CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Aduan & Pendapat
Expand/Collapse Add favorites |Subscribe

Aduan & Pendapat Today: 33|Threads: 3082

TERMA DAN PERATURAN BOD ADUAN DAN PENDAPAT

Kepada semua forumer budiman, anda adalah dengan ini tertakluk kepada syarat2 serta peraturan yang ditetapkan oleh pihak Pengurusan CARI iaitu seperti yang tertera dibawah., MODERATOR mempunyai kuasa mengikut budi bicara samada untuk mengusir, memadam, mengunci serta memindahkan topik yang berbentuk seperti yang tertera dibawah. .

1. setiap forumer diberi kebebasan menjalankan aktiviti berforum selagi ianya tidak menyentuh perkara2 yang berunsur sensitiviti forumer2 lain. .

2. Tiada sebarang unsur kelucahan didalam posting .

2. Forumer dilarang sama sekali membuka thread /topik berunsur pengiklanan dalam apa jua bentuk produk serta item. Sebarang topik yang mempunyai unsur2 sedemikian rupa akan diberi amaran dan tindakan memindahkan topik berkenaan di BOARD bersesuaian akan dilakukan.

3. Sebarang topik baru yang dibuka hendaklah menepati ciri2 BOARD ini. Topik yang tidak berkaitan akan diambil tindakan oleh MODERATOR samada memindah atau  memadam atau mengunci topik tersebut.

4. Jika berlaku sebarang kesulitan , sila rujuk kepada MODERATOR BOARD ini untuk tindakan selanjutnya.

5. Sebagai tambahan kepada peraturan sedia ada, forumer juga perlu memastikan bahawa tiada sebarang bentuk posting yang melibatkan perjara2 berikut :-


1. Disrespect/ Insult/ Rude
2. Hostile/ Vulgar Languages
3. Multiple Posting/ Same Thread
4. Name Calling/ Personal Attack
5. Problematic Avatar/ Signature
6. Provocation/ Sarcasm/ Racist
7. Any Political Issue


6. Forumer juga diingatkan agar tidak melakukan sebarang bentuk provokasi yang boleh menggangu gugat keharmonian BOARD ini. Tindakan berbentuk :, Amaran akan dikenakan dan mengakibatkan forumer terbabit bakal dikenakan hukuman seperti postbanhammer dan sebagainya,

7.  Setiap posting forumer adalah TANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA dari forumer terbabit. Pihak Pengurusan CARI ,MODERATOR tidak bertanggungjawab jika sebarang tindakan dari pihak luar ( ie : SAMAN DSB ) diokenakan terhadap posting sedemikian rupa.

8. Setiap Poremer perlu memastikan setiap BERITA / ARTIKEL yang dipetikdan diletakkan di dalam forum Cari.com.my MESTI dikreditkan / diletakkan link / pautan bagi sumber berita / artikel berkenaan tak kiralah dari Berita Harian ke, Utusan ke, Malaysiakini, Harakah ke?, supaya dengan itu berita / artikel berkenaan lebih 'credible'.

Peraturan diatas akan dikemaskini dan ditambah dari masa ke semasa mengikut kesesuaian.
12345678910... 124Next
Return Post new threads
New window Filter: All All time Ordered by: Last Post|Digest
Author Rep/View Last Post
Annoncement Annoncement: FREEDOM TO SPEAK & THE RESPONSIBILITY admin 23-6-2012    
This Category ~ #CoNtEnG biOGrafi KoRAnG kt SiNi# ~ - [R.P. 2] ...2 genchi 17-12-2012 04:43 PM 45401 aldehyde 3-9-2014 07:18 PM
This Forum RUMAH MOMOD O & C - [R.P. 255]attach_img  ...23456..29 medangmru 31-3-2009 08:38 AM 7051318 genchi 29-10-2014 01:56 PM
This Forum ~~HappY HarI KuaR DarI PeyoT~~~ - [R.P. 2] ...2345 genchi 26-2-2013 09:10 AM 113282 maleo 26-8-2014 12:33 PM
Tidak Puas Hati Intan-Adlina 21-7-2003 03:58 PM 218253 medangmru 18-4-2010 08:58 PM
  Forum threads   
Hinanya Kerjaya Sebagai Penyapu Sampah Dan Sewaktu Dengannya. attach_img  ...23 New cef_gango 30-10-2014 03:40 PM 65906 wds 30-10-2014 09:47 PM
WTF Kad ATM Maybank x boleh kena read kat mesin ATM Maybank sendiri agree  ...23 babydevil 29-5-2011 07:59 PM 688342 MeeSai 30-10-2014 04:23 PM
gerakan memboikot celcom New malaywood.NET 29-10-2014 07:13 PM 287 malaywood.NET 30-10-2014 10:24 AM
MENCARI PENGASUH ANAK (DAILY MAID) DI PUTRA PERDANA. Newbie Thread New nfa_2013 27-10-2014 10:14 AM 6117 nfa_2013 29-10-2014 06:12 PM
Patut ke aku beli condo RM35K area KL??  ...2 nekcivic Phone Verified User 21-10-2014 11:20 AM 44542 nekcivic 28-10-2014 02:44 PM
Hutang Kad Kredit  ...2 missymia 13-10-2014 04:03 PM 27912 storyboard 27-10-2014 11:38 PM
first time beli rumah atau nak refinance? Newbie Thread  ...2 Mr_areziem Phone Verified User 17-9-2014 09:03 PM 29813 Mr_areziem 27-10-2014 12:25 PM
Ingin mengetahui prosidur berkahwin dengan anggota polis Newbie Thread haniezs 23-10-2014 02:43 PM 2217 haniezs 26-10-2014 09:34 AM
kebocoran paip di dinding agree pendeta 16-10-2014 03:32 PM 4241 rdzaccess 23-10-2014 01:13 AM
Poll ~ SIAPA korang di PORUM, SIAPA korang di alam REALITI??~ digest agree  ...23456..7 katak_ungu Phone Verified User 23-7-2011 09:02 PM 16512182 kilometrico 21-10-2014 10:23 PM
Pengalaman pahit di hotel atau rumah tumpangan semasa bercuti Newbie Thread agree ellement 3-2-2014 05:09 PM 181462 elnor_81 20-10-2014 04:50 PM
Penumpang Bas Perlu Dilindungi easicircle 20-10-2014 03:08 PM 0159 easicircle 20-10-2014 03:08 PM
Meter air aku kena seal! agree storyboard Phone Verified User 14-10-2014 06:37 PM 10500 storyboard 20-10-2014 02:07 PM
Servis pelamin DIY Johor Newbie Thread ninnamina 18-10-2014 10:07 PM 0138 ninnamina 18-10-2014 10:07 PM
Kalau nak pinjam loan bank ada kait tak blacklist dgn telco? vanilacup 6-8-2014 11:08 AM 12772 nick_instant 18-10-2014 12:30 PM
NAK TAU PROSEDUR-DEPOSIT KERETA agree  ...2 Lara_Hati 8-8-2011 11:07 AM 295321 vasepecah 18-10-2014 12:11 PM
Macam Mana Nak Tutup Akaun ASB RHB ? AthirahRahmat 29-9-2014 03:10 PM 10617 oneders 17-10-2014 12:15 PM
Ummah pprt di HDU dan ICU agree famri7 25-8-2014 08:46 PM 15771 secretservice 16-10-2014 08:55 PM
Kebenaran Panggilan Dari 'Golden Takaful' Dan Pemanggilnya Kurang Ajar agree  ...23 hafeezan 21-3-2011 09:02 AM 749302 superbike 16-10-2014 11:44 AM
OverDraft BeeHaa Phone Verified User 6-6-2011 02:25 PM 212074 broadputih 16-10-2014 10:14 AM
Jawab Panggilan kena caj zalco 16-10-2014 08:44 AM 0170 zalco 16-10-2014 08:44 AM
12345678910... 124Next
Return Post new threads

Quick Post

Still can enter 80 character(s)
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 30-10-2014 11:54 PM , Processed in 0.183804 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top