,MODERATOR tidak bertanggungjawab jika sebarang tindakan dari pihak luar ( ie : SAMAN DSB ) diokenakan terhadap posting sedemikian rupa.

8. Setiap Poremer perlu memastikan setiap BERITA / ARTIKEL yang dipetikdan diletakkan di dalam forum Cari.com.my MESTI dikreditkan / diletakkan link / pautan bagi sumber berita / artikel berkenaan tak kiralah dari Berita Harian ke, Utusan ke, Malaysiakini, Harakah ke?, supaya dengan itu berita / artikel berkenaan lebih 'credible'.

Peraturan diatas akan dikemaskini dan ditambah dari masa ke semasa mengikut kesesuaian.
12345678910... 126Next
Return Post new threads
New window Filter: All All time Ordered by: Last Post|Digest
Author Rep/View Last Post
Annoncement Annoncement: FREEDOM TO SPEAK & THE RESPONSIBILITY admin 23-6-2012    
This Category ~ #CoNtEnG biOGrafi KoRAnG kt SiNi# ~ - [R.P. 2] ...2 genchi 17-12-2012 04:43 PM 45404 aldehyde 3-9-2014 07:18 PM
This Forum RUMAH MOMOD O & C - [R.P. 255]attach_img  ...23456..29 medangmru 31-3-2009 08:38 AM 7091323 medangmru 18-3-2015 10:51 AM
This Forum ~~HappY HarI KuaR DarI PeyoT~~~ - [R.P. 2] ...2345 genchi 26-2-2013 09:10 AM 113285 maleo 26-8-2014 12:33 PM
Tidak Puas Hati Intan-Adlina 21-7-2003 03:58 PM 218914 medangmru 18-4-2010 08:58 PM
  Forum threads   
Tips Perjalanan: Ambil Kira Segala Kemungkinan New easicircle 26-3-2015 12:51 PM 459 miabebe 26-3-2015 06:11 PM
macamana nak dapatkan salinan pindah milik di pejabat tanah ultraline Phone Verified User 15-2-2015 06:08 AM 6240 norlya565 25-3-2015 07:19 PM
kastam salah kira cukai ke ? bawah RM500 pun kena Newbie Thread zzzxtreme 16-6-2014 05:30 PM 121030 pearl.silver 25-3-2015 04:45 PM
PMA - law breaking & cheating maid agent Newbie Thread New GraceWongSM 22-3-2015 02:51 PM 1100 GraceWongSM 25-3-2015 11:18 AM
Non-compliance with tribunal award by PMA Maid Agency Tbhbee 18-3-2015 10:39 PM 2124 GraceWongSM 25-3-2015 11:17 AM
Personal loan & asb loan New fatihah6172 25-3-2015 10:43 AM 053 fatihah6172 25-3-2015 10:43 AM
Kereta Rosak Tengah Highway Esok Raya -EtiQa Hancorss agree  ...2 PerKasa 29-9-2010 12:05 PM 424977 Mechanica 25-3-2015 04:21 AM
UITM... Tolonglah jgn menyusahkan kami yang nak sambung belajar.... agree  ...23 brown_pupil 26-9-2012 04:12 PM 557941 brown_pupil 24-3-2015 05:25 PM
bank pengeluar kad kredit penipu agree otai_g Phone Verified User 14-3-2015 04:03 PM 6301 medangmru 20-3-2015 09:49 AM
Stress LESEN KERETA tak siap2 -> Anggerik Muhibah Taiping Newbie Thread faracarnea Phone Verified User 17-3-2015 05:22 PM 3147 bunga_lestari 19-3-2015 08:26 AM
Main kutu..untung ke rugi? neyssa Phone Verified User 5-2-2015 10:48 AM 24616 faracarnea 17-3-2015 05:27 PM
Poll korang percaya ke duta produk tu memang pakai produk tu?  ...2 figurae Phone Verified User 8-5-2012 10:19 AM 323032 faracarnea 17-3-2015 05:15 PM
Lhdn e-filing agree  ...23456..7 leylapple 3-3-2011 05:17 PM 16016548 seeriesagain 16-3-2015 11:04 PM
Mengapa Golongan Muda Harus Miliki Insurans easicircle 25-6-2014 03:25 PM 17799 mbk 16-3-2015 09:47 AM
insurance from cimb or bank?betul ke? missyqaldina Phone Verified User 9-3-2015 04:40 PM 4184 bunga_lestari 16-3-2015 09:11 AM
ebay fifie_olin 5-3-2015 08:16 AM 3148 warn 13-3-2015 10:49 PM
Be Alert (Penipu) Newbie Thread attach_img Residency5 28-2-2015 08:09 PM 4348 genchi 11-3-2015 12:58 PM
ada x kelas for time, anger management and anti-sosial kat kl?? asteruk 20-6-2014 01:30 PM 12587 ninjago 11-3-2015 11:24 AM
Pengalaman 2 yg dilalui... digest agree  ...23456..81 saatchambizz 3-3-2010 07:18 PM 200177009 GuaAnakMelaka 9-3-2015 10:39 PM
EDISI 97 - beraya dengan gadis t shirt muslimah  ...23456..19 maleo 23-7-2014 10:50 AM 4675304 lil_honey 5-3-2015 09:01 AM
Mangsa Pecah Rumah missymia 13-1-2015 04:55 PM 8462 missymia 3-3-2015 12:23 PM
12345678910... 126Next
Return Post new threads

Quick Post

Still can enter 80 character(s)
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 27-3-2015 06:28 AM , Processed in 0.093289 second(s), 31 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top