CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Misteri, Paranormal & Sakti
PERATURAN  BOD MPS


Selamat datang ke Bod Misteri, Paranormal & Sakti. Anda di sini untuk berbincang atau berbicara tentang perkara di dunia sekeliling anda yang kadangkala tidak logik. Di sini ada sedikit peraturan yang perlu anda patuhi. Jika peraturan tersebut tidak dipatuhi mungkin kredit anda dipotong atau anda akan diberikan AMARAN.


1. Hanya topik/thread yang sesuai dan berkaitan dibincangkan disini. Jika tidak sesuai MOMOD berhak menutup/memindahkan tanpa sebarang notis. Sebolehnya gunakan fungsi 'search' dahulu sebelum membuka sebarang topik/thread. Jika anda mempunyai cerita berkaitan dengan topik yang sedia ada, sila post di topik tersebut tanpa perlu membuka topik baru.KECUALI jika anda ingin menceritakan kisah bersambung tentang anda atau kisah berkaitan pengalaman anda sendiri (pastinya bukan hanya 1 cerita daripada anda di dalam thread tersebut).

2. Sila gunakan perkataan atau ayat yang mudah difahami forumer lain. Jika boleh jangan gunakan bahasa SMS  di dalam posting anda. Jika anda mengambil cerita/gambar/info dari web atau blog lain, SILA BERIKAN KREDIT.

3. Jika anda meminta tolong dari forumer untuk mendapatkan rawatan atau apa sahaja yang berkaitan, sebarang RISIKO/KERUGIAN adalah di bawah tanggungjawab anda sendiri. Pihak Cari Forum tidak akan bertanggungjawab jika anda mendapat KESULITAN walaupun anda mengenali individu tersebut melalui forum ini.

4. Tidak dibenarkan berborak kosong di setiap topik/thread. Silalah berborak di thread yang telah disediakan.

5. Elakkan dari melakukan kesalahan seperti :

- Advertisement/ Scam/ Spam
- Disrespect/ Insult/ Rude
- Hostile/ Vulgar Languages
- Multiple Posting/ Same Thread
- Name Calling/ Personal Attack
- Problematic Avatar/ Signature
- Provocation/ Sarcasm/ Racist
- Political Issue

6. Forumer DILARANG KERAS untuk membuka thread/membuat post yang mengandungi:

- Link ke website/blog milik peribadi, . Sila gunakan board berkaitan untuk mempromosikan website/blog anda.
- Iklan tentang jual beli. Sila gunakan board Jual Beli/Classified untuk urusan/pengiklanan anda.
- Unsur-unsur spam, dengan niat untuk 'bump' atau 'up'kan thread. Contoh : 'check in', 'bookmarked' dll

SEBARANG PERMASALAHAN/PERTANYAAN/KEMUSYKILAN, Sila berhubung secara Private Message dengan MOMOD bertugas.

SELAMAT BERFORUM!!!!!

Untuk membaca peraturan forum, Sila klik Peraturan Cari Forum
12345678910... 181Next
Return Post new threads
New window Filter: All All time Ordered by: Last Post|Digest
Author Rep/View Last Post
Annoncement Annoncement: FREEDOM TO SPEAK & THE RESPONSIBILITY admin 23-6-2012    
This Forum Koleksi Gambar-Gambar Pelik/Aneh/Misteri attach_img digest  ...23456..64 classy 13-3-2006 04:10 PM 1585671178 Canaletto 15-5-2015 09:22 PM
This Forum RUMAH BERPUAKA MOMODS - [R.P. 225] ...23456..69 medangmru 13-3-2011 07:50 PM 17154004 medangmru 14-5-2015 09:03 AM
This Forum MPS ~ Dark Club attach_img  ...23456..11 BabeYSHa Phone Verified User 25-11-2008 03:24 PM 26738191 spankee_fili 17-4-2015 10:38 AM
Attn : Baca Dulu Sebelum Posting![Update: 24/02/2014 BabeYSHa Phone Verified User 12-3-2009 08:47 AM 424080 Santeira 24-2-2014 11:34 AM
  Forum threads   
Makcik & kisah2 mistik seram tak seram Newbie Thread agree  ...2345 makciktijah 19-5-2015 07:55 PM 1245579 makciktijah 28-5-2015 11:51 PM
Kisah Pelik Di Hentian Rehat Temerloh, Mana Datang Duit Ni?  ...23 anaktimur 20-5-2015 12:48 PM 522665 suka2 28-5-2015 10:35 PM
puaka tasik biru kundang agree  ...2 New missyqaldina Phone Verified User 25-5-2015 03:57 PM 301653 suka2 28-5-2015 09:57 PM
Cerita seram di Universiti Utara Malaysia (UUM) digest heatlevel agree  ...23456..15 ratu_cinta 23-9-2009 04:11 PM 361123119 ConanEdogawa 28-5-2015 08:06 PM
Recovery Software to Recover Lost sd card Photos Newbie Thread New KaanWright 28-5-2015 02:56 PM 2110 Esmiria 28-5-2015 06:54 PM
:: Kembara Syahoney Kitty :: Cameron Highlands Pg18 attach_img agree  ...23456..19 syahoney 7-3-2011 04:15 PM 45239814 syahoney 28-5-2015 05:58 PM
Puaka Pantai Dalam Newbie Thread  ...2345 red_cattleya 4-5-2015 11:05 PM 1137736 red_cattleya 28-5-2015 05:13 PM
Bunyi Guli Jatuh  ...23 Syazzy 27-3-2015 11:16 AM 502793 Elle_mujigae 28-5-2015 04:40 PM
Poll Pusar atas kepala ade barape? digest  ...23456..10 rurouni_khairul cPlan User 11-3-2007 06:01 PM 24737869 ell768 28-5-2015 03:57 PM
Kisah di Site sepang Newbie Thread  ...2 ajakbg 26-4-2015 09:27 PM 383830 selendangungu 28-5-2015 03:56 PM
Kisah dari Pengalaman Sendiri Newbie Thread attach_img digest agree  ...23456..31 cik.nana Phone Verified User 12-11-2014 03:14 PM 76562660 sesukaje 28-5-2015 03:40 PM
Siapa pernah terkena? seram lah pulak nak pergi bercuti. macam semua hotel je..  ...234 Nusantara77 2-12-2014 05:38 PM 859892 Leeen82 28-5-2015 03:24 PM
Amalan sihir Thailand (BACA PENAFIAN DI POST PERTAMA THREAD) - [R.P. 1]digest heatlevel agree  ...23456..21 evilcooler 16-8-2011 11:56 PM 50325707 zameyla 28-5-2015 03:06 PM
[HIJAB]Al-Kisah Al-Hijab (kisah seseorang yg dibuka hijabnya) digest agree  ...23456..14 enciKacang Phone Verified User 5-3-2013 09:23 AM 34061466 amersudahbesar 28-5-2015 01:48 PM
Kisah Mengigil Bersama Abang Rusdi (kadang2 tak gigil tapi kadang2 gigil jugak) Newbie Thread digest agree  ...23456..22 abang_rusdi 13-10-2014 07:20 PM 53435010 ridz09 27-5-2015 04:52 PM
How to Restore deleted photos from sd card New FaasMartin 27-5-2015 11:45 AM 6298 itew 27-5-2015 04:41 PM
sihir pelalau sapa pernah kena?  ...23 hotmilo 8-10-2012 09:48 PM 579843 mummy75 27-5-2015 04:36 PM
Poll [FILEM HANTU] Undian paling seram (Filem Msia) digest heatlevel agree  ...23456..23 secawankopi 27-10-2009 01:19 AM 56288097 secawankopi 27-5-2015 02:56 PM
Baca pemikiran orang - update page 3 agree  ...23456 adorabelle1985 9-2-2011 11:39 PM 12515950 din_atos 27-5-2015 02:35 PM
Kisah seram di UTM attach_img  ...23456..15 syue86 Phone Verified User 23-9-2013 12:31 PM 37026969 mhdplh 26-5-2015 03:08 PM
[Ultra Best][Siri Mari Tidur Bukak Lampu] #2520 Mean Girl 2 [12] - Page. 101 Newbie Thread attach_img digest agree  ...23456..103 JokesCop 13-12-2013 07:45 AM 2569246291 mr.samad 26-5-2015 12:03 PM
12345678910... 181Next
Return Post new threads

Quick Post

Still can enter 80 character(s)
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 28-5-2015 11:57 PM , Processed in 0.242467 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top