akukasihkirana posted on 27-1-2011 10:08 AM

barang2 yg perlu di bwk utk melancong dan kat mane utk dptkannya

hi u all semua...saya rasa threat ni belum ade lagi..if dh ade, mod2 sila lah delete yer..kat sini leh share2 brg2 yg perlu di bawak, contohnya nak pg melancong time2 sejuk, panas or ect...n kat malaysia nih kat mane boleh dptkan semua brg2 nih...contohnyer travel all kat alamanda (kedai nih mahal la weh :P),..kt mane leh dapatkan dgn harga murah.. so meriah2kanlah...

otomen_taro posted on 27-1-2011 10:34 AM

beli kt bundle ajer:$

akukasihkirana posted on 27-1-2011 10:38 AM

Reply 2# otomen_taro


    tu lah kan...sbbnye nak pakai sekali sekala jek..n bila dah ade kat tempat melancong tuh baru beli yg cantik..n selalunya cost berape yerk kat bundle tuh..maksudnye rege dalam berape?? :)

otomen_taro posted on 27-1-2011 10:42 AM

harga tu depend kpd bundle dan kerareran brand nya:loveliness:

zul_khaleeda posted on 27-1-2011 10:48 AM

kat bundle pun mahal..rm80 baju winter...
kalau dlm 30-40 ok la gak..

voizze posted on 27-1-2011 12:11 PM

Reply 5# zul_khaleeda


    kedai bundle mane ek..yg jual baju winter yg cantik2 ek... selalu nampak diowang jual tshirt ngan jeans jer :re:

naadianaa posted on 27-1-2011 12:46 PM

Post Last Edit by naadianaa at 27-1-2011 12:50

Reply 6# voizze

Tu la psl. Ingat nk beli bundle jek dl sbb belasah beli kat Seoul nnt. Tpkan takut plk kot2 kat sne x dok saiz. Maklumla I ni plus size girl. Huhuhu...

voizze posted on 27-1-2011 02:10 PM

Reply 7# naadianaa


    tu lor..tgk exchange rate pon cam soppin kat singapore.. huhu... orang koya kecil molek jer... takut payah cari saiz,,, tanya sat ari tu booked tix booked luggage tak

cmf_fatt posted on 27-1-2011 02:20 PM

klu bju winter aku beli kat luar je sbb sn lagi murah..kat sini je mahal sbb barang tu bukan keperluan rakyat mesia. kalau pegi china beli je sana...lagi cecantik design, harga pun murah.

naadianaa posted on 27-1-2011 03:26 PM

Reply 8# voizze

Sowi ye tuan rumah. OT jap.

Yup, sy book skali ngan luggage. Mase balik lebih skit dr mase pegi.

akukasihkirana posted on 27-1-2011 03:26 PM

Reply 7# naadianaa


    ha..same la i pun...+ size girl jugak nih.. :P kat mane yerk nak cari bundle yg murah2 nih...??

akukasihkirana posted on 27-1-2011 03:28 PM

Reply 9# cmf_fatt


    tapikan fatt, sebelum nak pg mencari kat sane tuh, time sampai kat airport tu tak ke beku ke kite nih???;P

akukasihkirana posted on 27-1-2011 03:31 PM

satu lagi long john tuh kat mane leh dptkan yer?? hari ruh tanye gak kat travel all takde la plak..huhuh..long john tuh sekali ngan suar ke?? hehehe tak tahu sangat lah benda alah ni..fatt mesti tahu..

gepren posted on 27-1-2011 03:36 PM

Reply 13# akukasihkirana

Travel all tu kat mana?  :re:

Cari kat :

-  Universal Traveller (sogo bnyak pilihan)
-  Winter Time
-  Jaya Jusco (midvalley haritu berlambak, RM79.90 1 suit).
-  Kat sacc mall shah alam (ada 2kedai).

Ada yg jual baju sj,
ada yg jual seluar sj,
ada yg jual 1set.

akukasihkirana posted on 27-1-2011 03:38 PM

Reply 14# gepren


    so, i nak beli baju tuh yg sekali ngan suar tu ker atau asing2..:o?? tgk kat tenet dia mcm sekali jek ngan suar..yang mane better?

gepren posted on 27-1-2011 03:49 PM

Reply 15# akukasihkirana

alamak, kena tnya dgn org yg lbh ariff sbb bln 3 ni baru nak travel ;P
Aritu beli baju sj then kirim kat akak forum yg nak gi beijing ni 1 suit,
sbb long john sana murah :$

   

mrafidi posted on 27-1-2011 03:52 PM

Reply  akukasihkirana

Travel all tu kat mana?  

Cari kat :

-  Universal Traveller (sog ...
gepren Post at 27-1-2011 15:36 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    Going Places pun ada...

akukasihkirana posted on 27-1-2011 03:53 PM

Reply 17# mrafidi


    going places tu kat mane pulok...??? :o

mrafidi posted on 27-1-2011 03:59 PM

Reply 18# akukasihkirana


    BB Plaza ada.... rasanya kat SACC Shah Alam pun ada .. try google... ada website dia..

gepren posted on 27-1-2011 04:01 PM

Reply 18# akukasihkirana


[*]BUKIT BINTANG PLAZA, KUALA LUMPUR[*]SACC MALL, SHAH ALAM[*]CENTREPOINT, BANDAR UTAMA   
http://going-places.com.my

zul_khaleeda posted on 27-1-2011 05:18 PM

Reply  naadianaa


    tu lor..tgk exchange rate pon cam soppin kat singapore.. huhu... orang ko ...
voizze Post at 27-1-2011 14:10 http://mforum6.cari.com.my/images/common/back.gif


    u join we all koye kan??

zul_khaleeda posted on 27-1-2011 05:19 PM

Reply  gepren


    so, i nak beli baju tuh yg sekali ngan suar tu ker atau asing2..?? tgk kat ...
akukasihkirana Post at 27-1-2011 15:38 http://mforum6.cari.com.my/images/common/back.gif


    kena pakai sepasang...

cmf_fatt posted on 27-1-2011 05:49 PM

Reply 12# akukasihkirana

slalu aku turun flight aku siap2 sarung fleece dgn sweater je dulu...pastu baru aku cari. but since ko nak ke nz kan...jgn la beli kat sana..jatuh miskin nanti sbb baju2 dia mahal..lelagi yg goose feather tu. sini sume baju sejuk dia jenis outdoor punye brand..yg bulu2 tengkuk stylo2 sume aku tak penah lg jumpa..org sini suka brg outdoor. kalau sweater tu mau 300-400dollar satu. tp klu ko minat brg outdoor ko beli jela

cmf_fatt posted on 27-1-2011 05:52 PM

Reply 13# akukasihkirana

long john aku beli masa travel ke china & nz dulu. aku tak beli kat cni so aku takleh nak advice.ko pakai fleece dgn sweater dah ok. sbb fleece pun tebal jgk..material utk bg rasa panas

cmf_fatt posted on 27-1-2011 05:55 PM

Reply 15# akukasihkirana

beli jela sepasang, bukan rugi pun. bleh pakai lg next time pegi tmpt sejuk.yg seluar tu ko pakai dalam sblm pakai jeans or slack.
Page: [1] 2 3 4 5 6
View full: barang2 yg perlu di bwk utk melancong dan kat mane utk dptkannya