joe_qlate posted on 8-9-2009 09:36 AM

motor mana paling bagus

honda wave 125, yamaha lc 135 @ mane2, pe motor yang paling bagus tahan lama and kurang masalah

jofizo posted on 8-9-2009 09:45 AM

honda EX5..........

muor76 posted on 8-9-2009 10:22 AM

kalo tengok kat astro.... vespa antare motor terbaik yg dihasilkan...
tapi yang terbaik.. adelah honda cub...

stfunewbiez posted on 8-9-2009 10:27 AM

wave 125.
aku sendiri pakai lc135,kurang keyakinan dgn LC
banyak gak LC ni nya masalah sebenarnya.
wave125 pn leh main dgn LC selamber je.

nik2121 posted on 8-9-2009 12:02 PM

Wave 125 :loveliness:

medangmru posted on 8-9-2009 12:09 PM

yamaha 100..:$

nik2121 posted on 8-9-2009 12:33 PM

suzuki best :$

ryo_takahashi1 posted on 8-9-2009 01:41 PM

suzuki best :$
nik2121 Post at 8-9-2009 12:33 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

apa kelas pakai 2 stroke weyyy... ;P
ikutkan aku honda cub la... EX5 1st edition.. yg japan made.. yg sekarang ni semua local...
tapi dedolu aku layan Honda Fame... mantappppppp...
http://img2.mudah.my/images/33/3373854600.jpg

panzer posted on 8-9-2009 02:31 PM

EX5 je or C70.. Discovery channel pun dah buktikan C70/90 adalah the best bike ever. Jatuhkan dari tingkat 4 boleh je lagi start enjin pas 2x try.. Tukar fork depan yg patah tu aku rasa selambe je boleh wat gi jalan lagi. hehe

cmf_houdini posted on 8-9-2009 02:36 PM


Honda wave :loveliness:

rock_star posted on 8-9-2009 03:33 PM

yamaha R1..
:lol:

are_keem posted on 8-9-2009 03:33 PM

honda cup ngan yamaha 100 :D


tp sebagus mana pun moto tuh kalo tuan dia xreti jaga memang takkan tahan lama + bermasalah jugak :lol: :lol:

masterixs posted on 8-9-2009 03:55 PM

RC 80 pun ok ....

dune1989 posted on 8-9-2009 06:07 PM

waduh sume motor lame jeh;P

medangmru posted on 8-9-2009 07:13 PM

motor2 Otai ni Dune...hehehe:lol:

dune1989 posted on 8-9-2009 07:18 PM

motor2 Otai ni Dune...hehehe:lol:
medangmru Post at 8-9-2009 07:13 PM http://mforum6.cari.com.my/images/common/back.gif

itu la,
dah sengih2 teman kat sini hu4..
kot2 ade lagi jualnye..
semalam teman pi beli juadah kat Bazar taman cempaka,
nampak skuter vespa,
no plate baru..:funk:
ape ntah no KL ke Perak..
tak ingat dah..
bukan vespa baru tapi lamanye hu4..:doh3:

danedzya posted on 9-9-2009 01:48 AM

8# ryo_takahashi1

Fuuhh!!!belakang disc brake,depan lak pakai drum....:lol:
Aku ada motor nie..tapi simpan kat kebun jer...lama dah tak start...:L

jofizo posted on 9-9-2009 02:07 PM

tuan rumah nak beli moto yg bagus, takkan soh beli c70 kot........ jenuh carik..... :lol:

ryo_takahashi1 posted on 9-9-2009 02:19 PM

18# jofizo

marah tuan rumah... ;P

kalo nak tahan lama... ex5 lerrr... tapi tak sporty la... utk ketahanan.. rata2 motor cub ni kalo maintain dgn baik.. insya-allah takde masalah... kalo nak yg cun dan power.. amik le LC135 tu.. tapi kalo nak macho dan mantap.. amik shogun... hehehe

medangmru posted on 9-9-2009 04:17 PM

Errr...ryo...skang ni bg aku kategori cun dah dirampas oleh GT128..:$:$

dune1989 posted on 9-9-2009 06:05 PM

:o Errr...ryo...skang ni bg aku kategori cun dah dirampas oleh GT128..:$:$
medangmru Post at 9-9-2009 04:17 PM http://mforum6.cari.com.my/images/common/back.gif

belang tak berjaya menambat hatimu ke?
Page: [1]
View full: motor mana paling bagus