CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Aduan & Pendapat
Expand/Collapse Add favorites |Subscribe

Aduan & Pendapat Today: 0|Threads: 3124

TERMA DAN PERATURAN BOD ADUAN DAN PENDAPAT

Kepada semua forumer budiman, anda adalah dengan ini tertakluk kepada syarat2 serta peraturan yang ditetapkan oleh pihak Pengurusan CARI iaitu seperti yang tertera dibawah., MODERATOR mempunyai kuasa mengikut budi bicara samada untuk mengusir, memadam, mengunci serta memindahkan topik yang berbentuk seperti yang tertera dibawah. .

1. setiap forumer diberi kebebasan menjalankan aktiviti berforum selagi ianya tidak menyentuh perkara2 yang berunsur sensitiviti forumer2 lain. .

2. Tiada sebarang unsur kelucahan didalam posting .

2. Forumer dilarang sama sekali membuka thread /topik berunsur pengiklanan dalam apa jua bentuk produk serta item. Sebarang topik yang mempunyai unsur2 sedemikian rupa akan diberi amaran dan tindakan memindahkan topik berkenaan di BOARD bersesuaian akan dilakukan.

3. Sebarang topik baru yang dibuka hendaklah menepati ciri2 BOARD ini. Topik yang tidak berkaitan akan diambil tindakan oleh MODERATOR samada memindah atau  memadam atau mengunci topik tersebut.

4. Jika berlaku sebarang kesulitan , sila rujuk kepada MODERATOR BOARD ini untuk tindakan selanjutnya.

5. Sebagai tambahan kepada peraturan sedia ada, forumer juga perlu memastikan bahawa tiada sebarang bentuk posting yang melibatkan perjara2 berikut :-


1. Disrespect/ Insult/ Rude
2. Hostile/ Vulgar Languages
3. Multiple Posting/ Same Thread
4. Name Calling/ Personal Attack
5. Problematic Avatar/ Signature
6. Provocation/ Sarcasm/ Racist
7. Any Political Issue


6. Forumer juga diingatkan agar tidak melakukan sebarang bentuk provokasi yang boleh menggangu gugat keharmonian BOARD ini. Tindakan berbentuk :, Amaran akan dikenakan dan mengakibatkan forumer terbabit bakal dikenakan hukuman seperti postbanhammer dan sebagainya,

7.  Setiap posting forumer adalah TANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA dari forumer terbabit. Pihak Pengurusan CARI ,MODERATOR tidak bertanggungjawab jika sebarang tindakan dari pihak luar ( ie : SAMAN DSB ) diokenakan terhadap posting sedemikian rupa.

8. Setiap Poremer perlu memastikan setiap BERITA / ARTIKEL yang dipetikdan diletakkan di dalam forum Cari.com.my MESTI dikreditkan / diletakkan link / pautan bagi sumber berita / artikel berkenaan tak kiralah dari Berita Harian ke, Utusan ke, Malaysiakini, Harakah ke?, supaya dengan itu berita / artikel berkenaan lebih 'credible'.

Peraturan diatas akan dikemaskini dan ditambah dari masa ke semasa mengikut kesesuaian.
12345678910... 125Next
Return Post new threads
New window Filter: All All time Ordered by: Last Post|Digest
Author Rep/View Last Post
Annoncement Annoncement: FREEDOM TO SPEAK & THE RESPONSIBILITY admin 23-6-2012    
This Category ~ #CoNtEnG biOGrafi KoRAnG kt SiNi# ~ - [R.P. 2] ...2 genchi 17-12-2012 04:43 PM 45403 aldehyde 3-9-2014 07:18 PM
This Forum RUMAH MOMOD O & C - [R.P. 255]attach_img  ...23456..29 medangmru 31-3-2009 08:38 AM 7071321 genchi 10-12-2014 10:44 AM
This Forum ~~HappY HarI KuaR DarI PeyoT~~~ - [R.P. 2] ...2345 genchi 26-2-2013 09:10 AM 113283 maleo 26-8-2014 12:33 PM
Tidak Puas Hati Intan-Adlina 21-7-2003 03:58 PM 218680 medangmru 18-4-2010 08:58 PM
  Forum threads   
MAYBANK2U...CIMBCLICKS agree  ...2 chaintea Phone Verified User 18-6-2012 05:29 PM 358776 chit_ana 30-1-2015 10:54 PM
Survey: Kabinet DIY attach_img New ctfazra 29-1-2015 01:14 AM 4108 ctfazra 30-1-2015 01:08 PM
Menyewa bilik di condo yang didiami bersama bukan muslim attach_img sham159 26-12-2014 02:57 PM 19555 merrissa 29-1-2015 08:51 PM
Poll Korang rasa majikan tgk ke paras rupa masa nak hire pekerja? agree  ...23 asteruk 14-10-2011 06:04 PM 656479 ryo_takahashi1 29-1-2015 08:47 AM
nak tanya staff bank @ kwsp nak info berkenaan tuntutan nafkah anak New a_dira Phone Verified User 28-1-2015 10:08 AM 0112 a_dira 28-1-2015 10:08 AM
POWER OF ATTORNEY Newbie Thread New makmok 27-1-2015 05:08 PM 079 makmok 27-1-2015 05:08 PM
Berdepan kemerosotan ekonomi negara agree GuaAnakMelaka Phone Verified User 11-10-2014 10:38 PM 4455 chaintea 27-1-2015 09:33 AM
Encode OBS FLV files to Windows Editor New MyraNerissa 26-1-2015 01:22 PM 080 MyraNerissa 26-1-2015 01:22 PM
bisnes kat shopping kompleks tu bwk untung ke?  ...2 asteruk 9-2-2013 03:32 AM 331938 gigahertz 26-1-2015 10:47 AM
Nak mintak pendapat Newbie Thread Ninaninanino 22-1-2015 11:50 AM 10228 Ninaninanino 23-1-2015 10:54 AM
Be Alert (Penipu) 请注意(提防老千) attach_img WebOwner4 15-1-2015 10:39 PM 2204 ryo_takahashi1 21-1-2015 11:17 AM
Petiais yg bagus  ...23 shahlan72 17-12-2006 07:23 AM 629546 Kakmelah 20-1-2015 07:48 PM
5 Reasons Why You Should Protect Yourself With Insurance? easicircle 20-1-2015 03:31 PM 0136 easicircle 20-1-2015 03:31 PM
Supermarket x sediakan baki 5 sen agree chaintea Phone Verified User 5-4-2011 10:42 AM 211100 little_sis 17-1-2015 07:48 AM
Mangsa Pecah Rumah missymia 13-1-2015 04:55 PM 6285 drivethru 15-1-2015 06:11 PM
nak set up bisness self laundry service black-shirt Phone Verified User 14-1-2015 10:43 PM 2182 bunga_lestari 15-1-2015 03:02 PM
minta nasihat penapis air yg terbaik dan harga murah digest  ...23456..8 speedo 8-11-2009 01:37 AM 18858646 penapis-air 15-1-2015 11:54 AM
..nak tanye berbaloi ke follow skim trade-in ni jihah_kudat 14-1-2015 11:07 AM 3208 rawahah 14-1-2015 12:27 PM
Pengalaman 2 yg dilalui... digest agree  ...23456..80 saatchambizz 3-3-2010 07:18 PM 199075111 GuaAnakMelaka 13-1-2015 09:27 PM
Be Alert (House owner & Tenant) 请注意(业主和租户) attach_img WebOwner4 13-1-2015 08:30 PM 0163 WebOwner4 13-1-2015 08:30 PM
selepas 4 bulan, baru ada duit nk renew roadtax dan insuran..tapi ape kesannye ? neyssa Phone Verified User 6-1-2015 04:32 PM 12572 bunga_lestari 12-1-2015 04:28 PM
12345678910... 125Next
Return Post new threads

Quick Post

Still can enter 80 character(s)
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 2-2-2015 12:34 AM , Processed in 1.721502 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top