Aduan & Pendapat - Informasi - CARI Malay Forums - Powered by Discuz!

CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Aduan & Pendapat
Expand/Collapse Add favorites |Subscribe

Aduan & Pendapat Today: 0|Threads: 3201

TERMA DAN PERATURAN BOD ADUAN DAN PENDAPAT

Kepada semua forumer budiman, anda adalah dengan ini tertakluk kepada syarat2 serta peraturan yang ditetapkan oleh pihak Pengurusan CARI iaitu seperti yang tertera dibawah., MODERATOR mempunyai kuasa mengikut budi bicara samada untuk mengusir, memadam, mengunci serta memindahkan topik yang berbentuk seperti yang tertera dibawah. .

1. setiap forumer diberi kebebasan menjalankan aktiviti berforum selagi ianya tidak menyentuh perkara2 yang berunsur sensitiviti forumer2 lain. .

2. Tiada sebarang unsur kelucahan didalam posting .

2. Forumer dilarang sama sekali membuka thread /topik berunsur pengiklanan dalam apa jua bentuk produk serta item. Sebarang topik yang mempunyai unsur2 sedemikian rupa akan diberi amaran dan tindakan memindahkan topik berkenaan di BOARD bersesuaian akan dilakukan.

3. Sebarang topik baru yang dibuka hendaklah menepati ciri2 BOARD ini. Topik yang tidak berkaitan akan diambil tindakan oleh MODERATOR samada memindah atau  memadam atau mengunci topik tersebut.

4. Jika berlaku sebarang kesulitan , sila rujuk kepada MODERATOR BOARD ini untuk tindakan selanjutnya.

5. Sebagai tambahan kepada peraturan sedia ada, forumer juga perlu memastikan bahawa tiada sebarang bentuk posting yang melibatkan perjara2 berikut :-


1. Disrespect/ Insult/ Rude
2. Hostile/ Vulgar Languages
3. Multiple Posting/ Same Thread
4. Name Calling/ Personal Attack
5. Problematic Avatar/ Signature
6. Provocation/ Sarcasm/ Racist
7. Any Political Issue


6. Forumer juga diingatkan agar tidak melakukan sebarang bentuk provokasi yang boleh menggangu gugat keharmonian BOARD ini. Tindakan berbentuk :, Amaran akan dikenakan dan mengakibatkan forumer terbabit bakal dikenakan hukuman seperti postbanhammer dan sebagainya,

7.  Setiap posting forumer adalah TANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA dari forumer terbabit. Pihak Pengurusan CARI ,MODERATOR tidak bertanggungjawab jika sebarang tindakan dari pihak luar ( ie : SAMAN DSB ) diokenakan terhadap posting sedemikian rupa.

8. Setiap Poremer perlu memastikan setiap BERITA / ARTIKEL yang dipetikdan diletakkan di dalam forum Cari.com.my MESTI dikreditkan / diletakkan link / pautan bagi sumber berita / artikel berkenaan tak kiralah dari Berita Harian ke, Utusan ke, Malaysiakini, Harakah ke?, supaya dengan itu berita / artikel berkenaan lebih 'credible'.

Peraturan diatas akan dikemaskini dan ditambah dari masa ke semasa mengikut kesesuaian.
12345678910... 129Next
Return Post new threads
New window Filter: All All time Ordered by: Last Post|Digest
Author Rep/View Last Post
Annoncement Annoncement: FREEDOM TO SPEAK & THE RESPONSIBILITY admin 23-6-2012    
This Category ~ #CoNtEnG biOGrafi KoRAnG kt SiNi# ~ - [R.P. 2] ...2 genchi 17-12-2012 04:43 PM 45429 aldehyde 3-9-2014 07:18 PM
This Forum RUMAH MOMOD O & C - [R.P. 255]attach_img  ...23456..30 medangmru 31-3-2009 08:38 AM 7331356 medangmru 15-8-2015 05:25 PM
This Forum ~~HappY HarI KuaR DarI PeyoT~~~ - [R.P. 2] ...2345 genchi 26-2-2013 09:10 AM 114286 bellaa 10-7-2015 07:11 AM
Tidak Puas Hati Intan-Adlina 21-7-2003 03:58 PM 220321 medangmru 18-4-2010 08:58 PM
  Forum threads   
PROJECT SWAP HALIM MD ISA (BRADER AYEEM) PENIPU attach_img New IRZeeBuk 4-9-2015 11:59 AM 088 IRZeeBuk 4-9-2015 11:59 AM
Kegagalan Strategi Malaysia Airlines New system_failure Phone Verified User 4-9-2015 05:43 AM 3129 mast3rshad0w 4-9-2015 10:59 AM
Politik Pejabat black-shirt Phone Verified User 24-8-2015 09:35 PM 23799 samperit 2-9-2015 10:26 PM
E TICKET KTMB YG BANGSAT New toyaq_03 Phone Verified User 2-9-2015 09:07 AM 6198 samperit 2-9-2015 10:24 PM
Minta pandangan Newbie Thread AngahLerr 28-8-2015 05:49 AM 5250 ana_una 2-9-2015 03:31 PM
Notis Berhenti Kerja Eva_yy_Ellin Phone Verified User 7-8-2015 10:02 PM 20692 oneders 1-9-2015 11:46 AM
Selain Mudah.com kat mana lagi nak iklan rumah sewa? vanilacup 27-5-2013 03:09 PM 157017 samperit 31-8-2015 09:21 PM
Saiz Ayam Goreng KFC attach_img  ...23456..11 Knights 30-12-2013 08:08 PM 25311632 friedfishsoup 31-8-2015 04:17 PM
Poll korang percaya ke duta produk tu memang pakai produk tu?  ...2 figurae Phone Verified User 8-5-2012 10:19 AM 353831 oneders 28-8-2015 02:47 PM
Cat Boarding yang tidak amanah agree uda Phone Verified User 25-8-2015 10:07 PM 6290 samperit 28-8-2015 12:14 PM
Kemalangan - Polis report wajib atau tidak agree samperit 22-8-2015 03:44 PM 6280 samperit 26-8-2015 01:05 PM
kene saman pasal air bertangkun , disahkan nyamuk aedes menbiak positive_man 11-6-2011 02:48 PM 135364 skeske 26-8-2015 12:12 PM
Supermarket x sediakan baki 5 sen agree chaintea Phone Verified User 5-4-2011 10:42 AM 221602 whm 25-8-2015 11:41 AM
website agree fifie_olin 20-8-2015 03:18 PM 6299 oneders 24-8-2015 03:21 PM
Ditipu syarikat Aduan/Servis **** S.B sitipayung 20-8-2015 03:00 PM 2292 Emperor95 21-8-2015 12:07 PM
Membeli di Cameron Highland meya 20-7-2015 10:35 PM 7715 meya 20-8-2015 08:04 AM
ijazah separuh masa Newbie Thread amaruddinaziz 29-6-2015 12:35 PM 4799 samperit 19-8-2015 09:00 AM
CELCOM Takda Official App ke? freekey 18-8-2015 11:15 AM 10407 ryo_takahashi1 18-8-2015 04:54 PM
nak contact sorg forumer ni.. TOLONG tomok 2-8-2015 12:32 PM 6699 ryo_takahashi1 18-8-2015 04:52 PM
Poll KAD KREDIT yang TERBAIK agree  ...23456..10 NagaVillage 9-2-2012 10:45 PM 23651463 mr.az 18-8-2015 03:48 PM
OPEN UNIVERSITY(OUM) digest  ...2345 matakucing 17-11-2006 10:53 AM 10728252 mr.az 18-8-2015 08:38 AM
12345678910... 129Next
Return Post new threads

Quick Post

Still can enter 80 character(s)
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 5-9-2015 01:40 PM , Processed in 0.249057 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top