CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Aduan & Pendapat
Expand/Collapse Add favorites |Subscribe

Aduan & Pendapat Today: 0|Threads: 3297

TERMA DAN PERATURAN BOD ADUAN DAN PENDAPAT

Kepada semua forumer budiman, anda adalah dengan ini tertakluk kepada syarat2 serta peraturan yang ditetapkan oleh pihak Pengurusan CARI iaitu seperti yang tertera dibawah., MODERATOR mempunyai kuasa mengikut budi bicara samada untuk mengusir, memadam, mengunci serta memindahkan topik yang berbentuk seperti yang tertera dibawah. .

1. setiap forumer diberi kebebasan menjalankan aktiviti berforum selagi ianya tidak menyentuh perkara2 yang berunsur sensitiviti forumer2 lain. .

2. Tiada sebarang unsur kelucahan didalam posting .

2. Forumer dilarang sama sekali membuka thread /topik berunsur pengiklanan dalam apa jua bentuk produk serta item. Sebarang topik yang mempunyai unsur2 sedemikian rupa akan diberi amaran dan tindakan memindahkan topik berkenaan di BOARD bersesuaian akan dilakukan.

3. Sebarang topik baru yang dibuka hendaklah menepati ciri2 BOARD ini. Topik yang tidak berkaitan akan diambil tindakan oleh MODERATOR samada memindah atau  memadam atau mengunci topik tersebut.

4. Jika berlaku sebarang kesulitan , sila rujuk kepada MODERATOR BOARD ini untuk tindakan selanjutnya.

5. Sebagai tambahan kepada peraturan sedia ada, forumer juga perlu memastikan bahawa tiada sebarang bentuk posting yang melibatkan perjara2 berikut :-


1. Disrespect/ Insult/ Rude
2. Hostile/ Vulgar Languages
3. Multiple Posting/ Same Thread
4. Name Calling/ Personal Attack
5. Problematic Avatar/ Signature
6. Provocation/ Sarcasm/ Racist
7. Any Political Issue


6. Forumer juga diingatkan agar tidak melakukan sebarang bentuk provokasi yang boleh menggangu gugat keharmonian BOARD ini. Tindakan berbentuk :, Amaran akan dikenakan dan mengakibatkan forumer terbabit bakal dikenakan hukuman seperti postbanhammer dan sebagainya,

7.  Setiap posting forumer adalah TANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA dari forumer terbabit. Pihak Pengurusan CARI ,MODERATOR tidak bertanggungjawab jika sebarang tindakan dari pihak luar ( ie : SAMAN DSB ) diokenakan terhadap posting sedemikian rupa.

8. Setiap Poremer perlu memastikan setiap BERITA / ARTIKEL yang dipetikdan diletakkan di dalam forum Cari.com.my MESTI dikreditkan / diletakkan link / pautan bagi sumber berita / artikel berkenaan tak kiralah dari Berita Harian ke, Utusan ke, Malaysiakini, Harakah ke?, supaya dengan itu berita / artikel berkenaan lebih 'credible'.

Peraturan diatas akan dikemaskini dan ditambah dari masa ke semasa mengikut kesesuaian.
12345678910... 132Next
Return Post new threads
New window Filter: All All time Ordered by: Last Post|Digest
Author Rep/View Last Post
Annoncement Annoncement: FREEDOM TO SPEAK & THE RESPONSIBILITY admin 23-6-2012    
This Category ~ #CoNtEnG biOGrafi KoRAnG kt SiNi# ~ - [R.P. 2] ...2 genchi 17-12-2012 04:43 PM 41363 jezz12 24-2-2014 12:23 PM
This Forum RUMAH MOMOD O & C - [R.P. 255]attach_img  ...23456..27 medangmru 31-3-2009 08:38 AM 6551259 genchi 18-4-2014 08:22 AM
This Forum ~~HappY HarI KuaR DarI PeyoT~~~ - [R.P. 2] ...234 genchi 26-2-2013 09:10 AM 87221 genchi 3-4-2014 03:36 PM
Tidak Puas Hati Intan-Adlina 21-7-2003 03:58 PM 217488 medangmru 18-4-2010 08:58 PM
  Forum threads   
Maxis perbodohkan pelanggan New renjer Phone Verified User 23-4-2014 09:01 AM 14271 kakikuDibibirmu 23-4-2014 06:29 PM
Sila luangkan masa tuk jawab survey ini ye. Terima kasih. New fanapie 23-4-2014 02:55 PM 150 kakikuDibibirmu 23-4-2014 06:26 PM
Need help from you guys to answer the survey. Thanks in advance. New fanapie 23-4-2014 04:21 PM 144 kakikuDibibirmu 23-4-2014 06:26 PM
Unidentified Caller - +601112997824 claimed from LAZADA freekey 26-3-2014 01:22 PM 4440 ecomoda012 23-4-2014 12:32 PM
Masalah Jual/Beli Secara Online agree Eva_yy_Ellin Phone Verified User 11-4-2014 10:34 AM 13317 Eva_yy_Ellin 23-4-2014 09:41 AM
Tanya jer.. korang pernah dapat email ni?? attach_img  ...23 New rokarina 17-4-2014 05:36 PM 55831 kakikuDibibirmu 23-4-2014 01:05 AM
rumah pertama anda di usia berapa?  ...23456 suterabiru123 4-11-2013 12:37 PM 1282309 kucing_gebu 22-4-2014 04:53 PM
Pinjaman Peribadi Newbie Thread star_access Phone Verified User 3-3-2014 04:54 PM 2405 kakikuDibibirmu 22-4-2014 02:04 AM
Iklan pencarian overnight girl semakin berleluasa attach_img emeraldgreen 28-3-2014 11:47 AM 2329 kakikuDibibirmu 22-4-2014 02:03 AM
sofa kena contengan pen... MH37O 30-3-2014 11:59 AM 13339 nurbaya 21-4-2014 10:17 PM
adakah sesiapa yg pernah beli matcha kit kat? New beautylab Phone Verified User 19-4-2014 05:27 PM 3169 kakikuDibibirmu 21-4-2014 09:49 PM
Cuti Kakitangan Swasta agree  ...2 shidaaziz 14-7-2009 03:11 PM 499941 ayzeayem 21-4-2014 05:12 PM
Poll KAD KREDIT yang TERBAIK agree  ...23456..9 NagaVillage 9-2-2012 10:45 PM 21932045 aechae 20-4-2014 07:26 PM
Cerita kerjaya diri sendiri agree  ...234 AbangAsri 9-3-2010 05:05 PM 754186 bandung_cincau 20-4-2014 06:09 PM
Lhdn e-filing agree  ...23456..7 leylapple 3-3-2011 05:17 PM 15812955 poison_paradise 19-4-2014 08:45 AM
mintak pendapat yang arif hal anak anak agree pakcik_kayo Phone Verified User 12-4-2014 10:50 AM 13329 kakikuDibibirmu 19-4-2014 03:47 AM
Fed Up tgk Iklan X senonoh @ Cari Forum!!! manjalara_01 31-3-2014 12:02 AM 23506 iena_jr 17-4-2014 10:47 PM
Selain Mudah.com kat mana lagi nak iklan rumah sewa? vanilacup 27-5-2013 03:09 PM 122428 munchkin 17-4-2014 02:26 PM
Survey pendapat anda cern 4-4-2014 08:14 AM 23327 munchkin 17-4-2014 01:54 PM
[Pendapat Tentang Perfume Kereta] Newbie Thread attach_img  ...2 tomrayleigh Phone Verified User 5-3-2014 11:44 PM 29631 munchkin 17-4-2014 01:53 PM
SIKAP PEGAWAI YANG MENYUSAHKAN GuaAnakMelaka Phone Verified User 30-3-2014 10:06 AM 12426 rdzaccess 17-4-2014 01:01 PM
12345678910... 132Next
Return Post new threads

Quick Post

Still can enter 80 character(s)
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-4-2014 01:56 AM , Processed in 0.251794 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top