syura81 posted on 7-6-2012 03:45 PM

RAWATAN ATAU PRODUK APA YANG SESUAI UTK MERAWAT MASALAH PARUT JERAWAT BERLUBANG?

Nak mintak pendapat pada yang berpengetahuan dan berpengalaman dalam bidang kecantikan ni.Ada tak rawatan atau produk yang efektif untuk merawat masalah parut jerawat berlubang/berlekuk...Actually takde la teruk sgt cuma rasa cam tak berapa nak best n tak berkeyakinan ngan struktur kulit yang tak berapa nak rata....Tolong bagi pendapat yang bernas ye...takmo la cakap tampal ngan simen ke pe...huhuhu...TQ...

YukikoChin posted on 9-6-2012 02:32 PM

Reply 1# syura81


    Boleh try makan vitamin C dan E. Banyak guna produk yang mengandungi vitamin C yang tinggi seperti wild yam-vitamin c dan pakai mesin bagi meratakan kulit kamu. Seorang kakak try ini dan bagi tau saya. Kamu pun boleh try.

shiraloveyou posted on 9-6-2012 02:51 PM

Reply  syura81


    Boleh try makan vitamin C dan E. Banyak guna produk yang mengandungi vitami ...
YukikoChin Post at 9-6-2012 14:32 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    mesin mcm mane tu?

YukikoChin posted on 9-6-2012 03:21 PM

Reply 3# shiraloveyou


    http://www.youtube.com/watch?v=pI_kSJ0QsN8

see this

shiraloveyou posted on 9-6-2012 03:29 PM

Reply  shiraloveyou


   

see this
YukikoChin Post at 9-6-2012 15:21 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


boleh buat treatment kt rumah tp mahal ke alat tu?

YukikoChin posted on 9-6-2012 03:40 PM

Lagi cepat merawat masalah parut jerawat berlubang/berlekuk mesti guna IRS dalam 14 hari sahaja. http://www.youtube.com/watch?v=UIJvBQ3qYy0&feature=related..

YukikoChin posted on 9-6-2012 03:56 PM

boleh buat treatment kt rumah tp mahal ke alat tu?
shiraloveyou Post at 9-6-2012 15:29 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


Treatment ini memang boleh buat di rumah. Sehari maximum boleh buat 2 kali. Mesin ini diimport dari Korea dan material tengah untuk urut tu adalah
iron besi kapal. Memang selamat diguna dan mudah guna. Perlu charge selepas guna 2hari.   Tidak boleh jatuhkan mesin ini ke lantai.  Mesin ini boleh connect dengan USB untuk dengar lagu juga (lubang bawah). High tech. Harga mesin ini adalah murah kurang daripada RM1500 (mesin + IRS product Artistry Amway). Mesin ini adalah limited dan saya hanya ada satu (guna sendiri)dan satu yang baru sahaja. Jika nak, mesin ini hanya untuk seorang.

cikjatt posted on 10-6-2012 08:54 AM

selalunya parut jenis berlubang ni tak boleh hilang dengan guna produk kecantikan jer.
kena guna alat jugak, guna laser pun boleh tak silap. try check dengan doktor kulit tgk

rosseamanda posted on 10-6-2012 11:30 AM

sy guna aesthethic4skin. dh kurang sket lubang2 kt muka ni :loveliness:

jaa139 posted on 10-6-2012 04:29 PM

baru tadi borak2 ngan kawan...die nk try produk name pe ntah oil2 camtula...katanya tutup lubang bekas jerawat...ade kakak tu guna makin elok dah katanya

yuyoi posted on 11-6-2012 08:33 PM

Post Last Edit by yuyoi at 11-6-2012 20:35

Ada kwn tengah guna produk dari kayla. Buat dari stem cell buah apple. Dari testimoni yg dIa tunjuk nampak berKesan. Tapi dia baru start pakai. Muka dia lubang parut jerawat teruk sampai pernah ada kwn kat uitm dulu suggest tampal simen

ninjago posted on 13-6-2012 11:39 AM

biasanya treatment utk parut yg berlubang nie mahal.. kalau mampu bole la try yg mesin from Korea tu kan.. Yukiko dah pakai, ok ke?

ninjago posted on 13-6-2012 11:39 AM

baru tadi borak2 ngan kawan...die nk try produk name pe ntah oil2 camtula...katanya tutup lubang bek ...
jaa139 Post at 10-6-2012 16:29 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

bio-oil eh?

mamact posted on 9-7-2012 03:41 PM

buat injection vit c je...kesan mmg cepat

weiwei82 posted on 11-7-2012 01:08 PM

Reply 1# syura81


  boleh try product labelle ...:)

WildonEbiz posted on 23-10-2012 10:41 AM

Cuba MK13 Facial Spray, ia ada banyak kebaikan dan tiada bahan kimia, mempunyai unsur-unsur sirih yang sesuai untuk menyembuhkan pelbagai jenis kulit muka yang bermasalah termasuk parut jerawat.  Website adalah MK13 Facial Treatmentatau Facebook/MK13 Facial Treatment.  Telah ada banyak testimoni-testimoni dari pengguna MK13 Facial Spray yang sangat berpuas hati. PM saya untuk lebih maklumat lanjut dan harga.

cyra posted on 23-10-2012 11:09 AM

Boleh guna cara technology atau cara semulajadi.. tapi kalau saya, saya akan guna cara semulajadi sbb dah serik dgn chemicals dan tak berani dgn technology (rasa not worth the risk)

kalau cara teknology, you boleh refer kat livestrong.com :
http://www.livestrong.com/article/252246-how-to-treat-acne-holes/

ringkasannya dalam bahasa melayu:
option 1) jumpa dermatologist, discuss dulu untuk remove segala jerawat/acne.. then minta dermatologist tu scan your skin dan suggest treatment apa yg sesuai

option 2) surgery

option 3) laser treatment

option 4) filler treatment / injection

option 5) dermabrasion treatment. yg ni surgical procedure... tapi ada juga microdermabrasion iaitu cosmetic procedure..

i tak dpt tgk you tube, but from the explanation, rasanya yg forumer ckp guna mesin korea tu ialah mesin Microdermabrasion... boleh google dan jumpa byk mesin ni... has been in the market since ages ago. Kalau tak guna mesin, ada juga byk product Microdermabrasion, tujuannya untuk exfoliation .. Quoted from wikipedia:

"Microdermabrasion is a light cosmetic procedure that uses a mechanical medium for exfoliation to gently remove the outermost layer of dead skin cells from the epidermis. Most commonly, microdermabrasion uses 2 parts: an exfoliating material like crystals or diamond flakes and a machine based suction to gently lift up the skin during exfoliation"

further info leh cari kat wikipedia yer.... :)

but as mentioned earlier... i would avoid technology / chemicals at all possible cost kalau untuk tujuan beauty semata... for me it's not worth the risk.... but again to each of its own :)

cyra posted on 23-10-2012 11:13 AM

pasal natural pulak nnt petang or malam saya update

ponet posted on 24-10-2012 09:21 PM

cyra posted on 23-10-2012 11:09 AM static/image/common/back.gif
Boleh guna cara technology atau cara semulajadi.. tapi kalau saya, saya akan guna cara semulajadi sb ...

dlm byk2 treatment tu I think filler yg paling berkesan

WildonEbiz posted on 2-11-2012 02:25 PM

Hi,

You boleh refer dekat 2 links di sini:

MK13 Facial Spray- Berbaloi & Berjimat sambil mencantikan kulit muka
http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=669421&fromuid=1852278


MK13 Facial Spray-Berbaloi & Berjimat untuk mendapat kulit muka yang Kacak
http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=671185&fromuid=1852278

ladyhoneysuckle posted on 15-2-2013 03:40 PM

Salam.. sy sekadar ingin berkongsi untuk kebaikan bersama..

Cubalah gune ABM collagen...

kebaikan mengambil ABM COLLAGEN
Kesan selepas pengambilan ABM Collagen :
1-2 minggu
* kulit kering & kusam menjadi lembut dan sekata
* Kurang berasa letih
* jeragat dan bintik hitam berkurangan

2-3 minggu
* kulit menjadi gebu dan anjal
* rekahan pada tumit mulai berkurangan
* kurang berasa letih dan mengantuk
* lenguh-lenguh sendi berkurangan
* garisan kedut halus mula menghilang

3-4 minggu
* kulit menjadi tegang, cerah dan berseri
* rekahan tumit menjadi minima / hilang
* badan berasa lebih cergas dan bertenaga
* lenguh-lenguh sendi semakin jarang dirasai
* rambut menjadi lembut dan bersinar


atau boleh juga mencuba produk mekar semilu... produk ni sgt best dan smooth je.. parut dapat hilang & jerawat pn dah malu nak singgah.. yg paling best tanpe pengelupasan.

set untuk jerawat/parut jerawat..

sabun  propolis RM30
krim bb (boleh jadi foundation) RM48
krim mutiara RM65 (ini yg paling ramai suka)
toner RM27

klu de budget lebih boleh juga cube SNE BEAUTY products dear... merawat dari dlm... berminat..  boleh pm sy ye... tq

mariya posted on 17-2-2013 12:42 AM

T ABITA...tgh pkai produk ni dh dkt nk msuk mggu ke3..parut jerawat dh hilang n lubang mkin kecik.. blh cube  lh nti ye..
Page: [1]
View full: RAWATAN ATAU PRODUK APA YANG SESUAI UTK MERAWAT MASALAH PARUT JERAWAT BERLUBANG?