imsonaif posted on 19-10-2009 12:56 PM

tadika tahfiz al-fudhail

dah selak2 benang ase nya takde lagi topik khusus pasai tadika tahfiz nih.

tadika ni terletak kt Meru klang tp, saya sndiri tak tau spesific kt mane??? so benang ni dibuka sebab nk tanye pendapat or pengalaman sesiapa lah yg tahu pasal tadika islam ni, my sis ckp tadika glamor jugak.. sbb dia ajor tahfiz sekali...
saya ingat nk hanta anak saya yg nk masuk 4 tahun tahun depan kt tadika nih... sbb dia mcm da tunjuk kan perangai busan nya bila hantar pi umah pengasuh... pastu pengasuh pun ckp dia dah nakal . pada saya mungkin dia boring yelah x buat sesuatu yg adventure... kesian plak kat dia, pg td ni pun mase anto nk pi keje , boley dia peluk saya cakap nk ikut pegi keje... aduyai menagis2 plak tu... pes time dia buat gaya tu.. since baby smpai skang x pernah la dia nagis pi umah pengasuh.. tp kali ni huby ckp mybe dah kronik busan tahab gaban... pengasuh ckp dia plak pi main langsir smpai runtuh... nmpak sgt dah busan x dek mainan...

tolong lah yer sesape ade info pasal tadika al-fudhail ni...ingt nk register rahun depan la

timah77 posted on 12-11-2009 02:32 PM

anak awak lelaki ker..?? elok lah hantar kat sana.. anak aku dulu pun start umur 4-6 tahun kat situ.. umur 4&5 tahun balik kul 1 tgh hari.. 6 tahun wajib balik kul 4 petang..
sebab dia belajar solat.. yuran tahunan dlm 6++ gitew..
monthly 1++.. 1 semester (6 bln) 60 hengget..
dorank ajar guna kaedah fenom @ sebutan..
budak2 senang dapat.. anak aku alhamdulillah umur 5-6 tahun boleh baca quran/rumi dgn lancar.. makin dapat sambutan sekolah ni sekarang..
dulu masa aku hantar anak aku masih tak ramai sangat..
sekarang dah jadi ramai sangat.. sampai kena sewa rumah lagi dengarnya..

aku sokong jer enko hantar anak enko ke situ dari gi tadika lain sbb
dah boleh belajar ngaji & sembahyang terus.. :D

ctimot posted on 12-11-2009 03:07 PM

tadika pun ade tahfiz ke??mcm xpercaye.dak tadika nak membaca pun xreti mcmane nak hafaz al-quran....sorieeee laluuuuu jeeeee

timah77 posted on 12-11-2009 04:07 PM

3# ctimot

memang dorank tak pandai baca.. kaedah menghafal tak perlu boleh membaca..
ulang ramai2 macam menyanyi, baca hari2.. confirm boleh hafal punyer..
lagi budak2 otak fresh lagi.. cepat jer dia tangkap..
zaman anak aku hari tu.. budak lelaki sebaya dia, dah boleh hafal surah yassin & boleh ngaji quran dgn betul..
kat terengganu banyak jer sekolah mcm ni.. ekceli mengaji mula lagi awal lagi bagus..

AmMiNafeesa posted on 13-11-2009 11:01 AM

waaaa..berminat nya..
tapi kat Meru yer..
memang dah cadang kaalau ada anak lelaki akan masukkan dia sekolah tahfiz, walau sekarang baru umur 7 bulan..
dah survey yang kat Shah Alam ni..
so InsyaAllah lah..

Lily_Savage posted on 14-11-2009 04:25 PM

3# ctimot  

memang dorank tak pandai baca.. kaedah menghafal tak perlu boleh membaca..
ulang ramai2 macam menyanyi, baca hari2.. confirm boleh hafal punyer..
lagi budak2 otak fresh lagi.. cepat  ...
timah77 Post at 12-11-2009 16:07 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

kat PASTI anak aku 5 tahun pun dah start hafal yasin..surah2 lazim..
budak2 ni mmg boleh hafal walopun anak aku masih kat iqra' 6
diorg hafal bukan baca dr qu'ran

timah77 posted on 16-11-2009 09:39 AM

5# AmMiNafeesa



kat shah alam laagi banyak pusat2 tahfiz mcm ni kan...??
cuma kena periksa lah pendaftaran dgn JAIS jer...:D
ramai parents dah sedar sekarang ni, hantar anak2 kat nursery islamik..
baguslah..

sfs0711 posted on 4-12-2009 06:01 PM

1# imsonaif

Assalamualaikum...kebetulan sy dari bahagian pentadbiran Tadika Tahfiz Al-Fudhail. Sekiranya berminat untuk menghantar anak anda, saya boleh kirimkan details tentang Tadika Tahfiz AlFudhail. Sila berikan alamat email. TQ

mama_humaira posted on 19-6-2010 11:39 PM

Reply 8# sfs0711


    salam..tkg kirim detail psl tadika fudhail ni..to email : bke426@yahoo.com..tq

ed_lin posted on 21-6-2010 11:32 AM

sy nak jugak..pm saya ye

puanlina posted on 5-7-2010 05:44 PM

imsonaif

Assalamualaikum...kebetulan sy dari bahagian pentadbiran Tadika Tahfiz Al-Fudhail. Se ...
sfs0711 Post at 4-12-2009 18:01 http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif


saya ada sent pm.. hantar details kat saya juga ya..
t/k..

hisyra posted on 19-7-2010 05:50 PM

kat mana tadika tahfiz fudhail

800214 posted on 21-7-2010 03:27 PM

adui..minatnye..
sy ni basic agama sgt kurang
but sy buat gak la.
tp anak ni umur 2 thn lebih..sgt minat ngan zikir,iqra'.sy ajar gak sket2
tiap2 hari kasi dia tgk astro oasis
dlm keta bukak zikir
tp sy tinggal rawang.jauhnye nak anta smpai meru nun..
takde cawangan ke??or transport?
dr umur bape leh anta ni???

sfs0711 posted on 25-10-2010 08:19 PM

Reply 12# hisyra


   Tadika al-Fudhail   No. 1, Jln Meranti Putih 2, Tmn. Sri Mewah 8, Bt. 7 1/2 Meru, 42200 Kapar, Selangor.
   Tel:03-3392 9102

my_bodywork posted on 28-10-2010 09:20 AM

yg kt johor bahru ade x?...

kaogi posted on 31-10-2010 11:45 AM

boleh hantar budak umur 3 tahun x?

sfs0711 posted on 2-11-2010 08:55 PM

Reply 15# my_bodywork


   harap maaf, di johor bharu takde. kami hanya berpusat di Meru, Klang.

sfs0711 posted on 2-11-2010 09:00 PM

boleh hantar budak umur 3 tahun x?
kaogi Post at 31-10-2010 11:45 http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif

boleh...tadika al-fudhail juga menerima kanak-kanak seawal usia 3thn.
utk details, sila berikan email  atau boleh lihat brochure di facebook (Tadika al-Fudhail)
sekian TK.

DaLyn posted on 3-11-2010 01:02 PM

boleh...tadika al-fudhail juga menerima kanak-kanak seawal usia 3thn.
utk details, sila berika ...
sfs0711 Post at 2-11-2010 21:00 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

tolong email kat saya lynda@my.hanjin.com

Terima kasih

kaogi posted on 3-11-2010 02:44 PM

jauh la pulak nak hantar. napelah xde yg dekat2..

sfs0711 posted on 3-11-2010 09:58 PM

kaogi tinggal kat area mana?

kaogi posted on 4-11-2010 11:15 AM

saya tinggal kt bandar puteri klang.. pastu kije kt port klang...

mawarbaiduri posted on 18-11-2010 05:59 PM

Reply  my_bodywork


   harap maaf, di johor bharu takde. kami hanya berpusat di Meru, Klang.
sfs0711 Post at 2-11-2010 20:55 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    nak tanya la. sabtu lepas ada ujian kat sek. ren binjai utk kemasukan 2011. knp kanak2 dr tadika a;-fudhail di asingkan

sfs0711 posted on 22-11-2010 06:10 PM

Reply 19# DaLyn


   Tolong berikan email ye..trima kasih. Ataupun boleh lihat brochure di facebook Tadika al-Fudhail.

sfs0711 posted on 22-11-2010 06:20 PM

nak tanya la. sabtu lepas ada ujian kat sek. ren binjai utk kemasukan 2011. knp kanak2 dr  ...
mawarbaiduri Post at 18-11-2010 17:59 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


   Pada 13/11/2010 yg lalu Majlis Konvokesyen & Anugerah Kecemerlangan Tadika al-Fudhail diadakan di Dewan Meru. Kebetulan pada masa yg sama, sebahagian pelajar 6thn yg terlibat dengan majlis tersebut, turut terlibat dgn Ujian Diagnostik di SK Binjai. Jadi pihak Tadika telah meminta kerjasama dari SK Binjai utk menempatkan pelajar Tadika al-Fudhail dalam 1 kelas supaya memudahkan urusan pelajar2 tersebut utk terus pergi ke Dewan Meru menyertai majlis tersebut setelah Ujian Diagnostik selesai.
Page: [1] 2
View full: tadika tahfiz al-fudhail