arm9 posted on 22-6-2008 10:53 AM

[MS-OFFICE : Publisher] macam mana buat kad kawen?

nak mintak panduan camane nak pakai ms publisher untuk design kad kawen...

[ Last edited by  trunks at 22-6-2008 06:30 PM ]

bzzts posted on 22-6-2008 03:56 PM

Reply #1 arm9's post

ko guna MS publisher version brapa? 2003 ke, 2007?

arm9 posted on 23-6-2008 10:47 AM

ms publisher 2003

orkit posted on 24-6-2008 01:58 AM

ms publisher 2003.....benda alah ni boleh di upgrade kan tak.....tak reti la......

bzzts posted on 24-6-2008 03:56 AM

try ni :

http://www.officetutorials.com/Publisher%202003%20tutorial.doc (download document)
http://office.microsoft.com/en-us/publisher/HP030763891033.aspx (online tutorial)
http://www.learnthat.com/computers/learn.asp?id=433&offset=4 (online tutorial)

kmkd posted on 24-6-2008 03:13 PM

kenapa nak guna publisher? smart ek? kalau guna paint.net?.. just tanya je la.. sebab tak pernah guna pulbisher :$

bzzts posted on 24-6-2008 04:08 PM

Reply #6 kmkd's post

publisher paling senang sbb tiap publisihing dah ada template dia.
pilih je design mana yg bekenan.

pc aku ni guna office 2007, pening sbb button dia aku tak hapal lagik.
nnt le aku downgrade, aku bikin screenshot.

stokin_busuk posted on 12-8-2008 02:12 PM

aku buat kad kawen pakai mic. pic it, boleh laaaaa, senang sikit

abgboroi posted on 13-8-2008 03:55 AM

Reply #1 arm9's post

microsoft publisher tak boleh bantu sehingga seratus persen...sebagai panduan okey....sebab microsoft publisher takde kad kawen jenis melayu....

cara terbaik  design dahulu dalam photoshop atau illustrator....pastu intergrate kan kepada publisher....

kalau nak kad kahwin yang simple...guna word pun boleh jadi.....

buat ukuran ikut kad kahwin yang awak kehendaki...pastikan awak set saiz kad kahwin yang sebenar pada publisher....

[ Last edited by  abgboroi at 13-8-2008 03:59 AM ]
Page: [1]
View full: [MS-OFFICE : Publisher] macam mana buat kad kawen?