Y_me? posted on 6-1-2011 03:30 PM

Jam tangan mencerminkan gaya hidup anda?

Nak tanya pendapat anda mengenai justifikasi dalam membuat keputusan semasa membeli jam tangan, pendapatan anda eg, 5K/sebulan beli jam apa, jam jepun ataupun swiss, battery ataupun automatic.  Yang biasa kita dengar, Rolex untuk businessmen yang dah berjaya gaji lebih 50K sebulan.  Untuk ini cadangkan yang jam tangan bawah 5K sahaja.  Apa-apa pun pandangan anda saya dahului dengan muchos gracias.  Kesimpulannya adakah jam yang anda pakai mencerminkan status kerjaya anda?

kenesep posted on 6-1-2011 03:37 PM

saya pakai jam tangan dunhill...

- cerminkan kerjaya?  tak plak

cik.panda posted on 6-1-2011 03:41 PM

bapak iols pakai Tag Heuer jah :$

itu pun free :@

munzaman posted on 6-1-2011 03:50 PM

tidak sama sekali,
aku pakai jam utk tgk waktu je
tak fikir dah cermin2 ni   :lol:

Y_me? posted on 6-1-2011 04:02 PM

I pun tak pakai jam mahal, cuma selalu kena api kata kedekut ngan kawan.  Dia orang bajet dekat sebulan gaji tapi aku pakai yang bawah RM500 jer...Tag Huer for sportsman yang dah berjaya, dunhill for playboy???

kegimaru posted on 6-1-2011 04:21 PM

aku masih setia dgn seiko kinetic ku..rasa sgt konfiden dan hensem klu pakai:lol:.tah..aku keja biasa2 ja

MinyakAngin posted on 6-1-2011 04:26 PM

aku pakai jam rege 200 je..:$

melinda_gordon posted on 6-1-2011 04:41 PM

pakai jam guess...:$

hike80 posted on 6-1-2011 08:33 PM

aku je la gamaknye pakai jam bawah rm80??? hahahahaha...tak dulik la aku...tak penting pun pada aku

card_reader posted on 6-1-2011 09:40 PM

x kesah pun....
kadang pakai jam murah pun dah nampak mewah compare jam mahal tapi nampak murah...

cozack posted on 6-1-2011 09:49 PM

jam, kete, bukn utk tgok status seseorg...padaku, rumah.

arwien posted on 7-1-2011 12:27 AM

aku tk suka tengok laki pakai jam yg strap metal dia kaler gold tu..mcm geli la, tk tau nape :lol::lol:  
sama gak kalu tengok laki pakai rantai gold..geli la geli :lol::lol:

miyoma posted on 7-1-2011 01:30 AM

xpernah pakai jam..
guna jam hanset je

fhieya posted on 7-1-2011 07:33 AM

jam 29 hengget jer..:$

Y_me? posted on 7-1-2011 08:56 AM

Reply 11# cozack

macam wife jer...i beli Seiko 5 wife kata camtu, hadiah kat kak ipar, rezeki dia

melinda_gordon posted on 7-1-2011 09:29 AM

aku je la gamaknye pakai jam bawah rm80??? hahahahaha...tak dulik la aku...tak penting pun pada aku
hike80 Post at 6-1-2011 20:33 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    takpe..pakai jam 80hengget pun hadek mel tetap sayamm kat habang...:$ :lol:

bintang_hati posted on 7-1-2011 09:47 AM

Reply 1# Y_me?


    aku pki jam , x reti nk pki yg mahal2 ni...x reti tau...
aku pnh hadiahkan pakwe aku dl pun takat jam 250 je..tu pun adehh....:L tp xpe, sygnye pasl..;P

aku pki jam yg biasa2 je, yg jenama nye hanye ade dlm pasaran murahan je:lol: :lol:
so xle glamer nama jam tu.........takat bwh 50 hengget tu ok la bg aku..
janji ade jam tgn selain jam dinding, jam hp or jam loceng..tenenet...tenentttt bunyik dia..;P ;P
yelahh..tgk gaji la juga kan...gaji ko 5K leh la bli jam rege 1k ke 500 kebwh....

tp..klu aku sendiri yg tgk org pki jam jenama dunhill ke, tag heuer ke,nikon ke..erk!salah brand lak;P ;P , aku mmg suke salah fhm yg dorang ni jenis yg berduit..;P
nmpk jg gaya cam macho n gentle abis....
tp x tau la kan kot dia mmg suke paten brg mahal2 tp idup biasa2 je..so, xleh ramalkan juga...

bintang_hati posted on 7-1-2011 09:49 AM

Reply 12# arwien


    hahahah:lol: ...aku pun geli tgk laki paki jam gold ni...geli aku:mad: ...
aku rs cam laki mcm tu jenis miang or gatal jek...
lg2 la klu kulit dia gelap....hah!! ko...lg memancarla gold kat tgn dia tu...eeee...:mad:

chenta_dewi posted on 7-1-2011 09:53 AM

gaji 2k je mane le mampu aku ni...pki jam 50hengget jah...dulu time belaja jam soploh hengget..:( ni keje up cket....tgu kawen laki kaye baru leh pakai jam mahal2:(

melinda_gordon posted on 7-1-2011 09:54 AM

gaji 2k je mane le mampu aku ni...pki jam 50hengget jah...dulu time belaja jam soploh hengget.. ni ...
chenta_dewi Post at 7-1-2011 09:53 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    kompius haku..jap ckp pompuan..jap ckp lelaki hang ni..
golongan khunsa ka hang???:L

chenta_dewi posted on 7-1-2011 09:55 AM

Reply 20# melinda_gordon


   cek sendiri la:'(

melinda_gordon posted on 7-1-2011 09:56 AM

Reply  melinda_gordon


   cek sendiri la
chenta_dewi Post at 7-1-2011 09:55 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    selak la kain tu sat nak nengok :mad:

chenta_dewi posted on 7-1-2011 09:56 AM

Reply 22# melinda_gordon


dah:loveliness:

melinda_gordon posted on 7-1-2011 09:59 AM

Reply  melinda_gordon


dah
chenta_dewi Post at 7-1-2011 09:56 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    awat haku selak hang punya lain sket dr yg lain???:L

chenta_dewi posted on 7-1-2011 10:00 AM

Reply 24# melinda_gordon


   syhhhhh...resia:loveliness:
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Jam tangan mencerminkan gaya hidup anda?