CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Aduan & Pendapat
Expand/Collapse Add favorites |Subscribe

Aduan & Pendapat Today: 6|Threads: 3293

TERMA DAN PERATURAN BOD ADUAN DAN PENDAPAT

Kepada semua forumer budiman, anda adalah dengan ini tertakluk kepada syarat2 serta peraturan yang ditetapkan oleh pihak Pengurusan CARI iaitu seperti yang tertera dibawah., MODERATOR mempunyai kuasa mengikut budi bicara samada untuk mengusir, memadam, mengunci serta memindahkan topik yang berbentuk seperti yang tertera dibawah. .

1. setiap forumer diberi kebebasan menjalankan aktiviti berforum selagi ianya tidak menyentuh perkara2 yang berunsur sensitiviti forumer2 lain. .

2. Tiada sebarang unsur kelucahan didalam posting .

2. Forumer dilarang sama sekali membuka thread /topik berunsur pengiklanan dalam apa jua bentuk produk serta item. Sebarang topik yang mempunyai unsur2 sedemikian rupa akan diberi amaran dan tindakan memindahkan topik berkenaan di BOARD bersesuaian akan dilakukan.

3. Sebarang topik baru yang dibuka hendaklah menepati ciri2 BOARD ini. Topik yang tidak berkaitan akan diambil tindakan oleh MODERATOR samada memindah atau  memadam atau mengunci topik tersebut.

4. Jika berlaku sebarang kesulitan , sila rujuk kepada MODERATOR BOARD ini untuk tindakan selanjutnya.

5. Sebagai tambahan kepada peraturan sedia ada, forumer juga perlu memastikan bahawa tiada sebarang bentuk posting yang melibatkan perjara2 berikut :-


1. Disrespect/ Insult/ Rude
2. Hostile/ Vulgar Languages
3. Multiple Posting/ Same Thread
4. Name Calling/ Personal Attack
5. Problematic Avatar/ Signature
6. Provocation/ Sarcasm/ Racist
7. Any Political Issue


6. Forumer juga diingatkan agar tidak melakukan sebarang bentuk provokasi yang boleh menggangu gugat keharmonian BOARD ini. Tindakan berbentuk :, Amaran akan dikenakan dan mengakibatkan forumer terbabit bakal dikenakan hukuman seperti postbanhammer dan sebagainya,

7.  Setiap posting forumer adalah TANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA dari forumer terbabit. Pihak Pengurusan CARI ,MODERATOR tidak bertanggungjawab jika sebarang tindakan dari pihak luar ( ie : SAMAN DSB ) diokenakan terhadap posting sedemikian rupa.

8. Setiap Poremer perlu memastikan setiap BERITA / ARTIKEL yang dipetikdan diletakkan di dalam forum Cari.com.my MESTI dikreditkan / diletakkan link / pautan bagi sumber berita / artikel berkenaan tak kiralah dari Berita Harian ke, Utusan ke, Malaysiakini, Harakah ke?, supaya dengan itu berita / artikel berkenaan lebih 'credible'.

Peraturan diatas akan dikemaskini dan ditambah dari masa ke semasa mengikut kesesuaian.
12345678910... 132Next
Return Post new threads
New window Filter: All All time Ordered by: Last Post|Digest
Author Rep/View Last Post
Annoncement Annoncement: FREEDOM TO SPEAK & THE RESPONSIBILITY admin 23-6-2012    
This Category ~ #CoNtEnG biOGrafi KoRAnG kt SiNi# ~ - [R.P. 2] ...2 genchi 17-12-2012 04:43 PM 41363 jezz12 24-2-2014 12:23 PM
This Forum RUMAH MOMOD O & C - [R.P. 255]attach_img  ...23456..27 medangmru 31-3-2009 08:38 AM 6551259 genchi 18-4-2014 08:22 AM
This Forum ~~HappY HarI KuaR DarI PeyoT~~~ - [R.P. 2] ...234 genchi 26-2-2013 09:10 AM 87221 genchi 3-4-2014 03:36 PM
Tidak Puas Hati Intan-Adlina 21-7-2003 03:58 PM 217471 medangmru 18-4-2010 08:58 PM
  Forum threads   
sofa kena contengan pen... MH37O 30-3-2014 11:59 AM 7281 MH37O 19-4-2014 01:43 PM
Tanya jer.. korang pernah dapat email ni?? attach_img  ...23 New rokarina 17-4-2014 05:36 PM 51580 MH37O 19-4-2014 01:42 PM
Lhdn e-filing agree  ...23456..7 leylapple 3-3-2011 05:17 PM 15812846 poison_paradise 19-4-2014 08:45 AM
mintak pendapat yang arif hal anak anak agree pakcik_kayo Phone Verified User 12-4-2014 10:50 AM 13285 kakikuDibibirmu 19-4-2014 03:47 AM
Poll KAD KREDIT yang TERBAIK agree  ...23456..9 NagaVillage 9-2-2012 10:45 PM 21831855 ana_w_houb 17-4-2014 11:56 PM
Fed Up tgk Iklan X senonoh @ Cari Forum!!! manjalara_01 31-3-2014 12:02 AM 23490 iena_jr 17-4-2014 10:47 PM
Selain Mudah.com kat mana lagi nak iklan rumah sewa? vanilacup 27-5-2013 03:09 PM 122376 munchkin 17-4-2014 02:26 PM
Survey pendapat anda cern 4-4-2014 08:14 AM 23310 munchkin 17-4-2014 01:54 PM
[Pendapat Tentang Perfume Kereta] Newbie Thread attach_img  ...2 tomrayleigh Phone Verified User 5-3-2014 11:44 PM 29613 munchkin 17-4-2014 01:53 PM
SIKAP PEGAWAI YANG MENYUSAHKAN GuaAnakMelaka Phone Verified User 30-3-2014 10:06 AM 12406 rdzaccess 17-4-2014 01:01 PM
Masalah Jual/Beli Secara Online agree Eva_yy_Ellin Phone Verified User 11-4-2014 10:34 AM 9260 Eva_yy_Ellin 17-4-2014 10:01 AM
MInta pendapat nak mohon kad kredit. sikatkutu 28-3-2014 02:48 PM 10365 kakikuDibibirmu 17-4-2014 09:27 AM
Pengalaman 2 yg dilalui... digest agree  ...23456..77 saatchambizz 3-3-2010 07:18 PM 191065676 kakikuDibibirmu 17-4-2014 09:21 AM
[Tolong] Cara-cara nak naik ERL (Express Rail Link). BelovedTaeyeon Phone Verified User 2-4-2014 05:12 PM 18376 kakikuDibibirmu 17-4-2014 09:16 AM
Poll ~ SIAPA korang di PORUM, SIAPA korang di alam REALITI??~ digest agree  ...23456..7 katak_ungu Phone Verified User 23-7-2011 09:02 PM 16010167 kakikuDibibirmu 17-4-2014 09:06 AM
Tolong!!!!saman kereta secondhand New cekmek Phone Verified User 14-4-2014 11:11 PM 11206 genchi 16-4-2014 08:11 AM
Poll Kerja Gomen VS Oil & Gas, Mana Satu Pilihan Anda?  ...2 RED 666 27-3-2014 01:52 PM 28675 munchkin 15-4-2014 06:19 PM
Bayar Saman Polis agree  ...2 aina_shaira 18-12-2011 09:42 PM 3810393 munchkin 15-4-2014 06:00 PM
Poll Korang rasa majikan tgk ke paras rupa masa nak hire pekerja? agree  ...23 asteruk 14-10-2011 06:04 PM 624720 munchkin 15-4-2014 05:58 PM
Tumpang tanya... transfer duit dr MBB.. happydot 26-7-2011 11:58 PM 105605 hafizbhari 8-4-2014 07:41 PM
Trainee kat syarikat broker saham - Kerja apa nie? BelovedTaeyeon Phone Verified User 22-3-2014 10:20 AM 6374 supernaturalee 2-4-2014 03:59 PM
12345678910... 132Next
Return Post new threads

Quick Post

Still can enter 80 character(s)
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 19-4-2014 03:13 PM , Processed in 0.137169 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top