Misteri,Paranormal & Sakti - Peristiwa - CARI Malay Forums - Powered by Discuz!

CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Misteri, Paranormal & Sakti
PERATURAN  BOD MPS


Selamat datang ke Bod Misteri, Paranormal & Sakti. Anda di sini untuk berbincang atau berbicara tentang perkara di dunia sekeliling anda yang kadangkala tidak logik. Di sini ada sedikit peraturan yang perlu anda patuhi. Jika peraturan tersebut tidak dipatuhi mungkin kredit anda dipotong atau anda akan diberikan AMARAN.


1. Hanya topik/thread yang sesuai dan berkaitan dibincangkan disini. Jika tidak sesuai MOMOD berhak menutup/memindahkan tanpa sebarang notis. Sebolehnya gunakan fungsi 'search' dahulu sebelum membuka sebarang topik/thread. Jika anda mempunyai cerita berkaitan dengan topik yang sedia ada, sila post di topik tersebut tanpa perlu membuka topik baru.KECUALI jika anda ingin menceritakan kisah bersambung tentang anda atau kisah berkaitan pengalaman anda sendiri (pastinya bukan hanya 1 cerita daripada anda di dalam thread tersebut).

2. Sila gunakan perkataan atau ayat yang mudah difahami forumer lain. Jika boleh jangan gunakan bahasa SMS  di dalam posting anda. Jika anda mengambil cerita/gambar/info dari web atau blog lain, SILA BERIKAN KREDIT.

3. Jika anda meminta tolong dari forumer untuk mendapatkan rawatan atau apa sahaja yang berkaitan, sebarang RISIKO/KERUGIAN adalah di bawah tanggungjawab anda sendiri. Pihak Cari Forum tidak akan bertanggungjawab jika anda mendapat KESULITAN walaupun anda mengenali individu tersebut melalui forum ini.

4. Tidak dibenarkan berborak kosong di setiap topik/thread. Silalah berborak di thread yang telah disediakan.

5. Elakkan dari melakukan kesalahan seperti :

- Advertisement/ Scam/ Spam
- Disrespect/ Insult/ Rude
- Hostile/ Vulgar Languages
- Multiple Posting/ Same Thread
- Name Calling/ Personal Attack
- Problematic Avatar/ Signature
- Provocation/ Sarcasm/ Racist
- Political Issue

6. Forumer DILARANG KERAS untuk membuka thread/membuat post yang mengandungi:

- Link ke website/blog milik peribadi, . Sila gunakan board berkaitan untuk mempromosikan website/blog anda.
- Iklan tentang jual beli. Sila gunakan board Jual Beli/Classified untuk urusan/pengiklanan anda.
- Unsur-unsur spam, dengan niat untuk 'bump' atau 'up'kan thread. Contoh : 'check in', 'bookmarked' dll

SEBARANG PERMASALAHAN/PERTANYAAN/KEMUSYKILAN, Sila berhubung secara Private Message dengan MOMOD bertugas.

SELAMAT BERFORUM!!!!!

Untuk membaca peraturan forum, Sila klik Peraturan Cari Forum
12345678910... 184Next
Return Post new threads
New window Filter: All All time Ordered by: Last Post|Digest
Author Rep/View Last Post
Annoncement Annoncement: FREEDOM TO SPEAK & THE RESPONSIBILITY admin 23-6-2012    
This Forum RUMAH BERPUAKA MOMODS - [R.P. 225]attach_img  ...23456..71 medangmru 13-3-2011 07:50 PM 17514062 medangmru 18-8-2015 10:25 AM
This Forum Koleksi Gambar-Gambar Pelik/Aneh/Misteri attach_img digest  ...23456..64 classy 13-3-2006 04:10 PM 1589681490 sofiazara 6-8-2015 03:46 PM
This Forum MPS ~ Dark Club attach_img  ...23456..11 BabeYSHa Phone Verified User 25-11-2008 03:24 PM 26943083 mummy_vouge 9-6-2015 10:19 PM
Attn : Baca Dulu Sebelum Posting![Update: 24/02/2014 BabeYSHa Phone Verified User 12-3-2009 08:47 AM 425334 Santeira 24-2-2014 11:34 AM
  Forum threads   
maksud disebalik mimpi berulang kali New Nadaniel86 Phone Verified User 29-8-2015 11:17 PM 1110 Orix 30-8-2015 06:38 AM
Si Mati Bangkit Semula Untuk 'Delete' Semua Komen Negatif? attach_img  ...2 New piao 25-8-2015 05:43 PM 431482 amirezu 30-8-2015 02:38 AM
perawat penyakit kronik Newbie Thread matrempitnotty 13-8-2015 02:07 PM 11895 zeetacunn 30-8-2015 12:01 AM
Koleksi Kisah Mistik 3 dekad Newbie Thread  ...234 luvAnne Phone Verified User 12-1-2015 03:40 PM 877131 zeetacunn 29-8-2015 11:47 PM
Siapa pernah terkena? seram lah pulak nak pergi bercuti. macam semua hotel je..  ...2345 Nusantara77 2-12-2014 05:38 PM 12318807 Nadaniel86 29-8-2015 11:31 PM
(koleksi dari pengalaman sebenar)Rezeki  ...23456..16 DumBell 2-12-2012 03:09 AM 39749862 DumBell 29-8-2015 11:01 PM
Keturunan ToManurung..siapa tau??aku ingin tnye pndpt pd otai2 lame... Newbie Thread  ...2 Nadaniel86 Phone Verified User 29-7-2015 02:10 AM 362927 Nadaniel86 29-8-2015 10:55 PM
Panggilan Telefon Cik_Es  ...23456..9 Syazzy 16-2-2015 09:30 AM 20015027 MISSLIYA 29-8-2015 07:36 PM
title New monyet_2015 25-8-2015 11:00 AM 12875 bellaa 29-8-2015 07:03 PM
tempat yang menggerunkan  ...234 orangbesi 11-6-2015 12:51 PM 805919 orangbesi 29-8-2015 06:15 PM
Tips masuk U.. agree  ...2 stars83 22-8-2015 01:22 PM 251194 Hatida 29-8-2015 05:08 PM
Gagak Hitam, Dan Mitos Pemanggilan Genderuwo New damian_lee 28-8-2015 09:47 PM 1288 Hatida 29-8-2015 04:32 PM
Pengalaman Masa Aku Kerja di Genting Highland - Cerita 12 (Intai - cak cak) attach_img agree  ...23456..14 anne_boleyn Phone Verified User 15-7-2014 02:03 AM 34243254 kucim 29-8-2015 04:09 PM
Gangguan Selepas Berkahwin agree  ...23456 antara 18-4-2015 09:16 PM 12914941 ijoHULK 29-8-2015 01:52 PM
Kemayan City, Skudai berhantu? digest agree  ...23456..7 pisang69 Phone Verified User 12-2-2010 12:34 PM 16340921 ijoHULK 29-8-2015 12:52 PM
Poll PENGUNDIAN BANNER SUPER SERAM!!TENGAHARI REMBANG 26/8/2015 HINGGA 16/9/2015 New BabeYSHa Phone Verified User 26-8-2015 10:39 AM 24524 Yoongie 29-8-2015 12:35 PM
[SETEMPAT]Jalan Gombak Lama~ Newbie Thread attach_img  ...23 angahsmart Phone Verified User 9-12-2013 03:28 PM 677578 damian_lee 28-8-2015 09:29 PM
Insidious Incident. PLAY..PAUSE..STOP Newbie Thread agree  ...23 aidan90 9-7-2015 09:51 PM 665938 dawie_pizza 28-8-2015 07:13 PM
Kisah dari Pengalaman Sendiri Newbie Thread attach_img digest agree  ...23456..35 cik.nana Phone Verified User 12-11-2014 03:14 PM 86988061 evilpumpkin 28-8-2015 05:55 PM
Pengalaman pemandu yang High Beam kat kita (esp kat jalan2 yg sunyi/angker) heatlevel agree  ...23456 puanlina 13-12-2010 12:21 PM 14020286 hatikudus 28-8-2015 01:21 PM
Misteri Jalan Bukit Fraser Antara Kuala Kubu Baharu - Raub agree  ...234 shahrizal2009 18-8-2014 12:39 AM 9910206 hatikudus 28-8-2015 01:12 PM
12345678910... 184Next
Return Post new threads

Quick Post

Still can enter 80 character(s)
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 30-8-2015 09:31 AM , Processed in 0.113110 second(s), 31 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top