Misteri,Paranormal & Sakti - Peristiwa - CARI Malay Forums - Powered by Discuz!

CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Misteri, Paranormal & Sakti
PERATURAN  BOD MPS


Selamat datang ke Bod Misteri, Paranormal & Sakti. Anda di sini untuk berbincang atau berbicara tentang perkara di dunia sekeliling anda yang kadangkala tidak logik. Di sini ada sedikit peraturan yang perlu anda patuhi. Jika peraturan tersebut tidak dipatuhi mungkin kredit anda dipotong atau anda akan diberikan AMARAN.


1. Hanya topik/thread yang sesuai dan berkaitan dibincangkan disini. Jika tidak sesuai MOMOD berhak menutup/memindahkan tanpa sebarang notis. Sebolehnya gunakan fungsi 'search' dahulu sebelum membuka sebarang topik/thread. Jika anda mempunyai cerita berkaitan dengan topik yang sedia ada, sila post di topik tersebut tanpa perlu membuka topik baru.KECUALI jika anda ingin menceritakan kisah bersambung tentang anda atau kisah berkaitan pengalaman anda sendiri (pastinya bukan hanya 1 cerita daripada anda di dalam thread tersebut).

2. Sila gunakan perkataan atau ayat yang mudah difahami forumer lain. Jika boleh jangan gunakan bahasa SMS  di dalam posting anda. Jika anda mengambil cerita/gambar/info dari web atau blog lain, SILA BERIKAN KREDIT.

3. Jika anda meminta tolong dari forumer untuk mendapatkan rawatan atau apa sahaja yang berkaitan, sebarang RISIKO/KERUGIAN adalah di bawah tanggungjawab anda sendiri. Pihak Cari Forum tidak akan bertanggungjawab jika anda mendapat KESULITAN walaupun anda mengenali individu tersebut melalui forum ini.

4. Tidak dibenarkan berborak kosong di setiap topik/thread. Silalah berborak di thread yang telah disediakan.

5. Elakkan dari melakukan kesalahan seperti :

- Advertisement/ Scam/ Spam
- Disrespect/ Insult/ Rude
- Hostile/ Vulgar Languages
- Multiple Posting/ Same Thread
- Name Calling/ Personal Attack
- Problematic Avatar/ Signature
- Provocation/ Sarcasm/ Racist
- Political Issue

6. Forumer DILARANG KERAS untuk membuka thread/membuat post yang mengandungi:

- Link ke website/blog milik peribadi, . Sila gunakan board berkaitan untuk mempromosikan website/blog anda.
- Iklan tentang jual beli. Sila gunakan board Jual Beli/Classified untuk urusan/pengiklanan anda.
- Unsur-unsur spam, dengan niat untuk 'bump' atau 'up'kan thread. Contoh : 'check in', 'bookmarked' dll

SEBARANG PERMASALAHAN/PERTANYAAN/KEMUSYKILAN, Sila berhubung secara Private Message dengan MOMOD bertugas.

SELAMAT BERFORUM!!!!!

Untuk membaca peraturan forum, Sila klik Peraturan Cari Forum
12345678910... 182Next
Return Post new threads
New window Filter: All All time Ordered by: Last Post|Digest
Author Rep/View Last Post
Annoncement Annoncement: FREEDOM TO SPEAK & THE RESPONSIBILITY admin 23-6-2012    
This Forum RUMAH BERPUAKA MOMODS - [R.P. 225] ...23456..69 medangmru 13-3-2011 07:50 PM 17214011 medangmru 11-6-2015 03:26 PM
This Forum MPS ~ Dark Club attach_img  ...23456..11 BabeYSHa Phone Verified User 25-11-2008 03:24 PM 26940168 mummy_vouge 9-6-2015 10:19 PM
This Forum Koleksi Gambar-Gambar Pelik/Aneh/Misteri attach_img digest  ...23456..64 classy 13-3-2006 04:10 PM 1585675647 Canaletto 15-5-2015 09:22 PM
Attn : Baca Dulu Sebelum Posting![Update: 24/02/2014 BabeYSHa Phone Verified User 12-3-2009 08:47 AM 424620 Santeira 24-2-2014 11:34 AM
  Forum threads   
Siri Duduk Dalam Gelap Sesorang Ada Berani ? attachment agree  ...23456..10 nurnadzirahhani 20-6-2015 01:07 AM 2356667 Felycya 5-7-2015 02:09 AM
[BEST!!CERITA DARI SEBERANG]Teman atas teman Newbie Thread attach_img digest agree  ...23456..8 MissVixen 21-6-2015 12:39 PM 1786309 ladyone 5-7-2015 12:31 AM
[HIJAB]Al-Kisah Al-Hijab (kisah seseorang yg dibuka hijabnya) digest agree  ...23456..14 enciKacang Phone Verified User 5-3-2013 09:23 AM 34665011 ladyone 5-7-2015 12:30 AM
tempat yang menggerunkan  ...23 orangbesi 11-6-2015 12:51 PM 684024 orangbesi 4-7-2015 12:50 PM
Android Photos Recovery - How to Recover Deleted Photos from Android Device New Iains 3-7-2015 11:32 AM 1204 ice_sky92 4-7-2015 01:39 AM
Poll [UNDIAN]The best TT for MPS : Plz Vote attach_img agree  ...23456..12 mamaezah Phone Verified User 14-8-2013 04:32 PM 29823588 teddpapel 3-7-2015 08:33 PM
Ketahui Enam Kelemahan Jin Nusantara77 25-6-2015 04:31 PM 71473 tatirania 3-7-2015 08:30 PM
Kisah-kisah pendek misteri dan seram dari aku UPDATED 21 April Newbie Thread agree  ...23 srikandigayong 1-10-2013 03:01 AM 5415918 daungugur 3-7-2015 05:13 PM
Hantu ada kaki agree  ...2 New Fieza-mira 29-6-2015 12:36 AM 281496 mdhelmi 3-7-2015 04:46 PM
BULAN POSE ADA HANTU KE???  ...2 New Dila@rif 29-6-2015 01:58 PM 331387 mdhelmi 3-7-2015 04:42 PM
Hantu di LRT Newbie Thread  ...23 theskems 9-6-2015 05:20 PM 735909 mashe89 3-7-2015 02:11 PM
Kisah Seram C Usikan Bibir Kebaya New Nusantara77 2-7-2015 01:58 PM 1629 izzarishaiqal 3-7-2015 01:35 PM
Kisah dari Pengalaman Sendiri Newbie Thread attach_img digest agree  ...23456..32 cik.nana Phone Verified User 12-11-2014 03:14 PM 79671261 cik.nana 3-7-2015 12:42 PM
[P'LAMAN SBNR]Misteri PENAMPAKKAN Tokong Siam depan Rumah oleh THEFLASH Newbie Thread attach_img digest agree  ...23456..52 theflash Phone Verified User 2-1-2013 05:36 PM 1298123538 theflash 3-7-2015 03:07 AM
Pengalaman Masa Aku Kerja di Genting Highland - Cerita 12 (Intai - cak cak) attach_img agree  ...23456..13 anne_boleyn Phone Verified User 15-7-2014 02:03 AM 31636779 berusjamban 2-7-2015 10:06 PM
Gangguan Belaan Yang Berterusan! Newbie Thread agree  ...2345 feuersturm 4-3-2015 03:03 PM 1138905 tsui87 2-7-2015 05:01 PM
Kembara Syahoney Kitty Gang Cameron Highlands Pg18 attach_img agree  ...23456..19 syahoney 7-3-2011 04:15 PM 46044021 iz_zu 2-7-2015 03:19 PM
Aaanntuu~Close encounter dan ...(siri 1 (pg25)~151 ...) bercakap dengan jinn` digest agree  ...23456..77 rdzaccess Phone Verified User 25-1-2008 12:00 AM 191995549 rdzaccess 2-7-2015 03:00 PM
Makcik & kisah2 mistik seram tak seram (Thread guide di first entry) Newbie Thread agree  ...23456..17 makciktijah 19-5-2015 07:55 PM 40124284 Shahreen74 2-7-2015 02:58 PM
Seram! Jelmaan Tok Bidan Bawa Janin Keliling Kampung New Nusantara77 2-7-2015 02:02 PM 1738 kotakbaju 2-7-2015 02:56 PM
Siapa pernah terkena? seram lah pulak nak pergi bercuti. macam semua hotel je..  ...2345 Nusantara77 2-12-2014 05:38 PM 11815031 tekken 2-7-2015 12:59 PM
12345678910... 182Next
Return Post new threads

Quick Post

Still can enter 80 character(s)
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 5-7-2015 08:06 AM , Processed in 0.166965 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top