winamp05 posted on 11-10-2009 07:54 PM

Al-Maunah Dan Kejadian Di Sauk.

Assalamualaikum semua.

Aku teringat kisah kejadian di sauk sekitar tahun 2000. Dengarnya ada geng askar yg tak puas hati. dan .... bla.... bla... bla..... aku tak tau sangat pasal kisah kejadian ni. kalau korang ada info pasal kejadian ni boleh la kongsi dalam thread ni. kalau ada gambar masakejadianni berlaku pon best gak. {:3_91:} {:3_91:} {:3_91:}

AraAira posted on 11-10-2009 08:02 PM

tgh practical training kat bukit bintang masa tu..

ada sorang exec kat dept, almost every weekends ada activities. bila tanya, dia cakap pegi menigkatkan ilmu di dada. time tu dengar jelah.. cuma selalula dengar2 dia cerita, ada orang dalam group tu, boleh masukkan tangan dalam minyak panas la... kitorang buat lawak jelah, cakap wives yg join kumpulan tu sure hepi sebab kalau goreng ikan, just suruh diorang celup tangan dalam kuali jek...

after a few months, ada SB datang ofis, cekup the guy, baru kecoh kluar al-maunah ni kat berita, newspaper. then dia kena kena dok kat kamunting (kan?), lama gak, sampai aku aku habis practical dia still detained..

AraAira posted on 11-10-2009 08:05 PM

apasal pulak la aku punya post jadi besar bapak and kaler merah !!!!!

are_zn posted on 11-10-2009 08:20 PM

cari ade prob tue..haha...

mase almaunah nie..aku baru form 1..hehe~...

yusri191090 posted on 12-10-2009 02:39 AM

lepas al-maunah korang bkk pasal memali plak... tragedi al-maunah ni de masuk lam dokumentari pahlawan kat tv1.. tp kisah ni under V.A.T 69..

JodoKast posted on 12-10-2009 03:16 PM

ana adalah mantan ahlul almaunah...

ana berjaya mencapai maqam ke - 17 dengan potensi untuk jadi amir di cabang ke - 6...

hingga kini ana masih diselaputi aura dan jika ana malas, ana boleh 'tembak' aura ke arah gugusan buah2 rambutan atau lain2 buahan tempatan agar gugur dan tidak perlu guna galah...

kahlulan ana adalah rahsia kerana itu tidak terkesan oleh para penguasa... ketika tra jedi di sauk, ana enggan men jedi kan diri ana kerana ana detik itu terpaksa ke rumah orang kawen untuk menikmati nasi minyak... sekian...

winamp05 posted on 12-10-2009 04:33 PM

lepas al-maunah korang bkk pasal memali plak... tragedi al-maunah ni de masuk lam dokumentari pahlawan kat tv1.. tp kisah ni under V.A.T 69..
yusri191090 Post at 12-10-2009 02:39 AM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

Thread pasal memali kan dah ada. BTW, aku org baling. kg aku selang beberapa KM je dari memali. :D

edy137 posted on 12-10-2009 09:59 PM

ana adalah mantan ahlul almaunah...

ana berjaya mencapai maqam ke - 17 dengan potensi untuk jadi amir di cabang ke - 6...

hingga kini ana masih diselaputi aura dan jika ana malas, ana boleh 'tembak' aura ke arah gugusan buah2 rambutan atau lain2 buahan tempatan agar gugur dan tidak perlu guna galah...

kahlulan ana adalah rahsia kerana itu tidak terkesan oleh para penguasa... ketika tra jedi di sauk, ana enggan men jedi kan diri ana kerana ana detik itu terpaksa ke rumah orang kawen untuk menikmati nasi minyak... sekian...
JodoKast Post at 12-10-2009 15:16 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

owh.. kamu orang al-maunnah.. ceritakan serba sedikit tentang perihal amalan kamu... adakah ianya sama seperti Budi Suci Sejati???

Acong posted on 13-10-2009 02:49 AM

pehhhh........... dah cam dragon ballz lak....... :lol:

winamp05 posted on 13-10-2009 09:33 AM

9# Acong

kalau kita betul betul mengenal dan mendekati allah, kuasa yg lebih power dari dragon ball z tahap super saiya ke 4 rambut pacak panjang pon kita boleh kalahkan.

anne83 posted on 13-10-2009 11:24 AM

al maunah ni ape? pertubuhan silap mata kah? yela leh amek buah pakai aura jer.... serious tatau.. yg tau al maunah ni kne banned tu jer...

sayapghaib posted on 13-10-2009 11:52 AM

Ada perasaan tak puas hati anggota komando 69 kat Pihak  Tentera berkenaan Tragedi ni.Pihak polis mendakwa mereka yg berjaya menyelesaikan bab ni tapi Tentera yg dapat nama.

ctaz posted on 13-10-2009 12:10 PM

ana adalah mantan ahlul almaunah...

ana berjaya mencapai maqam ke - 17 dengan potensi untuk jadi amir di cabang ke - 6...

hingga kini ana masih diselaputi aura dan jika ana malas, ana boleh 'tem ...
JodoKast Post at 12-10-2009 15:16 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif


wah best tol.....
lama2 kompom ble wat kame hame ha......
power3x..........

:lol::lol:

mcm aku percaya..........

cubbeey posted on 13-10-2009 02:35 PM

yang aku percaya, dia bole wat kame hame ha ha ha ha ha ha ha ......

super_nova posted on 13-10-2009 02:39 PM

buku zabidi mohamed pasal al maunah ni mungkin bleh menyelesaikan serba sdikit persoalan anda..sama cam buku dia pasal al arqam

fuel_i posted on 14-10-2009 11:51 AM

takat belajaq ilmu da aura takat bleh tembak rmbutan ja xyah la yop!

edy137 posted on 14-10-2009 01:16 PM

alahh... itu poyo ajer tuuu... cakap besar aje ley tembak rambutan... tembak sket tengok depan mata.. memang takde effect punye rambutan tuhh..

rajamelewar posted on 14-10-2009 03:37 PM

http://i46.photobucket.com/albums/f110/rajamaya1/logo1-1.jpg

winamp05 posted on 14-10-2009 03:48 PM

gempak gak lambang dia tuh.

mast3rshad0w posted on 14-10-2009 03:56 PM

kaler dan bulatan tu ada persama ngan pas
yg len len tu buleh dikatakan dia memang berbakat dan layak menang dlm design and motif with motto,..
hehehe
cayolah...

edy137 posted on 14-10-2009 04:32 PM

amalan yang dibawa mungkin baik.. tapi pembawakan ahli2 nya yang terlalu taksub mungkin menyebabkan ianya telah menyimpang dari pegangan asal... itu semua boleh berlaku..

jinkepalabotak posted on 15-10-2009 11:19 PM

apa yg aku baca pengasas Al-Maunah, Amin???? kalau tak salah aku, hanya jumpa aje seorag guru kat Indon tu, tak belajar pun, tetapi si Amin mengaku anak murid. he he he

amira_safia posted on 16-10-2009 12:38 PM

teringat malam tadi kat Masjid Damansara Damai, ustaz bagi ceramah pasal ada sorang al-maunah kena gantung kat penjara sg. buloh ...

mrhanks14 posted on 16-10-2009 01:18 PM

aku ade dgr jgak version lain....aku dgr membe aku cite, kejadian di sauk 2 ade lah propaganda Mahathir supaya U.S x msk cmpur tngn hal di Malaysia....yelah kejadian 2 kan pas peristiwa 9/11...U.S plak dah aim asia tenggara nie jadi sarang pengganas....2 yang Mahathir wat plot kononnya kerajaan bleh tangani masalah pengganas nie....pikir logik pon xkanlah kem tentera bleh kene rompak....citernya pas kne tahan kat Kamunting, kerajaan bg identiti bru kat diorang......

Betul x betul citer nie, wallahualam....

aziz79 posted on 16-10-2009 01:29 PM

24# mrhanks14
100 persen salah..
9/11 tu setahun selepas kes kat sauk
mana ko dapat info ni?
Page: [1] 2 3 4
View full: Al-Maunah Dan Kejadian Di Sauk.