CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Misteri, Paranormal & Sakti
PERATURAN  BOD MPS


Selamat datang ke Bod Misteri, Paranormal & Sakti. Anda di sini untuk berbincang atau berbicara tentang perkara di dunia sekeliling anda yang kadangkala tidak logik. Di sini ada sedikit peraturan yang perlu anda patuhi. Jika peraturan tersebut tidak dipatuhi mungkin kredit anda dipotong atau anda akan diberikan AMARAN.


1. Hanya topik/thread yang sesuai dan berkaitan dibincangkan disini. Jika tidak sesuai MOMOD berhak menutup/memindahkan tanpa sebarang notis. Sebolehnya gunakan fungsi 'search' dahulu sebelum membuka sebarang topik/thread. Jika anda mempunyai cerita berkaitan dengan topik yang sedia ada, sila post di topik tersebut tanpa perlu membuka topik baru.KECUALI jika anda ingin menceritakan kisah bersambung tentang anda atau kisah berkaitan pengalaman anda sendiri (pastinya bukan hanya 1 cerita daripada anda di dalam thread tersebut).

2. Sila gunakan perkataan atau ayat yang mudah difahami forumer lain. Jika boleh jangan gunakan bahasa SMS  di dalam posting anda. Jika anda mengambil cerita/gambar/info dari web atau blog lain, SILA BERIKAN KREDIT.

3. Jika anda meminta tolong dari forumer untuk mendapatkan rawatan atau apa sahaja yang berkaitan, sebarang RISIKO/KERUGIAN adalah di bawah tanggungjawab anda sendiri. Pihak Cari Forum tidak akan bertanggungjawab jika anda mendapat KESULITAN walaupun anda mengenali individu tersebut melalui forum ini.

4. Tidak dibenarkan berborak kosong di setiap topik/thread. Silalah berborak di thread yang telah disediakan.

5. Elakkan dari melakukan kesalahan seperti :

- Advertisement/ Scam/ Spam
- Disrespect/ Insult/ Rude
- Hostile/ Vulgar Languages
- Multiple Posting/ Same Thread
- Name Calling/ Personal Attack
- Problematic Avatar/ Signature
- Provocation/ Sarcasm/ Racist
- Political Issue

6. Forumer DILARANG KERAS untuk membuka thread/membuat post yang mengandungi:

- Link ke website/blog milik peribadi, . Sila gunakan board berkaitan untuk mempromosikan website/blog anda.
- Iklan tentang jual beli. Sila gunakan board Jual Beli/Classified untuk urusan/pengiklanan anda.
- Unsur-unsur spam, dengan niat untuk 'bump' atau 'up'kan thread. Contoh : 'check in', 'bookmarked' dll

SEBARANG PERMASALAHAN/PERTANYAAN/KEMUSYKILAN, Sila berhubung secara Private Message dengan MOMOD bertugas.

SELAMAT BERFORUM!!!!!

Untuk membaca peraturan forum, Sila klik Peraturan Cari Forum
12345678910... 176Next
Return Post new threads
New window Filter: All All time Ordered by: Last Post|Digest
Author Rep/View Last Post
Annoncement Annoncement: FREEDOM TO SPEAK & THE RESPONSIBILITY admin 23-6-2012    
This Forum RUMAH BERPUAKA MOMODS - [R.P. 225] ...23456..69 medangmru 13-3-2011 07:50 PM 17103996 medangmru 25-11-2014 03:38 PM
This Forum MPS ~ Dark Club attach_img  ...23456..11 BabeYSHa Phone Verified User 25-11-2008 03:24 PM 26629676 anna.arol 17-11-2014 04:32 PM
This Forum Koleksi Gambar-Gambar Pelik/Aneh/Misteri attach_img digest  ...23456..63 classy 13-3-2006 04:10 PM 1569652176 proboscis 24-10-2014 11:37 AM
Attn : Baca Dulu Sebelum Posting![Update: 24/02/2014 BabeYSHa Phone Verified User 12-3-2009 08:47 AM 421803 Santeira 24-2-2014 11:34 AM
  Forum threads   
2014-2020: Berapa Usia Jin Tertua Yang Anda Pernah Jumpa? attach_img agree  ...23456..28 coway_daddy Phone Verified User 12-7-2014 08:47 PM 69534007 im_Q 21-12-2014 02:21 AM
Muzium Berhantu Di Terengganu - UPDATE WITH PIC agree  ...23 Ferr_Remy 12-12-2014 09:54 PM 553351 Ferr_Remy 21-12-2014 01:08 AM
Fia dan Kebolehannya Newbie Thread agree  ...234 trexxxxxi Phone Verified User 22-10-2014 07:11 PM 825529 salmeah 21-12-2014 01:04 AM
~ wanita ~ Newbie Thread New giaries 20-12-2014 05:12 PM 10349 sepaileman 21-12-2014 12:28 AM
kata ustaz2 umah tangga aku disihir New WanitaBiasa 20-12-2014 06:18 AM 6606 din_atos 20-12-2014 11:46 PM
Biru Ungu Cinta Pertamaku. Newbie Thread agree  ...234 New SeeraAsyikin 15-12-2014 06:08 PM 883742 dpsa 20-12-2014 11:07 PM
pesta mayat kanak-kanak agree New Nusantara77 16-12-2014 02:24 PM 8857 berrygurl 20-12-2014 11:02 PM
Hasad dengki adik beradik sendiri Newbie Thread agree  ...23456 nur_ieyfa Phone Verified User 12-12-2014 08:10 AM 1375857 dpsa 20-12-2014 11:01 PM
Pengalaman seram di Pangkor (merged) agree  ...2345 samshuri Phone Verified User 16-10-2012 11:43 AM 11110296 MokChu 20-12-2014 10:55 PM
Pakcik tu bukan cleaner ke?! Seram gila! New hbk7338 Phone Verified User 19-12-2014 01:06 PM 12792 cat_miow 20-12-2014 09:04 PM
signal Illuminati musnahkan KLCC selepas WTC din_atos 18-11-2014 08:33 PM 61051 HLgX 20-12-2014 06:21 PM
kalau terjumpa geng ni, cepat-cepat cabut tau! Nusantara77 4-12-2014 05:53 PM 131400 HLgX 20-12-2014 06:14 PM
[Ultra Best][Siri Mari Tidur Bukak Lampu] #2299 Mean Girl 2 [7] - Page. 92 Newbie Thread attach_img digest agree  ...23456..93 JokesCop 13-12-2013 07:45 AM 2316188951 adzyla 20-12-2014 05:53 PM
Kalau anda sudah plan nak pergi shopping hujung minggu ini, mesti berhati-hati.. New danielchan116 18-12-2014 07:12 PM 131182 anno_miss 20-12-2014 05:29 PM
kisah mama agree  ...23 mamajj Phone Verified User 24-11-2014 12:37 AM 593364 anno_miss 20-12-2014 01:43 PM
Keseraman dalam hidupku Newbie Thread agree  ...2 IndahNian 4-7-2014 09:01 AM 402209 anno_miss 20-12-2014 12:46 PM
kalau kucing hilang boleh ker scan?  ...2 mirian1110 10-12-2014 07:08 PM 25750 anno_miss 20-12-2014 12:33 PM
tengok benda alah ni malam-malam, memang terus tak boleh tidur.. Nusantara77 11-12-2014 09:59 AM 9984 anno_miss 20-12-2014 12:29 PM
Isteri disihir Newbie Thread attach_img  ...23 axeman 2-9-2014 07:44 PM 625904 dondangdendang 20-12-2014 11:44 AM
Kisah Aku Dan Mistik III : Kisah 2 agree  ...2 New Syumaimah Phone Verified User 15-12-2014 04:52 PM 281342 Syumaimah 20-12-2014 07:39 AM
Amalan sihir Thailand (BACA PENAFIAN DI POST PERTAMA THREAD) - [R.P. 1]digest heatlevel agree  ...23456..20 evilcooler 16-8-2011 11:56 PM 47824514 kRAVnoZ 20-12-2014 01:20 AM
12345678910... 176Next
Return Post new threads

Quick Post

Still can enter 80 character(s)
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 21-12-2014 04:46 AM , Processed in 0.168816 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top