Aduan & Pendapat - Informasi - CARI Malay Forums - Powered by Discuz!

CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Aduan & Pendapat
Expand/Collapse Add favorites |Subscribe

Aduan & Pendapat Today: 0|Threads: 3183

TERMA DAN PERATURAN BOD ADUAN DAN PENDAPAT

Kepada semua forumer budiman, anda adalah dengan ini tertakluk kepada syarat2 serta peraturan yang ditetapkan oleh pihak Pengurusan CARI iaitu seperti yang tertera dibawah., MODERATOR mempunyai kuasa mengikut budi bicara samada untuk mengusir, memadam, mengunci serta memindahkan topik yang berbentuk seperti yang tertera dibawah. .

1. setiap forumer diberi kebebasan menjalankan aktiviti berforum selagi ianya tidak menyentuh perkara2 yang berunsur sensitiviti forumer2 lain. .

2. Tiada sebarang unsur kelucahan didalam posting .

2. Forumer dilarang sama sekali membuka thread /topik berunsur pengiklanan dalam apa jua bentuk produk serta item. Sebarang topik yang mempunyai unsur2 sedemikian rupa akan diberi amaran dan tindakan memindahkan topik berkenaan di BOARD bersesuaian akan dilakukan.

3. Sebarang topik baru yang dibuka hendaklah menepati ciri2 BOARD ini. Topik yang tidak berkaitan akan diambil tindakan oleh MODERATOR samada memindah atau  memadam atau mengunci topik tersebut.

4. Jika berlaku sebarang kesulitan , sila rujuk kepada MODERATOR BOARD ini untuk tindakan selanjutnya.

5. Sebagai tambahan kepada peraturan sedia ada, forumer juga perlu memastikan bahawa tiada sebarang bentuk posting yang melibatkan perjara2 berikut :-


1. Disrespect/ Insult/ Rude
2. Hostile/ Vulgar Languages
3. Multiple Posting/ Same Thread
4. Name Calling/ Personal Attack
5. Problematic Avatar/ Signature
6. Provocation/ Sarcasm/ Racist
7. Any Political Issue


6. Forumer juga diingatkan agar tidak melakukan sebarang bentuk provokasi yang boleh menggangu gugat keharmonian BOARD ini. Tindakan berbentuk :, Amaran akan dikenakan dan mengakibatkan forumer terbabit bakal dikenakan hukuman seperti postbanhammer dan sebagainya,

7.  Setiap posting forumer adalah TANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA dari forumer terbabit. Pihak Pengurusan CARI ,MODERATOR tidak bertanggungjawab jika sebarang tindakan dari pihak luar ( ie : SAMAN DSB ) diokenakan terhadap posting sedemikian rupa.

8. Setiap Poremer perlu memastikan setiap BERITA / ARTIKEL yang dipetikdan diletakkan di dalam forum Cari.com.my MESTI dikreditkan / diletakkan link / pautan bagi sumber berita / artikel berkenaan tak kiralah dari Berita Harian ke, Utusan ke, Malaysiakini, Harakah ke?, supaya dengan itu berita / artikel berkenaan lebih 'credible'.

Peraturan diatas akan dikemaskini dan ditambah dari masa ke semasa mengikut kesesuaian.
12345678910... 128Next
Return Post new threads
New window Filter: All All time Ordered by: Last Post|Digest
Author Rep/View Last Post
Annoncement Annoncement: FREEDOM TO SPEAK & THE RESPONSIBILITY admin 23-6-2012    
This Category ~ #CoNtEnG biOGrafi KoRAnG kt SiNi# ~ - [R.P. 2] ...2 genchi 17-12-2012 04:43 PM 46420 bellaa 24-4-2015 02:15 PM
This Forum RUMAH MOMOD O & C - [R.P. 255]attach_img  ...23456..30 medangmru 31-3-2009 08:38 AM 7251344 ryo_takahashi1 12-6-2015 08:13 AM
This Forum ~~HappY HarI KuaR DarI PeyoT~~~ - [R.P. 2] ...2345 genchi 26-2-2013 09:10 AM 113285 maleo 26-8-2014 12:33 PM
Tidak Puas Hati Intan-Adlina 21-7-2003 03:58 PM 219698 medangmru 18-4-2010 08:58 PM
  Forum threads   
Bagaimana Nak Block Permit Kerja Warga Asing Dari Terus Disambung? New CariCari621 2-7-2015 10:49 AM 369 prettyuglybabe 2-7-2015 01:48 PM
Poll Anda pernah minum susu unta ? Kenapa Yahudi tidak promosi susu unta di dunia New JapaneseMY Phone Verified User 1-7-2015 12:30 AM 3119 budak_gemuk91 2-7-2015 12:02 PM
ijazah separuh masa Newbie Thread New amaruddinaziz 29-6-2015 12:35 PM 097 amaruddinaziz 29-6-2015 12:35 PM
anak angkat  ...2 eileen80 Phone Verified User 15-9-2014 11:40 AM 351885 CiliPadiSedap 27-6-2015 12:32 AM
mende remeh tapi korang rasa seperti di shortchanged or unfair.. New Badut.Sarkas 26-6-2015 08:37 AM 13405 amal12bh 26-6-2015 04:23 PM
Mana lebih murah..Tesco / Giant / K4 / Jaya Grocer ?  ...23 neo511 15-2-2012 03:29 PM 6611238 ainamafan 26-6-2015 03:19 PM
Malaysia Institute of Integrative Media (MIIM) - Apa Status MIIM skrg? NBM 5-2-2014 05:17 PM 1744 tsie 25-6-2015 09:39 AM
Kontraktor Melayu Penipu  ...2 RedAlert 1-6-2010 09:58 PM 334754 spider955 24-6-2015 10:36 PM
Lelong Rumah wan_acca 14-6-2015 03:29 PM 5375 wan_acca 23-6-2015 01:47 PM
ORANG LAIN BERHUTANG, AKU PULA YG PANAS agree drivethru 28-5-2015 10:02 AM 20717 saladin780 22-6-2015 07:19 PM
KERENAH BANK KEPADA STAF SWASTA UTK PERSONAL LOAN anak_minang 18-9-2008 12:08 PM 2313938 rayna_raynes 22-6-2015 12:21 PM
masalah jual beli rumah tak selesai - peguam cabut lari SereneSerenade Phone Verified User 23-4-2015 04:12 PM 5760 SereneSerenade 22-6-2015 10:35 AM
Mencari template labeling untuk spine file sham159 20-6-2015 04:23 AM 0162 sham159 20-6-2015 04:23 AM
Saman parking KLIA vanilacup 12-6-2015 01:57 PM 4406 NameTag 16-6-2015 01:02 PM
Macam mana nak block iklan macam ni? attach_img pearl.silver 12-6-2015 01:17 PM 3383 MeeSai 16-6-2015 10:50 AM
pusat tusyen cikgu mariyam puccafan Phone Verified User 25-4-2015 05:40 PM 10749 puccafan 14-6-2015 08:42 PM
perkhimatan myeg tidak memuas kan Newbie Thread airielmercury 26-5-2015 04:24 PM 9596 ceempaka 12-6-2015 11:23 AM
Personal loan- x tolak payslip Newbie Thread cheezywages_dil 11-6-2015 01:48 PM 2364 medangmru 11-6-2015 03:11 PM
selamat berkenalan Newbie Thread berseloka 11-6-2015 10:49 AM 1255 medangmru 11-6-2015 03:09 PM
Di tkdirkn anda tidak ada jodoh di dunia ini Newbie Thread  ...2 namie Phone Verified User 27-5-2014 08:58 PM 342139 chit_ana 11-6-2015 01:55 AM
mencari perubatan ayurveda Newbie Thread akar_pokok 8-6-2015 09:32 PM 0256 akar_pokok 8-6-2015 09:32 PM
12345678910... 128Next
Return Post new threads

Quick Post

Still can enter 80 character(s)
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 3-7-2015 12:31 AM , Processed in 0.156994 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top