paler kembang posted on 10-8-2011 11:00 PM

”ļAPPLE; IPHONE, IPAD & IPOD - II”ļ-DISCUSS HERE

Post Last Edit by medangmru at 15-6-2012 15:54

Memandang ketiga-tiga jenis gajet ini mempunyai persamaan dan menggunakan apps yang hampir sama, maka aku cuba gabungkan ke dalam satu thread baru sebagai penyambung dari thread lama yang sudah mencapai page ke 100.

Bagi pengguna baru, sila ke link berikut untuk mendapatkan penerangan berkaitan iDevice:
Review Application / TweakPaler Kembang.. Mohon copy dan letak di post pertama bawah intro tu.. Harap2 mudah menjadi rujukan oleh user baru

Bagi pengguna baru, sila ke link berikut untuk mendapatkan penerangan berkaitan iDevice:
Copytran Manager
SoundHound
iMessage
Notification Center
Wi-Fi Sync & Over-the-air-updates
Reminder
iCloud
iTunes in iCloud
PhotoStream
Box.net
iCoughtU
WinterBoard
iFile
Typophone Weather
RecognizeMe
BiteSMS
SiriToggles
Video Kegunaan iCloud
Hands-Free Control
IconBounce
Zephyr
Custom Siri Background
IntelliScreenX
ColoredKnob
WeeRoll
Screen Swipe Sounds
PushTone
iUnlock
AppStorelous2
Adobe Photoshop Touch
AppSlider
AnyVoice
BadgeRemover
Notificator
WeeCloseApps
DockHide
Aero
Stride
Fusion
Photo Transfer App
AVPlayerHD
SpotDict
VolumeColor
Garmin SG/MY


Tutorial
Whatsapp
Jailbreak iOS 4.3.3
Downgrade iOS 4
Transfer music di iPod
Penyelesaian Locked iPhone
Menangkap Gambar via iPhone Tanpa Menyentuh iPhone
Baiki Homebutton
Cara Letak Gambar di Forum CARI Dengan Menggunakan iPad
Migrasi Data (restore) ke iPhone Baru
Tutorial Untethered Jailbreak iOS 5.0.1 (Windows) with RedSn0w
Recalibrate Home Button iDevices

Jailbreak Apple TV 4.4.4 (iOS 5.0.1)
Pengaktifan Siri Untuk iPhone 4
Jailbreak Untethered iOS 5.0.1 iPhone 4S / iPad 2 dengan Absinthe
Whatspad
Respring
Melajukan jailbroken iDevices
Downgrade iOS 5.1 to 5.0
Tutorial Pemindahan Aplikasi di iDevices
Jailbreak iOS 5.1.1


Berita
Steve Job Letak Jawatan
Major Update Redsnow
Maklumat terkini Cydia
Pelancaran iPhone 4S
Review 4S
Review Siri
Steve Job Meninggal Dunia
Siri Vs Android Voice Action
This Is The Reason Why The iPhone Will Always Have A 3.5-inch Screen
Pelancaran iOS 5
Perbezaan Untethered, SemiTethered & Tethered Jailbreak
iOS 5 vs iOS 4
Tiada SIRI untuk A4 Devices
Untethered Jailbreak iOS 5.0.1 akan release bila-bila masa!
Perbandingan Pelan Harga iPhone 4S 16GB
Fungsi Siri untuk non-iPhone 4S Semakin Hampir Realiti dengan iOS 5.0.1 tweaked version
Pelancaran The New iPad (iPad 3)
iPhone 5 Leaked Image?


Tips
Pembelian iPad
Pembelian iPad 2
Penjimatan Bateri
Keperluan Jailbreak
Delete App di Cydia
SHSH Blobs
Transfer Video MP4 ke iDevices
Microsim, Installous & Modem Router
GPS iPhone
Saiz iDevice yang diperlukan
iAP Cracker
100 Sebab Kenapa Jailbreak iOS 5
Website Download Aplikasi di Komputer


Problem
Bateri
iMessage


Kit/Accessories
iPad Case
Camera Connection Kit
MacBook
MicroSim Converter
Microsim Cutter
Gmate

medangmru posted on 11-8-2011 08:27 AM

Aku setuju je............TQ sbb bukak Topik Baru

semua pertanyaan berkenaan dgn Produk Apple...leh ar kemukan kat sini...:$

rimau_belang posted on 11-8-2011 11:19 AM

bereh..bile i-phone 5 na kua yekk?

paler kembang posted on 11-8-2011 07:05 PM

Reply 3# rimau_belang


     Bulan depan keluar la..

xiemean posted on 11-8-2011 10:21 PM

tumpang lalu gakla kat page 1 ni....kira ni tuk ios la ek....nice...

Yen_Aireena posted on 14-8-2011 02:01 PM

wahhh rumah baru... {:1_152:}{:1_152:}

gurlfriday posted on 14-8-2011 10:44 PM

nk tnya pndpt otai2...if aku dh de ifon berbaloi ke aku angkat ipad?aku still confuse lg ni :cf:

nobodyperfect posted on 15-8-2011 01:12 AM

ade spe2 blh ajar mcm mne nk jailbreak ipod x? tq :$

Keyboard posted on 15-8-2011 11:10 AM

Post Last Edit by Keyboard at 15-8-2011 11:11

Soalan dari aku!.. aku ada iphone 3gs, dah jailbreak pun..  masalahnya aku tinggalkan iphone aku tak guna lebih sebulan sebab aku menggunakan mobilephone jenis lain (dapat hadiah). Hari ini aku kembali nak guna iphone 3gs aku, tapi ternyata bateri dah habis dan bila aku cas semula, tapi macam tak masuk saja... semenjak lepas sahur tadi pukul 5.45 pagi sampai sekarang 11.00 pagi masih tak ada kesan pun, iphone aku tetap sejuk.. tak panas bodynya..  macamana nak ON?.. tolong!....

paler kembang posted on 15-8-2011 02:46 PM

Reply 9# Keyboard


    1. Tekan butang home dan butang sleep bersama-sama selama 10 saat sehingga logo apple muncul..
    2. Jika masih tidak berjalan, tekan butang volume level, atas dan bawah beberapa kali, lepas tu lakukan macam no. 1
    3. Jika logo bateri warna merah muncul seketika sahaja... dan kembali skrin gelap, sila charge seperti biasa dulu beberapa jam lepas tu ulang tindakan di atas.

Harap dapat membantu!..

NAGAmerah posted on 17-8-2011 08:52 AM

salam, aku ada 1 problem. aku baru download itunes 9. masalahnya bila try connect ngan iphone, itunes x dpt nk detect. utk makluman iphone aku dah JB. adakah itunes 9 x accept JB iphone?

nanos posted on 18-8-2011 09:51 AM

budak baru nak blaja....minat ngn produk apple...br nak try pki ipad....
tp apakah fungsi jailbreak tue yer? mintak tlg otai2 kt sni g tau

paler kembang posted on 18-8-2011 10:01 AM

Reply 11# NAGAmerah

Kalau iTunes version yang lepas tak ada samada iphone jailbreak atau tidak. Cuma kalau iphone jailbreak kalau lakukan sync kena ikut proses tertentu untuk kekalkan apps dari cydia dan installous dalam iphone.

paler kembang posted on 18-8-2011 10:04 AM

budak baru nak blaja....minat ngn produk apple...br nak try pki ipad....
tp apakah fungsi jailbreak ...
nanos Post at 18-8-2011 09:51 AM http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif


Apa itu Jailbreak? klik di sini!..

nanos posted on 18-8-2011 10:32 AM

Reply 14# paler kembang


    xdpt buka pun

kosaifriks posted on 18-8-2011 10:57 AM

iphone mmg xleh nk bluetooth ke tepon lain ker?aku dh try mcm2 cara...tp.still x berjaya laa..even kat thread lps pn bac ade bg tutorial,tp still x menjadi

paler kembang posted on 18-8-2011 12:48 PM

Reply 15# nanos


    Link ke faceboook kenalah kau ada akaun facebook sama..

anasue posted on 18-8-2011 04:39 PM

Ana cuba nak menggunakan fungsi hotspot kat iphone...
to connect using USB
1. plug iphone into your computer   .... DONE
2  Choose iphone from the list of network services in your setting...YG NI TAK DAPAT laaa

myariesa posted on 19-8-2011 09:32 AM

korang tolong ajr r aku ni yg baru terhegeh2 nAK guna iphone..mcmana nak download lagu dri itunes pastu masuk ke iphone mengunakan laptop

_dj_ posted on 19-8-2011 11:23 AM

Post Last Edit by _dj_ at 19-8-2011 11:39

korang tolong ajr r aku ni yg baru terhegeh2 nAK guna iphone..mcmana nak download lagu dri itunes pa ...
myariesa Post at 19-8-2011 09:32 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif

download software ni http://www.copytrans.net/copytransmanager.php

dah install tu nant click copytrans manager (free)

bukak software ni, cucuk cable iphone, click button add, then click update. tadaaaa lagu dah siap dimasukkan. mmg cpt. mcm transfer pakai pendrive

myariesa posted on 19-8-2011 11:24 AM

download software ni

dah install tu nant click copytrans v4.75

bukak software ni, cucuk  ...
_dj_ Post at 19-8-2011 11:23 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


    ok..tima kaseh yer:lol:

_dj_ posted on 19-8-2011 11:27 AM

ok..tima kaseh yer
myariesa Post at 19-8-2011 11:24 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif

sama2 :P

bacteria82 posted on 20-8-2011 09:20 AM

Masuk lapor diri :$

myariesa posted on 20-8-2011 01:45 PM

nak tnya lagik ni..iphone xleh detect wifi pastu haku g the mines tanya kat kedai servis iphone..cina tu ckp kena masuk alat menda nama tah utk wifi..rega sampai rm250..ish mahai la pulak..ada cara lain tak untuk sttle masalah haku ni..kerjasama korang haku ucap time kaseh byk2:lol:

awizz posted on 20-8-2011 09:18 PM

iphone 4 saya dah jailbreak. boleh tak install garmin. kalau boleh, tolong ajar macammana?
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: ”ļAPPLE; IPHONE, IPAD & IPOD - II”ļ-DISCUSS HERE