matabelalang posted on 6-3-2012 11:38 AM

TAMBANG BOT KE PULAU REDANG

Salam. Saya nak gi bercuti ke Pulau Redang, ada sesiapa yang tahu kadar tambang bot ke pulau tersebut. Tak kisah r tambang dari Merang ke, Shahbandar ke ... kalau boleh nak nombor telefon dia sekali, tq org terengganurian ...

nazraku posted on 8-3-2012 08:38 PM

Post Last Edit by nazraku at 8-3-2012 23:35

boleh tengok kat sini..:)

All about Redang

matabelalang posted on 11-3-2012 08:21 AM

nazraku ... tak bole buka ar ...

nazraku posted on 11-3-2012 11:42 AM

boleh tengok thread ni..

http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=149338

matabelalang posted on 5-4-2012 11:12 PM

siapa tahu soklan aku weiii .... ???

muraicomey posted on 5-4-2012 11:55 PM

tak tau kot sebab tu takde yang jawab..cuba tanya kat link nazraku bagi tu...

matabelalang posted on 6-4-2012 11:49 AM

tak banyak membantu sangat ... anyway thanks kepada nazraku ...

info yg dapat, boleh naik dari jeti shahbandar, tapi x tahu pukul berapa, rega bot dan lama perjalanan???

ctredzuan posted on 6-4-2012 11:37 PM

kalau naik dr jeti shahbandar rasanya lambat sampai, kena naik dari jeti marang kan

matabelalang posted on 14-4-2012 03:10 PM

Reply 8# ctredzuan
kalau dari jeti marang lagi cepat ker? jeti marang nak pergi pulau kapas dekat lah, i nak pergi pulau redang ...

rosasen posted on 14-4-2012 05:22 PM

bukan marang.. tapi merang... kalau dari jeti merang dalam 30 minit kot... harga tak tau sebab saya dulu naik ikut trip kat U.
kalau dari syahbandar harga dalam RM 55 for adult.. one way... if i'm not mistaken... perjalanan dalam 1 jam camtu...
ape kata cik google info pasal ni? :)

rosasen posted on 14-4-2012 05:28 PM

biasanya harga bot ni sekali dengan pakej penginapan... kalau tak ambil pakej rasenye agak mahal la...

matabelalang posted on 15-4-2012 11:58 AM

dah try google...x de infi sgt ...

siti_ema posted on 19-4-2012 09:12 AM

mmmm....cube membantu jer...try tengok cuti.com....kat situ byk info..sekali ngen pakej

kaven12 posted on 19-4-2012 01:58 PM

Jeti Merang sdh tutup,skrg guna Jeti Shah Alam..

matabelalang posted on 27-5-2012 09:37 PM

TAMBANG BOT KE PULAU REDANG

Aku baru balik dari Pulau Redang. Duduk di Redang Island Resort. Naik feri Sejahtera Ferry Services. Tambang RM55 sehala dari Jeti Shahbandar. Pergi boat cruisse, snorkeling, 5 tempat dlm RM50 seorang.....


(posted by mobile)

puankhairil posted on 6-6-2012 12:02 PM

Reply 15# matabelalang


    salam..boleh dapatkan nombor telefon yg in charge pasal harga tiket feri tu?..ingat nk booking tiket feri...yg u ambil tu paling murah ke rm 55?..

yoei posted on 10-9-2012 05:42 PM

sapa tau camner nak arrange kalau dr airport redang ke long beach. susah tul sbb resort tak provide mende tuh..hampeh tul

danieltsloh posted on 18-11-2012 11:30 PM

tengok mana satu resort u tinggal, contoh kalao u tinggal di Redang Holiday Beach Villa, bot bertolak kat merrang jetty, boleh book redang package yang murah kat http://www.gopulauredang.com service boleh tahan .. atau ini Pulau redang Island Package
Page: [1]
View full: TAMBANG BOT KE PULAU REDANG