el_min posted on 31-8-2011 04:41 PM

bila kwn baik (lelaki) suka kat kita .

okay .aku suka kwn ngn laki . and bagi aku kawan ngn drg best .
aku lg suka berkawan baik ngn laki and share promblem kt drg . mmg laki lebih fhm aku , and kwn2 baik aku yang laki bnyk bg aku nasihat , and aku suke share problem aku kat diorang . but bile dah rpt , ad membe baik aku ni , laki laa .dah start suke kat aku . bagi aku kawan baik lg penting dari bf . so , aku tak kn suke kawan baik aku sendiri . aku layan drg mcm aku layan membe2 perempuan aku . and bile kawan laki aku ni dah start suke kat aku , aku rasa tak selesa . And bagi juga lah , klw kita dah rpt ngn s'org lelaki , and kita dah suke kawan ngn dia , dia pun baik , better jgn cpl or ad rasa suka kat dye . sbb klw rasa nk kawan lama ngn dye , better kwn jelaa . x perlu couple . sbbnye biasa klw dah cpl2 ni and bile break up lah . mesti lps break tuh susah nk rapt mcm dulu , or maybe ad yang gaduh n terus tak bertegur .


so , aku akn ckap kat membe aku ni , jgn suka aku . aku syang kau sebg kawan . and aku nk berkawan ngn kau sampai bile2 .
benda ni bnyk kali jadi dah . rpt ngn s'org and org tuh suka aku . mcm dulu ad bdak ni , dye suka aku . tp aku tak boleh suka dye .  sampai aku buat dye sakit hati n nak dye benci aku . aku tak nak dye suka aku .

pernah tak korang , ad kawan baik lelaki . and korang betul2 nak berkawan lama ngn dye but dye suka korang . so ap korang buat . bile  kwn baik korang tuh suke kt krg mesti korang mcm dah x selesa nk story2 ngn dye . and mesti dye igt yang kita ni bg harapan kt dye . and that time tak tw ar nk buat ap . bile still rpt ngn dye mesti dye igt yg kita pun suke kt dye . pdhal still anggap dye sbg kawan baik . and klw jauhkn diri dari dya rasa serba salah pulak . but bile bgtw dye yang kita tak suke dye . mesti dye ingt kita maen kn perasaan dye  {:3_99:}

lipstickz posted on 31-8-2011 05:51 PM

lelaki & pompuan sbenarnye susah nk jd best friend

tp pelik la kamu ni, knp x suke kwn dgn pompuan? bknnye sume pompuan tu perangainye hazab, ramai je lg yg best

tp kalu kamu suke sgt b'kwn dgn lelaki, sila b'sedia utk mslh spt ini, krn ia akn sentiasa b'ulang-ulang

el_min posted on 31-8-2011 06:06 PM

Reply 2# lipstickz

xde laah . saye rmai gak kwn2 perempuan . tp jrg share problem ngn drg ar . sbb dah bnyk kali ar kene . suruh kees secret tp , bocor kn juga . kwn saya yang laki ni antara best friends saya ar (termasuk laki pompuan ) .tuh lh , mmg ad org prnh ckp gak . laki and perempuan susah jd best friend

kucing_kucing posted on 31-8-2011 06:21 PM

bagitau jer yang TT tak suke die,senang citer...
tapi tak semestinya laki ngan pompuan takleh jadi bestfren,diharapkan TT x fobia berkawan rapat ngan laki lagi pasni... {:1_152:}

otai_g posted on 31-8-2011 10:10 PM

sebagai lelaki sejati aku malas nak berkawan terlalu rapat dgn perempuan yg selalu menyesakkan minda aku lebih2 lg bila perempuan tu story prob dia yg x de sangkut paut dgn hidup aku.

lain la kalo aku mmg berniat nak jdkan thats girl tu sbg my gf/bakal bini 1 day nanti.

kalo awal2 dah tau yg bnd tu x kan terjadi, sorry to say lu blah lah minah.

gua x nak abiskan masa berharga gua dgn perempuan mcm lu!baik gua layan awek gua atau bakal awek gua!

bzzts posted on 31-8-2011 11:37 PM

Reply 1# el_min


    soalan : adekah ko suka jugak pada kawan ko tu? kalau suka, suh dia jumpa mak pak, then suh dia masuk minang. kalau dia betul2 nak dan nekad, insyaAllah setel problem ko. bukan apa, kadang2 ko duk ngelak, lari, nyorok, last2 bila ko dah rasa "seruan" tu dah tiba, dia plak takde, not-available. ko lak susah nak cari org lain. pastu mula la terkenang kat org jauh tu...

ruffleen posted on 4-9-2011 12:22 AM

Reply  lipstickz
tp jrg share problem ngn drg ar . sbb dah bnyk kali ar kene . suruh kees secret tp , bocor kn juga .
el_min Post at 31-8-2011 18:06 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
apsal ko senasib dgn aku ha....aku pun susah nak citer dgn kawan pompuan sbb serik kena tikam belakang

rozytiger posted on 4-9-2011 08:18 PM

pena dgr tak sbaik2nya jgn la ada best fren yg blainan jantina
sbb? rasanya tt dpt pikir sndri kot

H4dRi posted on 5-9-2011 11:14 AM

TT cubela berkawn dgn lllaki2 sotong pula slpas ni;P

bonquiqui posted on 5-9-2011 03:43 PM

dulu ade sorang dua, oleh kerana aku hadap sangat nak berkawan dgn diorg (act sbb diorang banyak menolong), so bile diorg fefeeling lebih, aku buat bodoh je. abih cite.

kalo ko nakkkk sangattt berkawan dgn org lain jantina, ape kata ko pegi bergaul dengan geng2 anak ayam or pondan.best je aku rase, lagi happening dari lelaki straight. kecoh nak mampos, kaki melatah plak tu.

liez posted on 5-9-2011 05:02 PM

x suka bila BGF laki kita suka kat kita....
sebab rasa janggal lah...pernah merasaisnyer.....
bila dapat tau rasa macam nak berjauhan dengan dier...huhuhu

sebabnyer.....
klo BFF kita boleh bergurau senda...tepuk tampar.....macam kawan
klo BF kita manja...............
kan lain tuh.....:lol::lol:

LembuTekois posted on 6-9-2011 10:50 PM

Nak share citer gak.

Dulu aku pon ada kawan lelaki. kami rapat giler babeng. Kawan dari tadika sama. Masa skolah rendah (Skolah sama) dia la kawan gaduh aku. Bila xda cari, bila ada gaduh :lol: Skolah menengah dah lain2 skolah tapi still kawan baik gila babeng. sampi nak ujung2 form 5 dia leh lak open cerita yg dia suka aku.

Mana boleh bro, dah kawan dari berhingus. Dah mcm kemba lain mak lain bapak. Mula2 tu mmg nmpak dia mcm trima ngn ok tp agak kureeeng nak borak ngn aku. aku je huru-hara borak sorg2. buat lawak pon gelak sorg2. tak lawak ke / x focus ke, ntah la. Dia j tau.

makin lama dia makin jauhkan diri dan jauh dan jauh lagi. So aku just respect keputusan a.k.a hint yang dia tunjuk. Aku call sekali dua dlm sminggu dah xnak angkat, sms x reply xkan xfhm lg kan.

Bohong la kalau aku kata tak rasa kehilangan mula2 tu. Mak aku pulak asik tanya knp dia dah x msg mak aku & dah x muncul2. Aku diamkan aje. smpi skrg la dia membatu dah. Smpi harini aku xda kawan lelaki yang aku rapat mcm mna aku rapat ngn dia dulu. sbb aku xnak ilang kawan baik lg skali.

speaker100 posted on 7-9-2011 01:09 AM

Post Last Edit by speaker100 at 7-9-2011 01:13

bagi perempuan di sini, korabg kena faham. lelaki yang mula sebagai kawan dan secara pelahan bertukar perasaan kepada lebih dpd kawan adalah lelaki yang ingin mencari relationship yg baik

lagipun perempuan yang tertagih cerita korea bagai lah yang ajar mereka sedemikian.

jadi korang jangan ah salahkan derang.

kalo ko tak boleh terima ko monta maaf betul dan reject dia dengan hormat. jangan mendiam atau buat menda hint.

lain kali bila berkawan bagi tahu terus terang banyak kali, ko berkenal hanya utk berkawan. and kongsi masalah tu jangan pada satu kawan lelaki.

apa2 kena ingat... ko anayai perasaan  terutama yang ikhlas tolong ko dan beniat baik. jika dia tak boleh maafkan ko. sampai mati ko  tanggung dosa. tak pasal2 masuk neraka

penglipur posted on 30-9-2011 01:54 AM

T_T

aku ade bff laki..rapat dlm 5 6 tahun jugak lah..
tp bukan rapat mcm TT..aku xpnh kongsi masalah kt dia..
ktorg rapat sbb ktorg ngam..bnyk minat menda sama..
satu fac,satu kelas,satu kelab,makan skali,lepak skali,beriadah skali,kne denda skali,kne kutuk kne maki,kne puji semuanya ngan dia..
kalu dia sejantina,aku rasa mcm sahabat sebantal setilam la..
tp sbb dia laki..mmg tak la kan..
semua org igt kami kapel..atau xpun mesti kawen satu hari nt..
tp kami salu buat bodo dan iakan aje..mls nk layan..
dan dia pon tahu aku ade bf..
tp bila aku dgn bf aku yg latest ni,dia mula confess ckp dia suka aku..
dia tggu aku since dulu lagik..
reason dia confess sbb dia nmpk aku mcm ade harapan dgn yg latest bf..
yg bf dulu2 tu dia tau mmg xkan jadi...sbb tu dia buat bodo jek..

cara terbaik ialahhh...aku kona2 pusing2 sengih2 buat bodo je..
sbb dia pun x pnh direct confess dpn aku...dia confess kt facebook..
bila kami jmpa masing2 x sentuh laaangsunggg psl isu tu..
dan skang dia makin ok..dia ckp (kt facebook juge) 'harap2 dia x ilang kawan'
dan kami kembali berkawan seperti dulu..yeay...

tp cuma dia awkward bila jmpa bf aku..dan bf aku pun jeles dgn dia..
dan aku salu tepaksa pujuk bf aku..
dan dlm masa sama jaga perhubungan persahabatan aku..

bagi aku...kawan sekadar kawan..teman hidup lain..
kawan lain..kalu org yg pnh becinta smpai nk kawen..
dan org pnh bekawan smpai rapat kaw kaw..
dorg mesti leh beza..mana perasaan cinta yg sebenar benarnye...

Yna@shynee posted on 30-9-2011 08:53 AM

aku baru je kaple ngan kawan baik aku...hehehehe..so far ok jek..
hope hubungan nie akan kekal...ehhehehe {:3_98:}

md_nana posted on 30-9-2011 10:57 PM

syg rase nyeee nak ubah hbgn persahabatan kpd percintaan....

bl dah bercinte then tadek jodoh...tak mungkin blh jadik sahabat yg baek mcm sblm becinta...

noremz posted on 1-10-2011 12:51 PM

lelaki n pompuan mmg sng klu nk share masalah....

hidden_fear posted on 5-10-2011 09:10 PM

aku pun de prob ni sekarang..
anggap dia macam kwan baik
sebab leh citer problem and dia boleh bg pendapat
then tetiba kawan baik dia gtau aku yang dia suka kt aku

dulu masa orang tanya aku bila nak kawen, aku ckplah aku target 2 tahun lagi
tapi  x sangka lak dia amik serius.padahal aku saje je ckp lg 2 tahun sebab tak nak orang tanya.

wadiunong posted on 6-10-2011 09:47 AM

buat macam aku, kawan baik aku GAY! so, takde langsung konflik pasal jatuh cinta pada kawan baik ni :lol:

card_reader posted on 6-10-2011 10:01 PM

benda macam magnet, ada kutub utara kutub selatan....
tiba2 kita buat benda tu jadi utara dengan utara, kira melanggar fitrah la......
orang lelaki senang jatuh cinta ngan bff female nie sebab dieorang dah nampak true color tentang korang....
sebab dieorang x suka dengan orang perempuan yg hipokrit.....

gadisskg posted on 20-11-2011 04:20 PM

selalu sangat trjadi masa time skolah dluu...n skrg pong masih ada lagi...aku mcm ko lha,dlu lbih bermnat kwn ngn laki,xdnafikan laki bes bile bkwan,sbb dorg nih,straight to the point,nak cakap apep0n,cakap jek lhaa...tros trang p0n ye jgk,xmcm law kawn ngn gurl,banyak cakap blakang if xpuas ati,aku ckap bdasrkan pngalaman lahh,,
tapi,
bile dah rapat tuh ngn seseorang,kdg2 gurrau,kutuk2,sempoii2,xsedar pulak,rupenye dalam diam,dia dah lama jatuh cintaaa ngn akuh.tp aku???xselesa,....last2,xrpat dah cam dluu..tp aku taw dia masih mngharpkn cinta aku,wlup0n dia taw aku dh bpunye,n dia pon dh bpunye skrg...xtahu mcam mana nak buat,.sayang nk ptuskan hbungan kwan ngn die,sebb die paham aku.n aku paham dia...

cmf_premierleag posted on 23-11-2011 03:41 PM

bagi perempuan di sini, korabg kena faham. lelaki yang mula sebagai kawan dan secara pelahan bertuka ...
speaker100 Post at 7-9-2011 01:09 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


   kheeennn...nak sombong2 dgn kawan lelaki pun x guna gak sbb kang esok lusa dah takde org nak kat kita kang baru tau:'(

peachauto posted on 23-11-2011 03:52 PM

saya pulak suke berkawan dengan kucing..rapat sangat sampaikan makan pun sama-sama...saya makan ikan, die makan tulang...saya minum coke, die minum air paip..tido pon sama-sama...tapi awal tahun ritu tiba2 kucing saya mati...saya rasa sedey sangat...

caj -ve +ve mestilah ada tarikan...becinte dgn bes pren ni bes tau...

Abangspek posted on 24-11-2011 07:44 AM

Post Last Edit by Abangspek at 24-11-2011 07:52

Kesian giler kat member ko sebnarnyer... ko la jenis yg cipta manusia dlm "friendzone" nih. Rapat macam berkapel, macam ada harapan, tapi sebenarnyer takde hape-hape. Kesian tawu tak. Klu betul takde hape-hape, letak laa jarak/sempadan.

Lelaki ni bukan tunggul kayu, ada perasaan untuk disayangi gak. Dah bg perhatian kat laki tu, suka laa dier. Klu nak berkawan rapat giler tanpa sebarang perasaan cinta, gi kawan dengan pompuan takpun dengan teddy bear

Dah satu kepala, semua mende citer, ada chemistry sesama sendiri. Selagi nafsu lelaki terhadap pompuan dan sebaliknya, selagi tu susah untuk tak jatuh cinta

Jangan pandang rendah mender cani. Maaf TT, tapi sy sgt anti dengan orang macam awak ni. Duk pk sronok sendiri, perasaan orang lain terseksa dier gi cuba wat donno. Sendiri cetus perasaan orang tu camtuh, tanggungjawab la sket. Tunang sy pernah buat camtuh gak dekat orang lain walaupun sy bg warning, skali orang tu ske kat dier. BANYAK KALI. Lepas byk kali jadi camtuh baru dier belajar. Naseb baik tak kemaner sgt

Saya sendiri pun pernah kena dengan pompuan lain gak... tertekan...

ciklala posted on 24-11-2011 09:36 AM

iols takde pon kawan laki..ade sesape nak jadi kawan laki iols tak???:$
Page: [1] 2
View full: bila kwn baik (lelaki) suka kat kita .