kanjikentang posted on 18-3-2011 09:11 AM

semak status blaklist

ada sapa2 tahu macam mana nk semak sama ada kite kena blaklist atau tak ...sbb jd penjamin..nk cek kt mana ek...

ladyluv posted on 18-3-2011 09:29 AM

kalo kat kl gi bank negara check citos

kanjikentang posted on 18-3-2011 09:37 AM

o...kalau cek online tak leh ker

medangmru posted on 18-3-2011 03:11 PM

o...kalau cek online tak leh ker
kanjikentang Post at 18-3-2011 09:37 AM http://eforum6.cari.com.my/images/common/back.gif

rsnya belum dibolehkan......buat masa ni la....future mebe boleh...

Kalau boleh check online..CTOS boleh jatuh bangkrap la....mana nak carik fulus...:lol:

guablur7 posted on 18-3-2011 03:46 PM

yup pg bank negara

sun5670 posted on 18-3-2011 05:23 PM

cek kat ctos.... leh soh mereka tlg cek kan, xperlu g pjbt mereka kat tun razak tu....
tgk website dia...

kacangparpu posted on 18-3-2011 06:48 PM

nak check..kena bayar kan?? hari tu ramai yang dok mengamuk suh tutup..tapi sekarang okey plak..

medangmru posted on 18-3-2011 08:07 PM

nak check..kena bayar kan?? hari tu ramai yang dok mengamuk suh tutup..tapi sekarang okey plak..
kacangparpu Post at 18-3-2011 06:48 PM http://eforum6.cari.com.my/images/common/back.gif


    A'aaah......berita pasal CTOS ni kan kira2 mcm havoc la jugak dalam 3-4 tahun lepas....akhirnya senyap cam tu la...nak tuduh adanya unsur "kowtim"...mungkin jugak berlaku.,...tp takder bukti....tapi inilah,....hangat2 taik Khinzzzz jer.....bila lelama senyap balik...nengok la...wait n see...:lol:

persoalannya...nak ke depa check dan bgtahu thru Phone...Company ni berasaskan keuntungan.....kalau camtu ramai je yg akan call dan mintak butiran....mebe kalau nak depa faks atau post...kene kuarkan duit....Mungkeng aje la....aku tak la tahu....;P..kene tanya kat sesaper yg dah cuba...

kacangparpu posted on 18-3-2011 10:04 PM

A'aaah......berita pasal CTOS ni kan kira2 mcm havoc la jugak dalam 3-4 tahun lepas....akh ...
medangmru Post at 18-3-2011 20:07 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

Yang musykilnye..cam mane co. ni boleh register...bnm tak check ke...sape dia punya board directors??? macam tak logik langsung..they can running their bizz on others people despair..yang protes ari tu pun...macam hangat2 taik ayam ...why not they just maintain bnm as the only source....sumting fishy...

kanjikentang posted on 20-3-2011 01:10 PM

ok tq......

R2D2 posted on 21-3-2011 09:26 AM

Bank Negara check CCRIS..free
kalau co.yg provide CTOS tu ..RM30

gomen tu dulu bising2 pasal CTOS auta je tu!

ku_sha posted on 25-3-2011 11:02 AM

cek kat bank negara je senang
tapi kena pergi sendiri dekat bank negara kat kl tuh, yg dekat dgn bangunan DBKL tuh

memang rekod kewangan semua dia akan print out kasi ko
mana la tau ada benda yg ko tak pernah tau.... ataupun ada hutang lama yg dah settle tapi tak update dalam sistem bank negara lg
Page: [1]
View full: semak status blaklist