CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Aduan & Pendapat
Expand/Collapse Add favorites |Subscribe

Aduan & Pendapat Today: 0|Threads: 3096

TERMA DAN PERATURAN BOD ADUAN DAN PENDAPAT

Kepada semua forumer budiman, anda adalah dengan ini tertakluk kepada syarat2 serta peraturan yang ditetapkan oleh pihak Pengurusan CARI iaitu seperti yang tertera dibawah., MODERATOR mempunyai kuasa mengikut budi bicara samada untuk mengusir, memadam, mengunci serta memindahkan topik yang berbentuk seperti yang tertera dibawah. .

1. setiap forumer diberi kebebasan menjalankan aktiviti berforum selagi ianya tidak menyentuh perkara2 yang berunsur sensitiviti forumer2 lain. .

2. Tiada sebarang unsur kelucahan didalam posting .

2. Forumer dilarang sama sekali membuka thread /topik berunsur pengiklanan dalam apa jua bentuk produk serta item. Sebarang topik yang mempunyai unsur2 sedemikian rupa akan diberi amaran dan tindakan memindahkan topik berkenaan di BOARD bersesuaian akan dilakukan.

3. Sebarang topik baru yang dibuka hendaklah menepati ciri2 BOARD ini. Topik yang tidak berkaitan akan diambil tindakan oleh MODERATOR samada memindah atau  memadam atau mengunci topik tersebut.

4. Jika berlaku sebarang kesulitan , sila rujuk kepada MODERATOR BOARD ini untuk tindakan selanjutnya.

5. Sebagai tambahan kepada peraturan sedia ada, forumer juga perlu memastikan bahawa tiada sebarang bentuk posting yang melibatkan perjara2 berikut :-


1. Disrespect/ Insult/ Rude
2. Hostile/ Vulgar Languages
3. Multiple Posting/ Same Thread
4. Name Calling/ Personal Attack
5. Problematic Avatar/ Signature
6. Provocation/ Sarcasm/ Racist
7. Any Political Issue


6. Forumer juga diingatkan agar tidak melakukan sebarang bentuk provokasi yang boleh menggangu gugat keharmonian BOARD ini. Tindakan berbentuk :, Amaran akan dikenakan dan mengakibatkan forumer terbabit bakal dikenakan hukuman seperti postbanhammer dan sebagainya,

7.  Setiap posting forumer adalah TANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA dari forumer terbabit. Pihak Pengurusan CARI ,MODERATOR tidak bertanggungjawab jika sebarang tindakan dari pihak luar ( ie : SAMAN DSB ) diokenakan terhadap posting sedemikian rupa.

8. Setiap Poremer perlu memastikan setiap BERITA / ARTIKEL yang dipetikdan diletakkan di dalam forum Cari.com.my MESTI dikreditkan / diletakkan link / pautan bagi sumber berita / artikel berkenaan tak kiralah dari Berita Harian ke, Utusan ke, Malaysiakini, Harakah ke?, supaya dengan itu berita / artikel berkenaan lebih 'credible'.

Peraturan diatas akan dikemaskini dan ditambah dari masa ke semasa mengikut kesesuaian.
12345678910... 124Next
Return Post new threads
New window Filter: All All time Ordered by: Last Post|Digest
Author Rep/View Last Post
Annoncement Annoncement: FREEDOM TO SPEAK & THE RESPONSIBILITY admin 23-6-2012    
This Category ~ #CoNtEnG biOGrafi KoRAnG kt SiNi# ~ - [R.P. 2] ...2 genchi 17-12-2012 04:43 PM 45403 aldehyde 3-9-2014 07:18 PM
This Forum RUMAH MOMOD O & C - [R.P. 255]attach_img  ...23456..29 medangmru 31-3-2009 08:38 AM 7051318 genchi 29-10-2014 01:56 PM
This Forum ~~HappY HarI KuaR DarI PeyoT~~~ - [R.P. 2] ...2345 genchi 26-2-2013 09:10 AM 113282 maleo 26-8-2014 12:33 PM
Tidak Puas Hati Intan-Adlina 21-7-2003 03:58 PM 218367 medangmru 18-4-2010 08:58 PM
  Forum threads   
Pengalaman 2 yg dilalui... digest agree  ...23456..80 saatchambizz 3-3-2010 07:18 PM 198172957 GuaAnakMelaka 28-11-2014 08:23 PM
Pengalaman pahit di hotel atau rumah tumpangan semasa bercuti Newbie Thread agree ellement 3-2-2014 05:09 PM 211812 aldehyde 28-11-2014 06:28 PM
Panduan nak beli tv LED . Kat mana boleh murah silampumeja Phone Verified User 10-11-2014 12:46 PM 18531 jejaka00 28-11-2014 03:36 PM
Nak cari perabot yg bole buat loan kedai..Help..  ...2 New wqx777 Phone Verified User 27-11-2014 10:25 AM 28330 jejaka00 28-11-2014 03:31 PM
Hinanya Kerjaya Sebagai Penyapu Sampah Dan Sewaktu Dengannya. attach_img  ...234 cef_gango 30-10-2014 03:40 PM 772049 b_n_c 26-11-2014 09:03 PM
kastam salah kira cukai ke ? bawah RM500 pun kena Newbie Thread zzzxtreme 16-6-2014 05:30 PM 9697 jfq 25-11-2014 05:15 PM
EDISI 97 - beraya dengan gadis t shirt muslimah  ...23456..16 maleo 23-7-2014 10:50 AM 3942841 maleo 25-11-2014 09:47 AM
Aeon credit Personal loan Newbie Thread vivalavida 17-9-2014 10:19 AM 23872 chit_ana 24-11-2014 10:38 PM
DIGI CUSTOMER SERVICE agree fiqrah 23-2-2011 08:36 AM 137111 limkalis123 23-11-2014 03:07 PM
berapa kos penyakit kritikal akubaik3 14-11-2014 07:15 PM 6286 aechae 22-11-2014 03:32 PM
Kadar bayaran mengasuh kanak2 di rumah Newbie Thread cikahun Phone Verified User 1-11-2014 07:50 PM 8478 ryo_takahashi1 21-11-2014 09:02 AM
Masalah Jual/Beli Secara Online agree  ...2 Eva_yy_Ellin Phone Verified User 11-4-2014 10:34 AM 291348 amal12bh 20-11-2014 05:06 PM
kad kredit diguna orang lain Newbie Thread drivethru 13-11-2014 08:36 AM 21410 hyldia 19-11-2014 08:14 AM
kebocoran paip di dinding agree pendeta 16-10-2014 03:32 PM 6394 pendeta 18-11-2014 10:54 AM
Poll KAD KREDIT yang TERBAIK agree  ...23456..10 NagaVillage 9-2-2012 10:45 PM 23640851 harin 16-11-2014 01:55 PM
bisnes kat shopping kompleks tu bwk untung ke?  ...2 asteruk 9-2-2013 03:32 AM 291502 asteruk 16-11-2014 09:07 AM
Hutang Kad Kredit  ...2 missymia 13-10-2014 04:03 PM 291186 dr.R 15-11-2014 03:36 PM
Adakah MISKIN tiada kad kredit ? GuaAnakMelaka Phone Verified User 1-11-2014 02:58 AM 10457 GuaAnakMelaka 13-11-2014 12:14 AM
Siapa tahu tentang company Mewah Oil di port klang. Bagi pendapat sikit BabyBrutal91 Phone Verified User 12-11-2014 02:03 PM 12421 BabyBrutal91 12-11-2014 04:46 PM
Bank Islam Malaysia Berhad = Bank ALONG Malaysia Berhad  ...23 cyborq 24-12-2008 01:58 PM 709173 Kambeng_Gurun 12-11-2014 11:21 AM
Perkhidmatan Courier mengecewakan agree epal10 17-4-2012 11:41 AM 2310957 rawahah 10-11-2014 03:08 PM
12345678910... 124Next
Return Post new threads

Quick Post

Still can enter 80 character(s)
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 29-11-2014 06:35 AM , Processed in 0.168305 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top